Pouk, testi, ustno preverjanja znanja, šolski izlet, oddaja seminarske naloge, prostočasne interesne dejavnosti, tekme, prijateljivi rojstni dnevi ... Vse to so časovno opredeljeni dogodki v življenju šolarja. Da ne bo pozabil, kdaj ima kakšno obveznost in da bo znal vnaprej načrtovati, mu je v pomoč lahko planer, v katerega bo sproti beležil vse obveznosti.

 

Šola se je začela in z njo povezane vse obveznosti. Naši šolarji imajo vsak dan drugačen urnik. Enkrat začnejo ob osmih, drugič imajo preduro. Včasih imajo pet, včasih šest ur. Prav tako imajo vsak dan drugačen predmetnik. Kmalu se bodo začela tudi prva ustna in pisna preverjanja. Obenem jih ob popoldnevih čakajo različne interesne dejavnosti, ob različnih urah, na različnih lokacijah. Za vikend se mnogi odpravijo na različna tekmovanja. Seveda pa je njihovo leto prepleteno tudi z edinstvenimi trenutki, kot so odhod s šolo v naravo, praznovanje sošolčevega rojstnega dneva, jesenske počitnice in še in še bi lahko naštevali. Njihov ritem življenja je razgiban, pester in vznemirljiv.

 

Kako lahko šolar poskrbi za večjo organiziranost?

 

Da se ob poplavi informacij in obveznosti ne bo izgubil, je dobro, da je zelo organiziran. To mu bo prineslo zadovoljstvo in duševno pomirjenost, da je sam kreator svojega časa ter ima nadzor nad vsemi nalogami, ki mu prihajajo naproti. 

 

Planer

Pri načrtovanju in doslednosti mu je v veliko pomoč lahko planer, v katerega lahko natančno po dnevih in urah zapiše, kaj vse ga čaka.

 

Prostor za planer

Planer ima lahko vedno s sabo v šolski torbi ali na pisalni mizi doma.

 

Predanost k nalogi

Ko bo dejavnosti in aktivnosti zabeležil, bo tudi ponotranjil miselnost, da to mora opraviti oz. se nečesa udeležiti.

 

Veselje ob kljukici

Presrečen bo, ko bo neko opravilo, ki mu ni bilo najljubše, črtal s seznama ali zraven naredil kljukico. Kljub temu da se je s težavo spravil k njemu, ga je zapis v organizatorju motiviral, da ga je vseeno dokončal.

 

Nič več pozabljanja

Planer oz. organizator mu bo pomagal, da ne bo raztresen in ne bo pozabljal.

 

Načrtovanje za uspeh

Šolar bo lahko vnaprej načrtoval in predvideval za uspeh. Imel bo dovolj časa, da vse izpolni in ne bo v stiski s časom. Služil mu bo kot opomnik in opozorilo, da bo vse potekalo tako, kot je potrebno oz. si je zamislil.

 

Čas je za nakup najboljšega zaveznika v organizaciji!

 

Seveda si lahko šolar izbere planer, ki mu bo najbolj všeč. Mogoče ga bodo pritegnile barva ali trdnost platnic, mogoče pa razporeditev oz. možnost podajanja in zapisovanja vseh informacij. Med mladimi so zelo popularni planerji kolekcije Skul vajb, ki so na voljo v papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More. Do konca septembra imajo akcijo za kolekcijo Skul vajb 2+1 gratis. Na voljo pa so tudi že novi planerji – letni Kjut vajb. Ponudba vseh organizatorjev je bogata, zato smo prepričani, da bodo našli odličnega zaveznika v organizaciji svojega šolskega leta. 

 

Šolarji in študentje dobijo vse potrebno na go2school.com.

 

Vašemu šolarju želimo uspešno novo šolsko leto!

Avtor: N. K.