Ravnajte premišljeno in odgovorno. Stvarem, ki jih ne potrebujete več, poiščite novega lastnika

Čeprav se nastanjanju odpadkov ne moremo v celoti izogniti, lahko z mali koraki poskrbimo, da bo odpadkov manj. Ključno je, da stvari, ki jih imamo, s pridom in večkrat uporabimo. Tisto, česar ne potrebujemo več, pa ni odpadek, pač pa priložnost, da ga v enaki obliki uporabi nekdo drug ali pa z manjšimi posegi dobi drugo življenje. Ponovna uporaba ni zgolj enkratno dejanje, temveč odnos do stvari, miselnost in življenjska filozofija.

Več
Nagradna igra Študent naj bo!

Študij za mladostnika prinaša novo poglavje v življenju. Marsikoga čaka selitev v drugi kraj, hkrati pa se bo moral spopasti z novimi učnimi izzivi. Poleg sedenja za knjigami in pripravljanja na izpite, je to tudi čas, ko bo spoznaval nove sošolce in prijatelje ter se z njimi zabaval. Go2School.com za študente organizira super nagradno igro, v kateri se lahko potegujejo za izjemno nagrado.

Več
15 zanimivosti o zbiranju poštnih znamk

Tudi pri vas doma zbirate poštne znamke? Otrok je navdušen nad njimi, saj vsako krasi posebna umetnina, za  katero se skriva velika zgodba? Da bo zbiranje znamk še bolj zabavno, smo zbrali nekaj zanimivosti.

Več
Zakaj je dobro imeti planer?

Pouk, testi, ustno preverjanja znanja, šolski izlet, oddaja seminarske naloge, prostočasne interesne dejavnosti, tekme, prijateljivi rojstni dnevi ... Vse to so časovno opredeljeni dogodki v življenju šolarja. Da ne bo pozabil, kdaj ima kakšno obveznost in da bo znal vnaprej načrtovati, mu je v pomoč lahko planer, v katerega bo sproti beležil vse obveznosti.

 

Več
Topla jesen na Mediteranu

Poletje bo zagotovo podaljšano v Grčiji, Turčiji in Egiptu … Izberite svojo vročo destinacijo! S Kompasom na pravi poti že #Kompasovih70.

Več
3D-zebre za varno pot v šolo

Inovativne 3D-zebre na Ptuju, v Velenju in kmalu tudi v Ljubljani skrbijo, da je pot šolarjev varnejša. Zavarovalnica Generali in Zavod Varna pot v sodelovanju z občinami tako opozarjata na problematiko varnosti, hkrati pa s projektom Varno ima vedno prav želita voznike opozoriti, da so pazljivi v bližini vrtcev, šol, otroških igrišč, parkirišč ... in upočasnijo vožnjo.

Več
Pomivalni stroj, ki sam odmeri količino detergenta

Ste se vedno spraševali, koliko detergenta morate dati v pomivalni stroj? To je preteklost! Beko je poskrbel, da bo posoda sedaj pomita z optimalno količno detergenta. Razvili so tehnologijo AutoDose, ki prevzame delo oz. razmišljanje namesto vas.

 

Več