POLETNE POČITNICE V MINICITYJU LJUBLJANA!  

Prijavite svoje otroke na najbolj zabavno in istočasno poučno počitniško varstvo v mestu, kjer vsak otrok postane to, kar si želi! Tudi z novim turističnim bonom BON21!

Prijave na varstvo sprejemamo na info@minicity.si

Urnik dogodivščin v Minicityju med poletnimi počitnicami

Dragi otroci, dobrodošli v našem malem mestu. Tekom tedna se bomo prelevili v različne poklice in se preiskusili v različnih vlogah. Zelo zabavno bo in komaj čakamo, da se vidimo. Vas zanima, kaj se bo dogajalo? Hitro si oglejte urnik naših dogodivščin in se nam pridružite.


*Urnik je okviren in se lahko spreminja. Brez skrbi, seveda bomo obiskali tudi tvojo najljubšo igralno enoto.

Prijave na varstvo sprejemamo na info@minicity.si

Ponedeljek med poletnimi počitnicami v Minicityju

Dobrodošli mali meščani našega prav posebnega mesta. Ta teden je mesto prepuščeno vam, vi ste glavni upravljalci mesta in vaša naloga je, da poskrbite, da bo mesto funkcioniralo.

Ker je naše mesto zelo veliko in bomo veliko na nogah, se bomo najprej odpravili v ČEVLJARSKO DELAVNICO, kjer bomo preverili ali imamo primerno obutev za potep po mestu. Poskrbeli bomo za zadostno količino vode, obiskali bomo PITNIK in se pogovorili o pomenu vode. Vsako pravo mesto ima svojo policijsko in gasilsko postajo in tudi naše malo mesto ju ima. Poskrbeli bomo za red in mir na naših cestah in ODHITELI NA POMOČ, v kolikor bo to potrebno. Ker je čas počitnic, bomo obiskali PAPRINICO, kjer bomo pripravili kovčke za izlet na počitnice. Ko bomo vse to vedeli, se bomo odpravili v našo TURISTIČNO AGENCIJO in se prelevili v turističnega vodnika. Le kam mislite, da se bomo odpravili? Ne prav daleč, le do naslednje hiške, kjer bomo preko hrane, potovali po svetu. Kako je to mogoče? Obiskali bomo KUHINJE SVETA in se spoznali z različnimi začimbami in zelišči, ki jih uporabljajo druge kulture. Naše popotovanje pa bomo končali na zelenih prostranih poljih, kjer se pasejo krave, ki nam dajejo najboljše mleko. Mleko, ki ga nato obdelajo v MLEKARNI. Pogledali bomo kakšen izziv nas čaka v SREČNEM MESTU in se posvetili Hubertovim aktivnostim. 

Vsak dan pa si bomo vzeli čas tudi za športne aktivnosti.

Torek med poletnimi počitnicami v Minicityju

Dan bomo začeli v PEKARNI, kjer nas bo animatorka poučila o tem, kaj vse potrebujemo za pripravo odličnih piškotov. Pa imamo res vse potrebno, ali moramo v TRGOVINO po ustrezne sestavine? Vas kaj bolijo noge, od vse te hoje po mestu, kaj pravite, bi se raje odpravili v SREČNO MESTO in od tam dalje pot nadaljevali z avtobusom? Preveriti moramo ali je vse v redu z električno in vodovodno napeljavo in ali meščani ločujejo odpadke. To je odlična iztočnica za poročila, ki jih bomo posneli v TV STUDIU. Tv voditelj mora imeti popoln nasmešek, pa je temu tako. Obisk ZOBOZDRAVSTVENEGA CENTRA nam bo podal odgovore na to vprašanje. Odlično nasmešek smo popravili, poskrbeli za čiste in zdrave zobe, pot pa bomo nadaljevali v HIŠI ZDRAVE KOŽE. S čim se ukvarja dermatolog? Pridruži se nam in vse to in še več izveš pri nas.

Sreda med poletnimi počitnicami v Minicityju

Tretji dan bomo pričeli na našem DIDAKTIČNEM IGRALU, preverili bomo kako dobro naši mali meščani poznajo prometne znake in predpise in ali jih upoštevajo. Informacije o tem boste prejeli preko novic, ki jih bomo samo za vsa pripravili v RADIJSKEM STUDIU. Blliža se čas kosila in v DEŽELI OKUSOV, si boste pripravili zdrav in uravnotežen obrok. Tudi vam po kosilu prija počitek ter dober film? Mi si bomo vse to privoščili v KINU, kjer bomo govorili tudi o dodatkih, ki si jih vzamemo seboj v kino dvorano. Preizkusili bomo svoje znanje o naravni mineralni vodi in opravili ČEBULNI TEST. Po vsakem ogledu filma se nabere ogromno smeti in kdo bo poskrbel za to? Mi! Prelevili se bomo v čistilke in obiskali ČISTILNI KOTIČEK ter preverili, kdo bo najhitreje opravil s čistilnim poligonom.

