Otroško kreativno mesto Minicity je obiskalo 90 dijakov Gimnazije Celje - Center, smer: predšolska vzgoja. Predstavili smo jim posamezne igralne enote in aktivnosti, ki jih izvajajo animatorji skupaj z otroki. Skozi didaktično igro so izpeljali tudi del programa in se podučili o različnih poklicih ter panogah. Obenem so spoznali tudi, kaj počne pri svojem poklicu vodja vsebinskega marketinga, ki jim je dal tudi poseben izziv - sošolcem so morali predstaviti, zakaj je super priti v Minicity, kaj vse bodo tam doživeli, kaj sploh je malo mesto ... Lahko so napisali zgodbo, novico, slogan, pesem ... pri tem pa so lahko uporabljali sleng, žargon, pogovorne besede ... V petih minutah so napisali zanimive zapise, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

 

Pridi v Minicity, ne bo ti dolgčas. Tukaj je veliko norih stvari, da se hočeš vrniti še in še. Naučiš se tako veliko novih stvari. Si kdaj želel delati na radiu? Pridi k nam in poskusi. Te že čakamo.

 

Minicity. Poln otroških doživetij. Tekmuj z mano v športnih, miselnih in gibalnih izzivih.

 

Prid z menoj v Minicity. Tuki imajo full enih otroških doživetij. Majo tud različne igre, v katerih se lahko preizkusma.

 

Ne veš, kateri poklic ti ustreza? Pojdi v Minicity!

 

Če ne veš, kaj počet,

pridi v Minicity na ogled.

Poklice boš spoznal

in ugotovil, kaj bi rad postal.

 

Pridi v Minicity, kjer te čaka nora zabava. Ne bo ti žal. Spoznal boš veliko poklicev in tako boš ugotovil, kam naprej v šolo.

 

Minicity, kjer poklic ni muka, temveč sanje.

 

Želiš si pravi poklic dobiti?

Vrata odpri, stopi v Minicity.

Vrtnar, poštar, motorist,

policaj, kuhar, publicist.

Vse poklice pri nas spoznate,

smo fajna stavba, to lahko priznate.

 

Čeprav smo najstniki, se nam v velikokrat v glavo ali dušo prikradejo otroške ideje, vragolije ... V Minicityju prebudite otroka v sebi, se pozabavate, ob enem pa spoznate obilo poklicev.

 

Pridi v Minicity, tam zakladi znanja so skriti.

 

Kjer talenti so razkriti, to je Minicity!

 

Minicity, kjer se rodijo karierske sanje ...

 

Dolgčas? Deževen dan? Obilica časa?

Imam rešitev!

Na kolo skoči

in se odloči

čimprej na pot oditi,

naj te vodi kr v Minicity!

 

V največjem mestu naše države

se nahaja deželica poklicev in narave.

Vsak lahko najde nekaj zase,

preizkusi kaj mu paše.

Tukaj se vsakdan otroci smejijo,

tukaj se napolniš s pozitivno energijo.

Pridi v Minicity in se nasmej,

ker tukaj boš našel mnogo idej.

 

Pridi v Minicity, kjer boš lahko se vozil z vlakom, na zanimiv način spoznal kuhinjo, na sploh vse, kar je v vsakdanjem življenju. Lahko se boš preizkusil v iskanju zaklada. Pridi mi pomagat v iskanju zaklada našega življenja. Bodi ustvarjalen!

 

Učenje naj bo preprosto, pridi v Minicity!

 

Zabavno je sem priti, saj lahko spoznaš poklice in lahko v sebi prebudiš notranjega otroka in pozabiš na vsakdanje skrbi in težave.

 

Pridi v Minicity! Tu boš spoznal celo mesto, brez da bi moral hoditi daleč. Lahko se boš igral s pravimi rekviziti iz trgovine, avtosalona, pošte ...

 

A: Ej, veš kje sem bla zadnjič?

B: Kje?

A: V trgovini, pekarni, zavarovalnici, avtohiši, turistični agenciji, trgovini bonbonov, pošti, banki, finančni hiši, lesarski delavnici, tiskarni, adrenalinskem parku ... in to vse v enem dnevu.

B: Kje si pa ti bla?

A: Ja, v Minicityju!

 

Pejt v Minicity, ker majo sick poligon! Velik lahk nardiš v praksi, preizkusiš ogromno poklicev in mogoče te navdihnejo in najdeš super hobi!

 

Minicity je vse, kar si želiš in še več! Sanje vsakega otroka in odraslega. Pridi!

 

Si za zabavo? Pridi v Minicity in spoznal boš delo poštarja, trgovca, delavca, avtomehanika in mnogo več! Verjami, da boš užival!

 

Želiš spet postati otrok? Obišči Minicity v Ljubljani. V njem boš spet postal petletni otrok kot včasih. Zabavaj se!

 

Je v tebi ne glede na starost še nekaj otroka? Potem ti zelo priporočam obisk Minicityja, saj imaš tukaj vse, kar si želiš doživeti v enem dnevu in enem prostoru.

 

Si želite pokazati svojo igrivo stran sebe? Želite sprostiti otroka v sebi? Imamo pravi kraj za vas! Minicity! Prostor, kjer se lahko postavite v vlogo otroka ter se še bolje zbližate z njim skozi spoznavanje različnih poklicev.

 

Doživetje se začne ob vhodu v Minicity. Že ob vhodu te sprjemejo nasmejani in s pozitivno energijo obdani animatorji, ki nam na drugačen način predstavijo poklice. Tu postanete vneti gasilci, strastni avtomehaniki ...

 

V Minicityju tvoj otrok doživi mavrico poklicev. Spozna vse od bolj znanih poklicev, kot so poštar, zobozdravnik in trgovec, do tudi manj znanih, kot so zidar, električar in avtomehanik.

 

Minicity je zelo dober za otroke.

 

Ej, pridi v Minicity, je ful zanimivo, spoznaš veliko poklicev, pa na igriv, otroški način!

 

I: A bi želela izkusiti nekaj novega?

P: Ja, kaj imaš v mislih?

I: Minicity!