Dobrodelna akcija za slovenske in ukrajinske otroke na OŠ Rodica iz Domžal ob podpori Minicityja‬‬‬

V četrtek, 18. 5. 2023, je OŠ Rodica iz Domžal za učence in starše prvič organizirala ''Pomladni dan'', na katerem so se družili in povezovali učenci, učitelji in starši, ob tem pa zbirali sredstva za šolski sklad, iz katerega financirajo obogatitvene dejavnosti ter finančno pomagajo socialno ogroženim družinam. Obenem je potekala dobrodelna akcija ob podpori kreativnega otroškega mesta Minicity Ljubljana, s katero so zbirali šolske potrebščine in sladkarije za slovenske otroke. Zbrane dobrine so predali Slovenski karitas.  

Več
Polkaholiki, Ula Ložar, Til Čeh, Klara Jazbec in BQL o sanjskem poklicu

V soboto, 20. maja 2023, smo skupaj z družinami pozdravili poletje, pregnali oblake in rajali od jutra do večera. Bilo je nepozabno, otroci so raziskovali kreativno otroško mesto Minicity, se preizkusili v številnih poklicih, bili ustvarjalni na delavnicah ... Uživali so na glasbenem doživetju s Polkaholiki, Ulo Ložar, Tilom Čehom, Klaro Jazbec, BQL in Popsing. In prav glasbeniki so nam tudi zaupali, kaj je njihov sanjski poklic.

Več
Prva zgodbica

Erik je bil deček, ki je oboževal dinozavre. Za rojstni dan je dobil najbolj neverjetno darilo – jajčece dinozavra! Erik je s posebno skrbnostjo varoval jajčece in se veselil dneva, ko bo pokukal na svet. In naposled je napočil ta trenutek. Iz jajčka se je izvalil majhen dinozaver z imenom Labri, ki je v hipu postal Erikov najboljši prijatelj in ljubljenček vseh družinskih članov.

Več
Dom, vrt in avto kot iz škatlice

Zakaj nam je tako pomembno, da imamo urejeno, pospravljeno in čisto okolje, v katerem preživimo največ časa? Pri tem uporabljamo razne pripomočke in čistilna sredstva, ki nam olajšajo, da so dom, vrt in avto videti kot iz škatlice. Da boste lahkotno kos svojim opravilom, si poiščite svoje zaveznike v spletni trgovini in Kärcher centrih v Ljubljani ter Kopru.

Več
Mastercard® Economics Institute razkriva trende v potovalni panogi za leto 2023: celinska Kitajska se odpira, doživetja ohranjajo popularnost in število poslovnih poti ponovno narašč

Najnovejše poročilo Inštituta Mastercard Economics Institute razkriva, da so potrošniki v letu 2023 zelo naklonjeni ponovni krepitvi potovalnega ekosistema, kar se kaže s prioritiziranjem počitniških potovanj in odkrivanjem novih destinacij po vsem svetu. Izsledki raziskave Trendov v potovalni panogi za leto 2023 razkrivajo vpogled v globalno stanje potovalne panoge, pri čemer so ekonomski premiki, visoko povpraševanje potrošnikov ter ponovno odprtje celinske Kitajske ključni dejavniki.

Več
Festival nakupov in zabave

V petek, 19. 5. 2023, in soboto, 20. 5. 2023, bo v BTC Cityju Ljubljana zelo veselo. Potekal bo namreč Festival nakupov in zabave. Ne zamudite tudi razvedrilnega programa pred in v Minicityju.  

Več
Generali s 3D prehodi za pešce v 5 novih občinah

Generali nadaljuje z umeščanjem inovativnih 3D prehodov za pešce po slovenskih mestih. Pet občin - Nova Gorica, Celje, Bled, Krško in Trebnje – bo dobilo svojo prvo 3D-zebro. Od začetka izvajanja projekta »Varno ima vedno prav« leta 2021 je Generali s svojimi partnerji do sedaj omogočil 11 tovrstnih zeber, skupaj z letošnjimi jih bo že 16.

Več
Majska opravila na vrtu

Juhuhu, pomlad nas že dobro razvaja in maj je popoln mesec za vrtnarjenje, saj se takrat začnejo prebujati rastline. Vleče nas na svež zrak in nastopil je čas, da si obujemo vrtnarske škornje, nadenemo vrtnarske rokavice in vzamemo s sabo vrtnarsko orodje, kajti treba je poskrbeti za zasajene rastline, posaditi nove in se podati v boj proti škodljivcem.

Več