Wellness je beseda, ki jo zadnja leta veliko slišimo. Kaj pravzaprav pomeni? Vključuje skrb za dobro počutje, tako psihično in telesno. Ker želimo, da otroci z odličnim počutjem vkorakajo v novo šolsko leto, je prav, da jim starši omogočimo tudi sprostitev in razvajanje. Dobrodošlo pa je, da tudi ob obilici šolskih obveznosti med letom najdejo čas za to.  Na male in velike otroke mislijo pri Thermani Laško, zato so zasnovali več programov namenjenih njihovi sprostitvi, regeneraciji in razvajanju.

 

Počitnice so idealno obdobje, ko si lahko otroci napolnijo baterije, odvržejo skrbi čez ramo in okrepijo svoje zdravje. To je čas, ko lahko veliko naredijo na izboljšanju svojega psihičnega in telesnega počutja ter se pripravijo na novo šolsko leto, polno izzivov. Prav vsak dan lahko naredijo nekaj zase, da ponotranjijo zdrav življenjski slog, ki vključuje spanje, gibanje, sprostitvene trenutke, uživanje uravnotežene in zdrave prehrane ter zadostne količine tekočine. K svojemu zdravju lahko pristopijo celostno in se tako oskrbijo s pozitivno energijo, ki jih bo spremljala tudi v novem šolskem letu.

 

Ker imajo od jutra do mraka čas, lahko počnejo, kar jim srce želi. Sončni žarki jih vabijo v objem narave, ki jih bo objela z vso svojo harmonijo. Lahko se ukvarjajo s športi, ki jih obožujejo, lahko pa se preizkusijo v nekaterih novih. V družbi prijateljev ali samostojno, kot njim najbolj ustreza. Raziščejo lahko brezmejne načine sprostitve. Starši jim lahko predstavite pozitivne učinke meditacije, joge, branja knjig, sprehajanja v gozdu ali molitve, skratka mini ''odklopa'', v katerem bodo umirili svoje misli in našli odgovore na vprašanja, ki se jim porajajo. Povežajo naj se z osebami, ki jim bodo dala krila, ki jih bodo slišale, ki jih bodo razumele, s prijatelji, s katerimi se bodo podali novim dogodivščinam naproti. Kljub temu da so šolska vrata zaprta, lahko vsrkavajo znanje na tisoč in en način neformalno. Lahko obiščejo razne muzeje, knjižnice, galerije, tematske parke, nove kraje ... in pridejo do neustavljivega vrelca informacij, ki jih bodo naredile modrejše. Vsi majhni in veliki trenutki, ko naredijo nekaj zase, jih bodo osrečevali in navduševali. Medtem ko zaradi vseh obveznosti med letom ves čas hitijo in lovijo različne urnike, je zdaj čas, da svoj korak umirijo in sledijo utripu srca. Ko potrebujejo počitek, naj si ga privoščijo. Čeprav bi lahko ponočevali, lahko zdaj nadoknadijo vse zamujene ure in sladko spijo brez premetavanja. Obilica sadja in zelenjave v tem obdobju jim lahko postreže z zdravimi jedilniki, ki bodo razvajali njihove brbončice. Njihova prehrana je lahko še toliko bolj premišljena, v njeni pripravi pa se lahko preizkusijo tudi z vašo pomočjo ali preverjenih babičinih receptov, ki zagotavljajo najokusnejše poslastice.

 

Počitnice so resnično čas, ko si lahko dajo prednost. Ko lahko dajo prednost svojemu telesnemu in duševnemu zdravju. Wellness je del zdravih navad, s katerimi lahko dosežejo višjo raven obojega.

 

Otroški wellness in ostala doživetja v termah Thermana Laško

 

V termah Thermana Laško sledijo pristopu wellnessa, zdravemu in kakovostnemu načinu življenja, zato svojim obiskovalcem ponujajo številne programe sprostitve in razvajanja. Niso pa pozabili tudi na otroke, ki med počitnicami potrebujejo tako počitek kot razvedrilo. Prav za male in velike otroke so pripravili posebne ponudbe wellness razvajanja, že skoraj odrasli najstniki pa prav tako lahko doživijo wellness v pravem pomenu besede.

 

Izjemno zanimiva je čokoladna masaža. Ne samo da lahko uživajo v omamnem vonju čokolade, ekstrakt kakava z bogastvom vitaminov, antioksidantov in mineralov neguje njihovo mlado kožo.

 

V termah Thermana Laško se razlega smeh na vse konce. Otroci lahko plavajo in čofotajo ter se zabavajo ob številnih vodnih doživetjih pod odpirajočo se stekleno kupolo, ki vodno zabavo za vso družino omogoča v slehernem vremenu. Da jim bodo dnevi, preživeti v njihovem okolju ostali za vedno v spominu, poskrbijo izkušeni in usposobljeni animatorji. Na bazenih ali v večernem mini clubu z njimi ustvarjajo, poskrbijo za razgibavanje, krepitev možgančkov in motoričnih sposobnosti. Njihova najboljša prijatelja pa postaneta Vodomček in Vodomčica, maskoti, ki imata kup domislic za najboljšo zabavo vseh časov.

