Minicity je tematski program zabave, ki uporablja metodo didaktične igre in je namenjen otrokom do 12. leta starosti. V njem otroci s pomočjo didaktične igre pod vodstvom izkušenih animatorjev spoznavajo različne poklice in osvajajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Program Minicity se izvaja v tematskem parku v podobi majhnega mesta, ki domuje v ljubljanskem BTC-ju, ter v okviru delavnic po vsej Sloveniji, ki jih izvajamo na dogodkih in priložnostih vseh vrst.

Vse otroke do 2. leta starosti pa v našem malem mestu pričakuje najbolj šik kotiček za malčke, v katerem lahko v varnem okolju raziskujejo zanimive didaktične igrače. Poskrbljeno pa je tudi za mamice z dojenčki, saj imamo najmodernejšo previjalnico in udoben kotiček za dojenje.

Didaktične aktivnosti

Vse dejavnosti, s katerimi se otroci srečujejo v našem malem mestu in na delavnicah na terenu, snuje ekipa psihologov in pedagogov z ustrezno formalno izobrazbo. Programi nastajajo v sodelovanju s slovenskim gospodarstvom in z javnimi institucijami, ki poskrbijo za opremo igralnih enot in rekvizite, uporabljene na delavnicah. Ustvarjeni so na podlagi praktičnih izkušenj, na način, da otrokom ponujajo doživetja, ki jih nimajo priložnosti izkusiti nikjer drugje. Minicity programi:

  • spodbujajo psihosocialni razvoj otrok v neformalnem in zabavnem okolju,
  • otrokom omogočajo, da bolje razumejo različne procese dela in poklice,
  • spodbujajo domišljijo in radovednost,
  • razvijajo občutek uspešnosti, lastne vrednosti in samozavesti skozi udejstvovanje v kreativnih igralnicah,
  • otroci skozi druženje z vrstniki, ki jih ne poznajo, razvijajo socialne veščine in se naučijo spoštovati medsebojne razlike.

Edinstvena igralna orodja

V vsakem izmed programov so otrokom za igro na voljo edinstvena orodja, v večini nekoliko prilagojeni pripomočki, ki jih pri svojem delu uporabljajo predstavniki različnih poklicev. V otroškem mestu ali na delavnici, ki jo izvedemo na vaši izbrani lokaciji, se otroci pod vodstvom izkušenih animatorjev preoblečejo v delovne uniforme policistov, zidarjev, gasilcev in številnih drugih poklicev, uporabljajo njihovo pravo opremo in se pobliže spoznajo z gradbenimi orodji in mnogo več.

Naše poslanstvo

Poslanstvo Minicityja je ustvarjanje zabavnih in poučnih aktivnosti, ki spodbujajo vse vidike otrokovega razvoja in staršem nudijo oporo pri vzgoji.