10:00 - 20:00 (0)

info@minicity.si

+386 41 377 366

Čuječnost v starševstvu

Čuječnost v družinsko življenje prinaša večjo kakovost v smislu odnosov kot tudi družinskega življenja in skupnega časa. Lep in precej enostaven primer krepitve čuječnosti v družini je polno doživljanje skupnih trenutkov. V povprečnem dnevu je nešteto, na videz povsem vsakdanjih trenutkov, ki gredo pogosto mimo nas, vendar pa se v njih skriva veliko radosti.

Več
Helikoptersko starševstvo

Kako se izogniti helikopterskemu starševstvu, kako poskrbeti za otroke, ne da bi zavirali njihovo sposobnost učenja pomembnih življenjskih veščin? Dr. Giboa pravi, da je starševstvo zahtevno delo. Starši morajo budno paziti na otrokova čustva, stresorje, moč, obenem morajo imeti v mislih, da bodo nekoč odrasli, in kakšni želijo, da bodo. In v tem procesu je treba tudi nekaj pretrpeti, tako otroci kot tudi starši.

Več
Avtoritativno starševstvo

Starši pričakujejo, da bo otrok odgovoren in so mu za vzgled. Če otrok zjutraj pozabi vzeti vse s sabo za šolo, mu lahko starši sestavijo kontrolni seznam in ga opozorijo nanj, da preveri, ali je vse vzel. Če se vaš otrok bori s čim, ustvarite načrt vedenja oz. ravnanja, kateri ga bo podpiral na poti do neodvisnosti.

Več
Sestavljena družina: kako vzpostaviti dobre odnose?

Sestavljena družina pomeni, da jo poleg zakoncev tvorijo tudi otroci iz prejšnjega zakona ali zveze. Pri njih je treba veliko prilagajanja, vlaganja energije in časa v povezovanje med člani. To se ne zgodi čez noč, ampak si vsi morate dati priložnost za ustvarjanje krepkih vezi, postavljanje novih trdnih odnosov in če se boste vsi trudili, se boste odlično razumeli in boste uživali v novi družini prav vsi.

Več
Minicity blog: Dobrodošel, mali kuža!

Mnogo let je v našem domu odmevalo petje kanarčka, ki je imel prav posebno ime – Brezzobi. Trikrat lahko ugibate, kdo mu ga je izbral. Seveda največji navdušenec nad animiranim filmom Kako izuriti zmaja. Kanarčka je sin z največjim veseljem opazoval, medtem ko se je gledal v ogledalo, s kljunčkom premikal zvonček, največji žur pa je tako ali tako bil, ko je bil čas za kopanje v majhni plastični kadi za ptičke. 

Več
Kako bo učenje čim manj stresno?

Poskrbite, da jedo zdravo in uravnoteženo prehrano, ki jim bo dala moč in sposobnost koncentracije. Med učenjem naj razvajajo sami sebe, ker si to tudi dejansko zaslužijo. Privoščijo si naj svoj najljubši prigrizek, da bo učenje lažje in prijetnejše. Ena Pokica za eno predelano stran. Zagotovo jim bo učenje tako postalo zabavnejše, motivacija pa bo tudi najbolj izvirna.

Več
Minicity BLOG: Ko malček želi igrati igrice in gledati risanke v nedogled ...

Nisem navdušena nad računalniškimi igrami, nikoli jih nisem igrala niti, ko sem bila otrok, zato nikakor ne razumem, da lahko nekdo več ur strmi v zaslon in pritiska v nedogled po tipkovnici, da bi dosegel čim več točk, nivojev ali česarkoli drugega. Tako si tudi nikoli nisem predstavljala sina, da bi lahko prosti čas preživljal z igralno konzolo v rokah, namesto da bi se prosto s prijatelji podil po igrišču. Vse do nekega dne ...

Več
Skrivnosti danske vzgoje

Kako svoje otroke vzgajajo Danci, ki že mnogo let veljajo za najsrečnejši narod na svetu? Skrivnosti sta nam razkrili ameriška mama, ki je poročena z Dancem, Jessica Joelle Alexander in psihoterapevtka Iben Dissing Sandahl. 

Več