10:00 - 20:00 (0)

info@minicity.si

+386 41 377 366

V Minicityju je v sklopu Založbe zaživel tudi Knjigomat. V njem malčke čaka kakovostna literatura po izjemno ugodnih cenah, ki bo razveseljevala in crkljala vaše malčke.

"Pri založbi Morfem izdajamo predvsem knjige za otroke in mladino. Kot mamica sem se velikokrat zadrževala v Pediatrični kliniki Ljubljana in z otrokoma čakala na preglede. Že od rojstva prvega otroka sem v predvidevanju, da bova čakala na zdravniške preglede, s seboj nosila slikanice. Ob prebiranju zgodb, smo tako z otroki izkoristili prijetno s koristnim in vedno nam je čas prehitro minil. Marsikdaj se je k nam usedel kakšen otrok, ki je čakal na preglede in poslušal zgodbe. Zgodilo se je celo, da je deček jokal, ko sva s sinom odhajala domov, saj je želel slišati konec zgodbe. Takrat mi je sin rekel: »Mami, mogoče si pa ne more kupiti knjige. Mu jo lahko dam?« In sva mu seveda, slikanico poklonila.


Nekaj let po tem dogodku smo imeli priložnost, da smo začeli razmišljati o knjigomatu. Naredili smo plan, kako iz kavomata narediti knjigomat. Uspelo nam je in že nekaj let so knjigomati na voljo predvsem v zdravstvenih domovih po Sloveniji. Tako imajo mnogi otroci možnost, da v knjigomatu kupijo knjige po ugodnih cenah in si krajšajo čas med čakanjem na zdravniški pregled.


Hvala vsem, ki ste nas že »spoznali« in vabljeni vsi, ki želite, da ima vaš otrok privilegij, da si zanj vzamete čas in z njim prehodite skrivnostene poti, ki se skrivajo v knjigah.

Aktualni katalog knjig Založbe Morfem si lahko prenesete tukaj.