Kdo je Boštjan Glavič?

Od manjhnih nog ljubljančan, ki ima rad adrenalinske športe. Najsmen in večno pozitiven mladenič poskuša iz vsakega stvari, iz vsakega dogodka potegniti največ dobrega. Tudi, ko je zelo hudo, nikoli ne obupa. Sam zase pravi, da ga ženeta trma in potrpežljivost, saj se zmeraj zaveda, da se bo na koncu vse izšlo dobro. Pomoč sočloveku ga osrečuje in mu daje energijo, ki mu polni baterije. Tako zmore še dlje, hitreje in višje. Verjame, da včasih beseda hvala ali objem pomenita več, kot mariskaj drugega. 

Boštjan si vedno znova postavlja cilje, ki so na prvi pogled morda "iodbiti", nori in izgledajo nedosegljivi. Kot pravi moški rad sklene stavo, ki ga žene še toliko bolj. Zaradi stave z brado in lasmi se ni ostrigel kar celo leto (stava je uspela), kar je na obraze njegovih znancev prineslo obilico smeha. Naslednjič je stavil za pot z rolerji od Prešernovega do Tartinijevega trga, in še marsikaj bi se našlo. 

Skozi življenje srečuje in spoznava vedno več ljudi, katerim otroci so zboleli in njihove zgodbe so zares žalostne. Želi si narediti nekaj zanje, oziroma konec koncev za vse nas, za svet v katerem živimo saj je prepričan, da svet potrebuje več pozitivnih ljudi in špe več pozitivizma. 

Podvig z dobrodelnim učinkom

Boštjan se je letos odločil narediti korak naprej in v enem dnevu osvoji Triglav ter podvodni Triglav, se prvi najvišjo in najnižjo točko Slovenije. In to s kolesom. 

Start se začne pred Prešernovim trgovim in sicer danes, 11. 9. 2020, ob 22h, kjer kot ponavadi zapoje našo himno Zdravljico. Za srečo se bo kot zmeraj ozrl proti Juliji in odrinil s kolesom do izhodišča, Krman. Tam bo kolo privezal na svoj nahrbtnik in ga odnesel do sončnega vzhoda na Triglavu. Po osvojenem vrhu se bo s kolesom, privezanem na nahrbtnik, spustil nazaj do Krme. Od tam bo s kolesom odkolesaril čez Vršič na morje. Pot ga bo vodila mimo Tolmina, kanala ob Soči, Solkana, nove Gorice, Štanjela, Kozine, Črnega kala in Dekanov do Pirana, kjer se bo nato s kolesom potopil še do najnižje točke v Sloveniji, na globino - 40 metrov. Na nosu ga bo od začetka do konca poti spremljaj rdeči nosek, po katerem ga boste prepoznali in ga lahko na poti tudi spremljali. 

Celotni podvig bo spremljala ekipa v kombiju, kjerkoli na etapi pa se lahko Boštjanu kdorkoli pridruži, četudi samo z bodrenjen na njegovem podvigu. Si za pomoč? Pomagaš lahko tudi ti z donacijo Rdečim noskom: na številko 1919 pošljite SMS z besedo NOSKI in donirajte 1 EUR, ali pa donirajte 5 EUR in pošljite besedo NOSKI5