Obožujete oreščke Odlično? Ste se kdaj vprašali, kakšna je razlika med surovimi in praženimi? Dejstvo je, da oboji odlično teknejo za malico doma, v službi ali na poti in oboji vsebujejo beljakovine ter ogljikove hidrate. Surovi se ponašajo z več vlakninami, praženi pa z več kalorijami in maščobami.

 

Da bi izboljšali okus in teksturo oreščkov se jih praži ali cvre. V podjetju Hrib se vedno trudijo slediti najnovejšim prehranjevalnim navadam njihovih strank. Kot odgovor na te nove, v zdravje usmerjene trende, so razširili ponudbo izdelkov, ki so praženi na vroč zrak. Mnogi so navdušeni nad njihovimi suho praženimi in nesoljenimi indijskimi oreščki, ki so odličen vir beljakovin in imajo visoko vsebnost prehranskih vlaknin.

 

Oreščki so res odličen prigrizek med obroki, vedno jih imamo lahko pri roki, še posebej, če so v priročni embalaži Mim grede. Ker je to resnično zelo priljubljen prigrizek, je priporočljivo imeti v mislih, da ne smemo pretiravati z njimi, saj so zelo kalorični. Dovolj je, da dnevno pojemo le eno majhno pest oreščkov (30 gramov).

 

Ste si obnovili svojo zalogo oreščkov? Hitro pokukajte na spletno stran odlicno.si in si zagotovite svoj najljubši odličen hrustljav prigrizek. Vsak nakup nagradijo in vam zraven pošljejo tudi darilce. Pri nakupu nad 25 evrov pa je poštnina brezplačna. Preverite ponudbo, ki je trenutno v akciji.

 

V hišici Kuhinje sveta, v kreativnem otroškem mestu Minicity, otroci poleg ostalih programov spoznajo tudi vrste oreščkov, kje in kako rastejo, kakšni so pozitivni vplivi uživanja oreščkov na naš organizem, kako jih pridelujemo in še mnogo zanimivega. Vljudno vabljeni, da igralno enoto obiščejo tudi med počitnicami! V Minicityju organiziramo tudi najbolj zabavno in istočasno poučno varstvo. Več o programu izveste na povezavi.