Četrtek med poletnimi počitnicami v Minicityju

Si dobro spal/a? Veš kaj je potrebno za dober kakovosten spanec, pridruži se nam v PORODNIŠNICI in preveri kaj je potrebno za dober spanec dojenčkov, hkrati pa lahko poskusiš zamenjati plenico. Koliko pleničk si porabil/a? Je čas za nakup novih? Odpravi se v BANKO in odpri svoj bančni račun, spoznaj delo bančnega uslužbenca in dvigni denar za nakup ... računalnika morda? Kateri računalnik pa je najboljši, katere komponente mora vsebovati, vse to in še več ti bo predstavila animatorka v RAČUNALNIŠKI HIŠKI. Dandanes je računalnik del velike večine poklicev, tudi avtomehanik potrebuje le tega pri svojem delu, pa je to edini pripomoček, ki ga uporablja pri svojem delu? Pridruži se nam v AVTOHIŠI in izvedel/a boš kako nastane avto, ...Ker pa ste premladi, da bi že imeli svoj avto, si boste v TISKARNI lahko natisnili svoj sanjski avto in se potopili v svet tiskanja. V svet knjižnjih junakov pa se bomo odpravili v ZALOŽBI. Rad bereš knjige, katere so tvoje najljubše knjige,...? Poznaš kakšno knjigo, kjer so glavni liki čebelice? Nič zato, če ne poznaš nobene. Vse o čebelah si bomo ogledali v naši enoti GRADIMO HIŠO. Nato pa se bomo podali v GOZD, kjer bomo spoznali delo varuha narave. 

Petek med poletnimi počitnicami v Minicityju

Ena, dva, dva, dva, tri, dva ...  ja današnji dan bomo začeli v ŠPORTNI DVORANI, za vas smo pripravili športni poligon, kjer bomo preverili vašo hitrost, gibčnost in najhitrejši dobi majhno darilce. Potrudi se, splača se. Sedaj smo ogreti in se lahko na hitro sprehodimo po ulicah našega malega mesta. Se tudi vi strinjate, da bi lahko zgradili še kakšno hišo, blok ali stolpnico? V GRADIMO HIŠO se boš prelevil/a v gradbenika, vrtnarja, mizarja, ..., in poskrbel/a, da bo v najkrajšem možnem času nastalo novo bivanjsko poslopje. Imate vsa potrebna potrdila? Preverite ali se v vašem poštnem nabiralniku skriva ovojnica s potrdilom za gradnjo prizidka,..., POŠTA je del malega mesta – ste danes že raznesli vso pošto? Hitro pot pod noge in ne pozabite obiskati FINANČNE HIŠKE, kjer si boste naredili svojo debetno kartico, da boste lahko plačevali storitve v našem malem mestu. Preveri, če debetna kartica deluje in jo preiskusi z nakupom vstopnice za HIŠO STRAHOV. Te je kaj strah? Ne skrbi - svoje strahove bomo dodobra očistili in odhiteli v našo ZAVAROVALNIŠKO HIŠKO, kjer bomo zavarovali svojo najljubšo igračo. 

Čestitamo, uspelo ti je, mesto je dobro delovalo medtem, ko ste zanj skrbeli vi, naši najmlajši obiskovalci in zato si zaslužite naziv častni meščan Minicityja. Omenjeni naziv prejmejo otroci,  ki so z nami cel teden in se preiskusijo v vseh aktivnostih, ki jih naše malo mesto ponuja.

Prijave na varstvo sprejemamo na info@minicity.si

Število mest je omejeno. 

Počitniško varstvo 1 dan: 31 EUR / dan 

Počitniško varstvo 5 dni: 149 EUR / Akcijska cena za člane Minicity kluba: 99 EUR

V Minicityju bodo vaši otroci preživeli super zabavne poletne počitnice! Vabljeni v Minicity Ljubljana, kjer bodo otroci skozi poučen tematski program spoznali kar 50 poklicev ter usvojili najpomembnejša znanja, ki se skrivajo v naših igralnih enotah. Ker je počitniško varstvo zasnovano za vsak dan posebej, se lahko vaši otroci vključijo vanj kadarkoli, lahko pa pri nas preživijo vsak dan počitnic in zagotovo jim ne bo dolgčas:)! V počitniškem varstvu imajo otroci na voljo tri dnevne obroke. Vsa vprašanja in rezervacije sprejemamo na info@minicity.si! Prijava na počitniško varstvo je obvezna vsaj en dan prej, do 10.00 ure. V Minicityjevi kavarnici in slaščičarnici smo za vaše malčke pripravili tudi tri dnevne obroke. 

