Vse več Slovencev prisega na lokalne spletne trgovine

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse bolj narašča priljubljenost debetne kartice in mobilnega plačevanja. Vse večje je zavedanje pomembnosti čim bolj varnega potrjevanja spletnih plačil, pri čemer biometrični načini potrjevanja spletnih plačil po priljubljenosti vztrajno dohajajo prvotne načine, kot so PIN in varnostna koda prek SMS-a, kot najbolj varno metodo pa Slovenci ocenjujejo geslo za enkratno uporabo. Da se veča tudi zaupanje v spletno nakupovanje, nakazuje vse pogostejši obisk spletnih trgovin, Slovenci pa tudi vse bolj podpirajo lokalno, saj se je opazno povišal odstotek nakupov v slovenskih spletnih trgovinah.

Več
Miklavž razveseljuje otroke

Miklavž je prvi dobri mož, ki bo otrokom risal nasmehe na obraze ob koncu leta. V peharček ali očiščene čevlje jim bo po tradiciji pustil presenečenje zjutraj, v ponedeljek, 6. decembra. Ker boste vi prevzeli njegovo skrivno nalogo, vam razkrivamo, kje je pestra ponudba igrač za dojenčke, deklice in dečke.

Več
K Božičku v goste s Kompasom

Pred letošnjimi prazniki si privoščite pravo božično avanturo in preverite, kje je Božiček zares doma. S Kompasom uživate varno in enostavno. 

Več
Svetovni dan pozdrava

Ste vedeli, da 21. novembra obeležujemo svetovni dan pozdrava? Prvič so ta praznik obeležili leta 1973, pobudnika sta bila Brian in Michael McCormack. Kako naučiti otroka, da pozdravlja?

Več
21. november svetovni dan televizije

Leta 1997 so 21. november razglasili za svetovni dan televizije. Organizacija združenih narodov na ta dan osveča o pomenu televizije v družbi in njeni vlogi pri podajanju informacij. Ste vedeli, da imamo v Minicityju pravi televizijski studio? Vabljeni, da ga skupaj otroki obiščete.

Več
11. Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 19. novembra 2021, so v skoraj 1000 vrtcih in osnovnih šolah po vsej Sloveniji postregli tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji je potekal pod sloganom Zajtrk s sadjem – super dan! Tako je vsako leto, tretji petek v novembru.

Več
Praznujemo svetovni dan otroka

Svetovni dan otroka praznujemo 20. novembra. To je dan, ki tudi sovpada s sprejetjem Konvencije o otrokovih pravicah. Ob tej priložnosti so pri podjetju Dexy Co v sodelovanju s kreativnim otroškim mestom Minicity pripravili posebno ugodnost.

Več
Ježek Milan vabi v praznično votlino v Minicityju

Najbolj čarobni del leta že trka na vrata. Trk, trk, trk ... slišite? V kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana smo tudi letos pripravili najbolj čarobno zgodbo. V našem mestu se skriva prav posebna praznična votlina, iz katere bo otroke pozdravil ježek Milan. Skupaj z njim bodo zabavne aktivnosti še bolj praznične.

Več