Tako kot vsako mesto, ima tudi Minicity svoja pravila. Treba jih je spoštovati tako zaradi varnosti in ohranjanja čistoče, dobrega vzdušja in prijetnega okolja za igro, kot tudi zaradi zadovoljstva vseh obiskovalcev. Pravila smo oblikovali v skladu s strokovnimi spoznanji o interesih, potrebah, zmožnostih in značilnostih igre različno starih otrok. Cenjene obiskovalce obveščamo, da je zagotavljanje varnega okolja za njihove malčke naša prvotna skrb. Z vstopom v Minicity Ljubljana se starši strinjate z uporabo didaktičnih pripomočkov in obiskom igralnih enot na lastno odgovornost. Otroci morajo biti v Minicityju Ljubljana vseskozi pod nadzorom odraslega spremljevalca. Animatorji zagotavljajo voden obisk Minicityja Ljubljana v vaši prisotnosti. Če želite, da se otroci v malem mestu prosto gibljejo brez vašega nadzora, pa vam ponujamo tudi varstvo za otroke, ki je predmet dodatne ponudbe. Hvala za razumevanje. 

Prijazno vas prosimo, da jih spoštujete tudi vi.

Čistoča

V kreativnem otroškem mestu se trudimo, da je naše okolje lepo, urejeno in čisto. Vse rekvizite in izpostavljene površine (vključno s pultom, šankom, stoli, klopmi …) čistimo in steriliziramo z ekološkim čistilom večkrat na dan in po koncu delovnega časa centra. Za sterilizacijo vseh rekvizitov in vseh trdnih površin uporabljamo neškodljiva in varna čistila. Toaletne prostore temeljito čistimo vsako uro, vključno s previjalnico. 

Pri tem nam lahko pomagate tako, da:

  • Minicity kavarnice & slaščičarnice ne zapuščate s hrano in pijačo.
  • Odpadke mečete v za to namenjene koše.
  • Skrbite za čistočo svojih obuval. V primeru grdega vremena in blatnih obuval lahko svoje najmlajše preobujete tudi v copatke. Radi vidimo, da prinesete svoje, sicer pa je nekaj parov na voljo tudi na naši recepciji.
  • V Kotičku za malčke je postavljena košara, kamor se odlagajo igračke, ki jih je otrok dajal v usta in jih pred nadaljnjo uporabo steriliziramo. Starše prosimo, naj bodo odgovorni do drugih obiskovalcev in igračke, ki jih je njihov otrok dajal v usta, po uporabi odložijo v to košaro.

Zdravje in higiena

Zdravje in splošno dobro vaših otrok je naša največja skrb.

Prepričani smo, da z našimi standardi, po katerih skrbimo za zaščito otrok pred bakterijami in klicami, zagotavljamo izjemno visoko zdravstveno-varnostno raven. Predani smo prizadevanjem, da je Minicity čisto in varno okolje. Naše osebje je dobro izobraženo o splošnih varnostnih ukrepih in se jih mora strogo držati:

  • pogosto in temeljito umivanje rok,
  • ostati doma v primeru bolezni,
  • hitro reagiranje, če je treba nek predmet ali območje sterilizirati.

Tudi vas prosimo, da obisk našega mesta preložite, če se vas ali vašega otroka loteva bolezen.

Varnost

Zato da zagotovimo varno okolje, smo sprejeli več varnostnih ukrepov:

  • Na vhod v center smo postavili varovalni sistem s posebnimi senzorji, ki z zvočnim signalom opozori, če pride otrok v bližino izhoda.
  • Naša varnostna služba in varnostna služba BTC-ja je usposobljena za izvedbo postopkov v primeru požara in v tem primeru omogoči neoviran prehod k protipožarnim stopnicam.
  • Minicity Ljubljana prek nadzornih kamer redno nadzira dogajanje v centru.

Kljub vsem varnostnim ukrepom so med obiskom otroka v kreativnem otroškem mestu Minicity  zanj v vseh pogledih odgovorni njegovi spremljevalci. Animatorji so (razen v primeru, ko je otrok v varstvu) odgovorni za vodenje igre in animacijo, zato otrokov spremljevalec ne sme zapustiti centra in pustiti otroka brez nadzora, razen če skrb za otroka zaupa drugi odrasli osebi ali otrokov starš oziroma odrasli spremljevalec podpiše pisno soglasje in otroka preda v varstvo našemu osebju.

Priporočamo

Otroci, stari 5 let ali manj, morajo biti ves čas v vidnem polju svojega spremljevalca. Čeprav se vam morda zdi ta starostna meja visoka, upoštevajte, da je že tako velik prostor v otroških očeh še večji in da je orientacija mlajših otrok slabša, da se bo vaš otrok morda prestrašil, postal žejen, lačen, bo moral na wc, morda bo postal utrujen ali nerazpoložen … Če boste pripeljali več otrok, starih do vključno 5 let, morate spremljati vse hkrati.

Varnost lastnine

Skrbniki in otroci morajo ob prihodu pustiti v garderobnih omaricah jakne, vrečke, prtljago, dežnike in vse, kar ni najnujnejše, z izjemo ročnih torbic, previjalnih torb ter otroških in invalidskih vozičkov. S tem želimo zaščititi obiskovalce pred krajo in izginotjem stvari ter vam omogočiti bolj udobno preživljanje časa pri nas. Za garderobo ne prevzemamo odgovornosti.