Ideje, kaj početi na počitnicah pri babici

Počitnice so pred vrati in otrok se jih že neizmerno veseli. Komaj čaka, da bo sedaj lahko več časa preživel pri babici. Da se bosta imela nepozabno, smo zbrali nekaj idej za zabavno preživljanje poletnih dni.

Več
Minicityjev blog: Športni teden

Šport je del naše družine. Ne samo zato, ker vemo, da sodi k zdravemu življenjskemu slogu. Brez gibanja si pravzaprav sploh ne predstavljamo dneva. Najin sin je zagrizen nogometaš, košarkar in odbojkar, lepe sončne dneve izkoristi za kolesarjenje, igranje badmintona in namiznega tenisa ter vožnjo s skirojem. Ker pa nam včasih primanjkuje časa za vse te aktivnosti, smo naredili tedenski športni načrt.

 

Več
Severne dežele – destinacija za vse leto

Severne dežele so destinacija za vse leto. Kompasovi potovalni strokovnjaki priporočajo potovanje proti severu vsako leto. Za zvrhan koš sreče celo dvakrat letno. Ne glede na smer potovanja na sever zagotavljajo uresničitev najbolj skritih potovalnih sanj in vsestransko odlično počutje. S Kompasom ste vedno na pravi poti že #Kompasovih70.

 

Več
Najboljše potovalne igre

Je pred vami daljše potovanje? Se odpravljate na mini počitnice? Potem hitro v kovček pospravite tudi kakšno potovalno igro, ki vam ne bo zavzela veliko prostora, obenem pa boste z njo imeli zagotovljeno zabavo kjerkoli in kadarkoli. Dobrodošla pa je tudi na daljših potovanjih z vlakom, avtomobilom ali letalom, ko so otroci neučakani in si želijo čim prej priti na cilj.

Več
Koristni nasveti, kako ohladiti dom brez klime

Sončni dnevi in višje temperature so tu, zato marsikdo že uporablja klimatsko napravo za hlajenje doma. Kako pa ga lahko ohladite na bolj varčen način in pri tem ne porabite veliko električne energije?

Več
Minicityjev blog: Družinski albumi neprecenljive vrednosti

Poznate tisto zanimivo vprašanje: ''Kaj bi vzela na samotni otok?'' Moj odgovor bi bil verjetno najbolj čuden na svetu. ''Družinske albume!'' Če ne morem s sabo peljati najdražjih, bi pa s sabo vzela najbolj dragocene spomine, ki so lepo prikazani v družinskih albumih. In, pri nas jih je ogromno ... Ne, pri nas fotografije ne ostanejo na mobilnem telefonu ali računalniku pozabljene ...

Več
Preprečite dehidracijo

Zmotno je prepričanje, da morate piti le, ko ste zelo aktivni oz. ko se ukvarjate s športom. Zadosten vnos tekočine morate v svoj organizem vnesti, četudi opravljate delo za računalnikom, se učite, berete … Preprečite dehidracijo in pijte zadosti vode. Ob sebi imejte vedno stekleničko ali kozarec pitne vode in poskrbite za svoje zdravje. Že danes, ne jutri!

 

Več
10. Tradicionalni slovenski zajtrk

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk običajno poteka ob Dnevu slovenske hrane, vsak tretji petek v novembru, vendar je lani zaradi protikoronskih ukrepov odpadel. Zato bo letos, 10. po vrsti, izveden v petek, 11. junija. Projektu se tudi pridružuje družinska Mlekarna Krepko.

Več
Minicityjev blog: S knjigo na počitnice

Ja, seveda, mi smo družina, ki sodi med strastne bralce in se tudi na počitnice ne odpravi brez knjig. Pri nas je vedno en kovček rezerviran za čtivo za sina, na dnu pa se najdejo tudi knjige zame in očka.

Več