10:00 - 20:00 (8)

info@minicity.si

+386 41 377 366

Minicity blog: Učiva ga varčevanja in ne brezglavega zapravljanja

Žepnine, ki bi jo lahko prosto po prešernu zapravljal, dolgo ni imel. Zakaj? Ker nisva videla potrebe po tem. Vedno je bil nekdo z njim, sam v trgovino ni hodil. V vrtec ali šolo sva midva hodila po njega. Dejansko ni imel priložnosti, da bi si sam kupoval. Ko pa se je začel sam vračati domov iz šole, si je kdaj pa kdaj zaželel kakšno malico, posladek in takrat je že začel nosit s sabo svojo denarnico. 

Več
Kako se zaščititi pred vlomilci?

Dobrodošli nazaj domov, ampak počitnic še ni konec in prav je, da se nadaljujejo z aktivnostmi, ki bodo vašim otrokom popestrile proste dni. Pripeljite jih v Minicity, kjer bodo skozi igro raziskali hiško Hitimo na pomoč in se spoznali tudi s poklicem varnostnika ter ugotovili, kakšna je razlika med njim in policistom. V kreativnem otroškem mestu bodo tako pod budnim očesom animatorjev spodbujeni k logičnemu mišljenju, krepitvi motorike, samostojnosti, odgovornosti in učenju celotnega procesa storitev, ki jih izvaja varnostnik.

Več
Minicity blog: Dežuje? Super, pojdiva ven!

Zraven vesoljske rakete sva si z očkom prislužila še zgodbico o malem Timu, ki si je sam sestavil vesoljsko raketo in se skupaj s kanarčkom, ribico in psičkom odpravil raziskovat ozvezdje. Tam je srečal še drugega dečka, ki je prišel iz Afrike z levom, in potem sta skupaj odšla na počitnice v Portorož ter postala najboljša prijatelja. No, zgodba je bila precej daljša, mogoče nekoč iz nje nastane knjiga, tako da ne bom razkrila vseh podrobnosti.

Več
Zdrava družina je srečna družina

Božansko dobrega okusa je bio kefir Krepki suhec malina/rdeča pesa, ki ga je za nas pripravila družinska in prva ekološka mlekarna v Sloveniji - Krepko. Uživate ga lahko kar vsi družinski člani za zajtrk, malico, večerjo, se z njim osvežite po fizični aktivnosti ali v vročih dneh. Super živilo je nastalo iz bio kefirja z nizko vsebnostjo maščob, obogateno z zdravo kašo svežih malin in sokom rdeče pese. Ne le, da je kakovostno, nahrani in hidrira, postreže vam tudi z obilico vitaminov, mineralov, antioksidantov in probiotikov. 

Več
Minicity blog: Skupaj tudi kuhava

Ko sva se lotila priprave obeda, sva se držala recepta, nisem znala improvizirati, on pa je bil vedno zraven, ker kuhanje je bilo zanj zelo zabavna igra. Rad je mešal, ubijal jajca, stepal, stresal moko v skledo, umival zelenjavo ... 

Več
Ne jezite se, če otrok moči posteljo!

Močenje postelje je pri primarnih vzrokih lahko posledica tega, da otrok ne more zadržati urina vso noč, da se ne zbudi, ko je njegov mehur poln, da proizvaja večjo količino urina zvečer in ponoči, ali da nima dobro vzpostavljene dnevne rutine odhodov na stranišče in zadržuje urin, dokler lahko. 

Več
Minicity blog: Prijatelja že od vrtca

Nesebično si pomagata. Ko si najin sin ni znal zavezati čevljev, je za to poskrbel njegov prijatelj, ki ga je tudi mimogrede naučil zavezovati vezalke z zgodbico, da tako naredi zajčku uhlje. Res izvirno in je učinkovalo, medtem ko je doma točil krokodilje solze, da bo on še kot veliki nosil čevlje, ki se zapenjajo z ježki.

Več
Zgodovina, zanimiva tudi otrokom

Ste vedeli, da je podjetje Kotányi zraslo iz sanj mladega Janosa Kotányija? Sanjaril je, da bo potoval po svetu in odkrival različna eksotična zelišča ter začimbe. In prav to je botrovalo temu, da je eksotične začimbe začel uporabljati v tradicionalni madžarski kuhinji. A to mu ni bilo dovolj, naredil je še večji korak in leta 1881 v Szegedu ustanovil podjetje. 

Več
Počitnice: ''V Minicityju mi je zelo všeč, saj se zelo zabavam.''

Mali radovedneži, raziskovalci, bodoči slaščičarji, kuharji, peki, restavratorji, avtomehaniki, gasilci, policisti, založniki, radijski voditelji ... so v Minicityju v počitniškem varstvu od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, poskrbljeno je še za zajtrk, kosilo in popoldansko malico. Skupaj z animatorjem v skladu s priporočili NIJZ obiščejo različne igralne kotičke, ki si jih izbere otrok ali skupina njih. Če pa so v varstvu ves teden, animator pripravi okviren načrt, katere igralne enote bodo obiskali v določenem dnevu, predvsem pa je ključno to, da vedno znova osvajajo raznovrstna znanja.

Več