NAPIŠI PISMO

Sedaj, ko smo doma in se ne družimo s prijatelji, lahko obudimo komuniciranje s pisanjem pisem.Se še spomnite, dragi starši, kdaj ste nazadnje napisali pismo? Komu ste ga poslali? V tem razburkanem obdobju, ko moramo paziti tudi na zdravje naših poštarjev, pisem ne bomo zares pošiljali, lahko pa iz njih nastane lepo darilo za kasnejše obdobje, saj jih lahko napišete tudi v obliki dnevnika. 

Naloga za otroke

Dragi otroci, veste kaj vse potrebujete, da napišete pismo? Na katero mesto morate napisati naslov in kje se nahaja prostor za znamko? In kaj se zgodi s pismom, ki ga boš oddal v nabiralnik? Pomaga ti lahko Poštar Pavli!
Poštar Pavli vam lahko vse to razloži in pomaga napisati najlepše pismo za babico, teto, strica ali mamico v sosednji sobi. Ker se trenutno igramo doma, pa boste s pismi naredil inekaj prav posebnega: vsak dan napišite ali narišite tisto, kar želite nekomu sporočiti in pismo pospravite na izbrano mesto. Z vsakodnenim pisanjem, boste ustvarili pravcat dnevnik svojih dejavnosti! Ko boste ponovno lahko obiskali pošto, pa boste vse skupaj poslal naslovniku. 
POTREBUJEŠ:
  • papir
  • pisalo
  • kuverto (izdelaš jo lahko tudi sam)
  • znamko
  • podatke naslovnika.

Za še več igre in zabave lahko obiščete tudi Pavlijevo spletno stran.

Pismo pa lahko napišeš in pošlješ tudi nam, v Minicity. Naš naslov je: Minicity Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana. Veseli bomo, če se spomniš tudi na nas. 

Naloga za otroke

Dragi otroci, 
sedaj, ko smo se naučili kako pravilno napišemo pismo in opremimo kuverto, vas vabimo k ogledu Poštarja Pavlija. Narišite ga in pobarvajte, mamica in očka pa naj ga shranita do takrat, ko bomo spet lahko obiskali pošto. Svojega Poštarja Pavlija pošljite na naslov: Poštar Pavli, Za pravljičnimi vrati 7, 2002 Maribor. Ne pozabite pripisati tudi svojih podatkov.
Poštar Pavli ima za vas presenečenje, ki ga boste prejeli na domač naslov. 

#igrajmosedomaVsebino za vaše malčke ustvarjamo skupaj s Pošto Slovenije