Prijave na varstvo sprejemamo na info@minicity.si

Okvirna časovnica 

7.30 - 8.00 - sprejem v varstvo

8.00 - 8.45 - zajtrk (v skladu z uredbo je lokal v Minicityju zaprt, zato bomo obroke zagotovili s pomočjo okoliških ponudnikov prehrane "to-go")

8.45 - 11.30 - športne aktivnosti v športni dvorani, vodena animacija, program v 40. kotičkih našega mesta

11.30 - 12. 30 - kosilo (v skladu z uredbo je lokal v Minicityju zaprt, zato bomo obroke zagotovili s pomočjo okoliških ponudnikov prehrane "to-go")

12.30 - 14.45 - raziskovanje kotičkov Minicityja, voden poučni program v 40. kotičkih našega mesta

14.45 - 15. 10 - popoldanska malica (v skladu z uredbo je lokal v Minicityju zaprt, zato bomo obroke zagotovili s pomočjo okoliških ponudnikov prehrane "to-go")

15.10 - 16.00 - voden poučni program v 40. kotičkih našega mesta

16.00 - 16.30 - prevzem otrok

*časovnica je okvirna in se lahko spremeni brez predhodne najave. 

Za prijavo otroka na počitniško varstvo nam pošljite mail na info@minicity.si ali nas pokličite na 041 377 366.

Prijave na varstvo sprejemamo na info@minicity.si

Kaj bomo počeli v počitniškem varstvu v Minicityju?

Najprej bomo postali meščani Minicityja. Naučili se bomo odgovornega ravnanja z denarjem ter se odpravili v trgovinico po nakupih, sestavili zdrav obrok ter - kot se za prave šolske počitnice spodobi – načrtovali potovanje v pustolovske kraje in pripravili svojo torbo za dolgo pot. V malem mestu ni odraslih ljudi. Otroci skrbijo za red na cesti, da se komu kaj ne zgodi in, da se iz dimnikov pravilno kadi. Za jutranje ogrevanje se bodo otroci lahko preizkusili na policijskem poligonu, spoznavali gasilsko intervencijo in načrtovali evakuacijski načrt, čez mesto napeljali cevi in izvedli požarno vajo. Kot pravi policisti bodo zavarovali območje nevarnosti in usmerjali meščane k pravilnemu ravnanju ob nezgodah. Mali meščani imajo predvsem v počitniškem času velike ideje, ki so kot nalašč za poskuse, čarovnije in raziskovalne vragolije. V enega izmed počitniških dni bodo stopili kot radijski in televizijski voditelji, se urili v menjavi olja in ostalih tekočin v avtomobilu, splezali na plezalno steno in počakazli kako hitro rešijo uganko. Na tekmi v čiščenju bodo postali mojstri čiščenja prahu in madežev. Preizkusili se bodo v poklicu restavratorja in odkrivali skrivnosti starodavnih fresk. ....Vsak dan bomo raziskovali več kot 40 igralnih kotičkov, poskrbeli za športne aktivnosti v naši športni dvorani ter poskrbeli za nepozabno doživetje! Čaka nas vse to in še marsikaj drugega!


Dodatne informacije

Trajanje počitniškega varstva

Varstvo traja do 8 ur/dan in se izvaja od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro. Sprejem otrok v varstvo je omogočen vsak dan od 7:30, prevzem pa do 16:30. 

 

Komu je namenjeno varstvo med počitnicami?

Namenjen je otrokom med 6. in 12. letom starosti. 

 

Cena varstva med počitnicami v Minicityju Ljubljana:

Cena dnevnega varstva znaša 31 € / otroka z vključenimi tremi obroki, za naročilo tedenskega varstva pa velja enotna cena z obroki 149 EUR*. Akcijska cena za člane Minicity kluba99 EUR / 5 dni. Želite izkoristiti nov turistični BON21? Izvedite več >>>

*popusti se med seboj izključujejo. 

Prijava in informacije za počitniško varstvo

Za počitniško varstvo je obvezna predhodna prijava na info@minicity.si ali na 041 377 366 najkasneje 1 dan pred pričetkom varstva do 10. ure. Program se lahko spremeni brez predhodne najave, saj zmeraj upoštevamo želje otrok in raziskovanje kotičkov po njihovih željah:).