10:00 - 20:00 (2)

info@minicity.si

+386 41 377 366

Kaj naj stori otrok, če izbruhne požar?

Bo tudi vaš otrok med poletnimi počitnicami dopoldneve preživljal sam? Potem ne odlašajte z napotki, kako naj ravna ob izbruhu požara. Dobro je, da ve, kako ravnati in česa nikakor ne sme početi. Poznati mora evakuacijsko pot iz doma ter telefonsko številko 112.

Več
Razvoj grobe motorike pri otroku

Otroci preveč časa preživijo sede in leže pred televizijo in računalnikom, zato je prav, da jih starši spodbujate, da so čim bolj aktivni. Pri gibanju oz. grobi motoriki uporabljajo velike telesne mišice, natančneje, takrat so aktivne mišice ramen, rok, nog in stopal ali celega telesa, z njimi se lahko plazijo, sedijo, hodijo, tečejo, vozijo kolo, brcajo žogo itd., skratka lahko so vključeni v povsem vsakdanje dejavnosti. Zato je prav, da jih nenehno krepijo, kajti tako se bodo samozavestnejši pri različnih aktivnostih, ki zahtevajo od njih fizični napor.

Več
Koliko naj se v prosti čas vpletejo starši?

Zasloni hitro zasvojijo, zato je zdravo, da otrok v času počitni preživi čas na prostem, se igra s prijatelji in tudi prebere kakšno knjigo, če ima interes. Vsekakor pa naj ne bere knjig za domače branje za naslednje šolsko leto, za to bo dovolj časa v prihajajočem šolskem letu. Pustimo otrokom, da uživajo in med počitnicami niso obremenjeni s šolo, to je njihov dopust. Tudi odrasli na dopustu radi odklopimo službene obveznosti in skrbi povezane s tem.

Več
Katja K. Steinbuch: ''Če otrok namerno polije kozarec vode, ga ne kaznujemo z odvzemom risank, ampak sledi to, da vodo tudi pobriše.''

Otroci odraščajo in vsako obdobje predstavlja staršem nove izzive. Katja K. Steinbuch, svetovalka in družinska terapevtka, nam je pojasnila, kakšna je ena izmed vzgoj, in sicer sočutna. Ali jo lahko enačimo z demokratično vzgojo, v čem se razlikuje od permisivne in avtoritarne? So tako vzgajali tudi naši starši ali gre za novodobne prijeme?

Več
Izberite kakovostne šolske potrebščine

Čeprav se je šolsko leto pravkar izteklo, zagotovo že razmišljate o nakupu novih šolskih potrebščin. Da bo letošnja izkušnja tako za vas kot tudi otroke povsem brezstresna in več kot uspešna, izbira pa kakovostna, v skladu z otrokovimi željami in hkrati cenovno ugodna, smo zbrali nekaj napotkov za vas.

Več
Sladko razvajanje s sladoledom na zadnji šolski dan

Šolski zvonec je naznanil konec šolskega leta in učenci so zadovoljno s spričevali v rokah stekli počitnicam naproti. Letos je osnovno šolo obiskovalo 190.156 učencev in prav vsem iskreno čestitamo za uspešen zaključek razreda. Ker pa jim želimo, da bodo proste dni preživeli čim bolj zabavno, smo jih povabili tudi v Minicity, kjer so se igrali in sladkali z najbolj slastnim sladoledom Ledo.

Več
Minicity blog: Na zabavnih počitnicah pri babici in dedku

Nazadnje so se skupaj podili po telovadnici in igrali razne športne igre, medtem pa je babica zanj doma pripravila presenečenje, in sicer mu je spekla njegovo najljubše pecivo – belo damo. Kako je bil vesel, ko je zagledal, kaj ga čaka. Takoj nama je poslal fotografijo, s katere sva razbrala, da mu res tekne. In takšnih fotografij, na katerih se smehlja skupaj s starimi starši res ne manjka. 

Več