Zakaj je knjiga čudovito darilo za otroke?

Knjiga je čudovito darilo za božič, ker je večno. Ob branju pravljic se otrok sprosti, nauči novih besed, odjadra v svet domišljije, se 'spopade' s svojimi čustvi, se nauči nekaj novega ...  V založbi Morfemplus najdete tako otroške kot tudi mladinske knjige, ki bodo male bralce navdušile.

 

Nikar ne razmišljajte predolgo, kaj naj vašemu otroku letos prinese Božiček ali Dedek Mraz. Knjiga je popolno darilo za mladega bralca, ki želi prosti čas preživeti ob pisani besedi. Skupaj z različnimi junaki bo odpotoval na številne pustolovščine.

 

Pet razlogov, zakaj je knjiga čudovito darilo

 

  1. Knjiga raste skupaj z otrokom. Knjiga je vedno ob njem. Knjiga je večno darilo.

 

Knjiga nima roka trajanja. Knjiga je najbolj dragocena stvar, ki jo lahko podarite otroku. Kadarkoli se se lahko pridruži junakom iz slikanic ali fantazijskih romanov. Knjigo ima lahko vedno na dosegu rok in v njej poišče odgovor na vprašanje, ki ga tare. Knjiga je lahko otrokova najboljša prijateljica takrat, ko je srečen, in tudi takrat, ko je žalosten.

 

  1. Knjiga v otroku prebudi različna čustva.

 

Z različnimi zgodbami, ki se skrivajo za platnicami, otrok spoznava tudi svoja čustva in se nauči soočati z njimi. Knjiga mu je v pomoč pri številnih preprekah ali zagatah, obenem pa mu poda roko pri iskanju radostnih trenutkov v življenju. Le-ti so drobni, ampak otroku pomenijo veliko in mu lahko vsakodnevno pričarajo nasmeh na obraz.

 

  1. Knjiga povezuje.

 

Najlepši so tisti dnevi, ko si starši vazmejo čas in otroku preberejo pravljico. Večerov, preživetih ob branju, kaj se je pripetilo Puhastemu Niku in kdo sta Lan in Luna nikoli ne bo pozabil, saj jih je doživel ob poslušanju prijetnega mamičinega, očkovega, babičinega, dedkovega, bratovega ali sestrinega glasu. Zaklenil jih bo v svoje srce in se jih ljubeče spominjal tudi v odrasli dobi, ko bo potem mogoče isto knjigo bral svojim otrokom.

 

  1. Knjiga popelje otroka v domišljijski svet.

 

V svoji glavi si ustvari otrok podobo junakov, ki nastopajo v knjigi. Pričara si njihov svet in ga popolnoma podoživi, lahko ga celo nadgradi čisto po svoje. Ugiba, kaj se bo pripetilo na  naslednji strani, in komaj čaka, da pride do konca knjige. Potem jo lahko bere znova in znova. Pravljic se otroci nikoli ne naveličajo. O njih radi s starši razpravljajo še ure in ure in potem še po spominu o prebranem narišejo risbico. Nekatere pa to spodbudi, da napišejo svojo zgodbo ali pesem.

 

  1. S knjigo otrok bogati svoj besedni zaklad in vsesplošno znanje.

 

Otroku berite, kadarkoli utegnete, saj s tem pripomorete k bogatenju njegovega besednega zaklada. Hkrati ga spodbujate, da bo tudi sam ostal zvest knjigi, ko se bo naučil brati. Izpostavite ga čim več različnim knjigam, naj s knjigo odkritij potuje po svetu, spoznava različne običaje in mite v striou Stare grške bajke in pripovedke, kulture, narode, celine, med planete z Atlasom vesolja ... Ko ga zanima vse o dinozavrih, prelistajte strip o dinozavrih. Ko želi nekaj ustvariti, lahko navdih poišče v knjigi 365 poskusov. Možnosti za raziskovanje in učenje je neskončno.

 

Čudovito praznično darilo

 

V založbi Morfemplus najdete več kot 500 različnih naslovov najboljših knjig za otroke, mladino in odrasle. V njihovi ponudbi so kartonke, slikanice, enciklopedije, poučne knjige in romani. Vsak teden za vas pripravljajo nove akcije, zato spremljajte njihove objave na Facebooku in spletni strani.

 

Želimo vam veliko prijetnih in nepozabnih družinskih bralnih uric.

 

Avtor: N. K.

Fotografija: MorfemPlus