 

Po vodnih vragolijah, zabavi v whirpoolih, divji reki in predajanju wellness užitkom, na več kot 2200 kvadratnih metrih vodnih površin z raznolikimi vodnimi doživetji, jih kliče svež zrak. Terme Thermana Laško so obdane z bujno zelenimi gozdovi, ki omogočajo nepozabne družinske izlete, na katerih lahko spoznavajo življenje čebel, iščejo rudniškega škrata med rudniškimi rovi in še marsikaj drugega. Se sliši zanimivo, kaj ne? V Zdraviliškem parku v neposredni bližini hotelov najmlajše čakajo ekološka igrala v podobi grajske trdnjave ob vrtu medovitih rastlin, ki predstavlja življenje marljivih čebel, pa lahko svoje znanje preverijo v zanimivih čebeljih ugankah, prilagojenim tudi slepim in slabovidnim. Oooo, ure in ure proste igre so zagotovljene. Če bodo pozorno opazovali, jih bo na obrežju reke Savinje razveselil v vsej svoji krasoti tudi živopisani vodomec, ki resnično živi na obrežju Savinje in predstavlja maskoto otroških doživetij v Thermani Laško. 

 

Tu pridejo na svoj račun tudi najstniki in najstnice. Tu ne boste slišali, da jim je dolgčas. Čaka jih namreč soba VR doživetij, kjer lahko na drugačen in interaktiven način s pomočjo virtualne resničnosti spoznajo zgodovino grofov Celjskih. Odpotujejo v srednji vek in postanejo hrabri Friderik, ki bi za ljubljeno Veroniko naredil vse. Inovativno ponudbo je nagradila tudi Slovenska turistična organizacija. Ampak to še ni vse! VR sobo so nadgradili z novimi doživetji, tako da se lahko mladi preizkusijo tudi interaktivnih športnih doživetjih, kot so biljard, namizni tenis, bowling, košarka, golf ... Vlakec smrti s temami vesolja, sveta dinozavrov in kanjona je privlačen za male in velike. Kaj pa se zgodi v VR sobi pobega oz. Escape Roomu, naj ostane skrivnost do obiska. Naj le dodamo, da v VR sobo zelo radi zaidejo ne le malo večji otroci in najstniki, temveč tudi očki in atiji, ki jih doživetja virtualne resničnosti povsem prevzamejo.

 

Smo vas navdušili? Nikar ne odlašajte in obiščite Thermano Laško, kamor se družine zelo rade podajo na oddih in kjer vas že pričakujejo.

Hiša dobrega počutja v kreativnem otroškem mestu Minicity

 

V kreativnem otroškem mestu Minicity je pred kratkim v sodelovanju s partnerjem Thermana Laško zrasla Hiša dobrega počutja, v kateri otroci, stari od dve do 12 let, spoznajo globok pomen sprostitve na naše počutje. Preobrazijo se v receptorja in izvedo, kaj je njegova vloga v hotelu, kaj počne ob prihodu gostov. Naučijo se rezervirati obisk v njem in dobijo vpogled, kakšne storitve vse ponuja. Nič več jim niso tuje besede, kot so hotelski račun, hotelska kapaciteta, animacijski program ...

 

Da je igra zanimiva, jih Minicityjev animator vodi skozi pester nabor aktivnosti, ki jih pripelje tudi do velikega spoznanja, kaj pravzaprav se skriva za besedo wellness. Kdo je wellness maser? O, tudi ta poklic dodobra spoznajo med preizkušanjem v različnih masažah. O slednji pa dobijo kopico zanimivih informacij, zato nikar ne bodite začudeni, ko vam bodo predlagali, da poskrbijo za vašo sprostitev in zdravje prav na takšen način.

 

V igralni enoti Hiša dobrega počutja pa se lahko predajo tudi negi obraza, urejanju nohtov in še marsičem zanimivem. Toliko zanimivih informacij o različnih wellness ne izvedo nikjer drugod. In to na povsem spročujoč način, skozi igro, ob številnih pripomočkih, ki so prilagojeni ravno otrokom. Kot pika na i pa za dobro počutje poskrbi skodelica zeliščnega čaja. Katera zelišča lahko gojimo na vrtu? Kakšne koristne lastnosti jim pripisujemo? Odgovore radovednim glavicam posreduje usposobljeni animator. Vsi vemo, da imajo otroci ogromno energije in tukaj se bodo naučili tudi sprostiti. Kako? Naj ostane uganka do njihovega obiska Hiše dobrega počutja, kjer bodo tudi ''skočili v bazen'' in postali reševalci iz vode. Toda, ali vsi dobro poznamo pravila lepega vedenja na bazenu? Tudi to ponotranjijo in veselo bodo z vami delili vse nauke, ki so si jih zapomnili. O pozitivnih učinkih termalne vode na naše zdravje pa bodo lahko razpredali in razpredali v nedogled. V malem mestu, v prav posebni igralni enoti z imenom Hiša dobrega počutja, bodo postali to, kar si želijo, obenem pa bodo krepili različne veščine. Preizkusili se bodo v komuniciranju in spretnosti, postali samostojni, razvijali fino motoriko, svoji domišljiji dali prosto pot, si zapomnili mnogo novih informacij, skozi različne dejavnosti bili spodbujeni k razmišljanju in razlikovanju in še in še. To je kraj, kjer otroci pridobijo znanje na povsem neformalen način, skozi izkušnje, zato jim dolgoročno ostane v spominu. Vljudno vabljeni, da s svojimi otroki preživite najlepše počitniške dni tudi v Minicityju.

 

Avtor: N. K.