Opravljate poklic, zaradi katerega morate veliko stati? Se vračate domov z bolečinami v nogah? Izberite ustrezno obutev.

 

Ustrezna obutev

 

Če od jutra do poznih popoldanskih ur večinoma delate tako, da stojite, si umislite kakovostno obutev. Prednost dajte anotomsko oblikovani, takšni, v katerem bo teža telesa enakomerno razporejena na stopalo. Naj vas ne zavedejo trendovski modeli, ki so povrh še morebiti neudobni.

 

Lomm s 70-letno tradicijo čevljarstva vam ponuja najboljše za vaše noge. Njihovi natikači so izdelani iz vrhunskega naravnega usnja, ki je udoben, mehak in vzdržljiv. Pod zgornjim delom se skriva usnjena podloga iz nebarvanega usnja. Anatomski vložek iz plute in lateksa daje občutek, kot da bi hodili bosi. Bolečine v nogah bodo pozabljene, hrbtenica pa vam bo hvaležna! Za dodatno mehkost poskrbi barvna penica. Vaš korak je lahko popolnoma brezskrben in varen, saj saj jih odlikuje vzdržljiv in nedrseč podplat, ki ima certifikat proti zdrsu in je primeren tudi za delovno obutev. Natikačem lahko dodajo tudi pašček v peti. Vas zanima, kako nastanejo? Obiščite čevljarsko hiško v Minicityju.

 

Kaj pomaga pri utrujenih in bolečih nogah?

 

 1. Verjamemo, da vam je naporno stati ves dan, zato si kdaj pa kdaj vzemite odmor. Ko imate priložnost, jo izkoristite in se usedite. Vsaj za nekaj minut in pretegnite noge.

 

 1. Ko pridete domov, si noge, predvsem stopala in gležnje, masirajte, tako boste hitreje pregnali utrujenost in bolečino.

 

 1. Ulezite se in privzdignite noge. Podložite jih lahko z blazino, da bodo namščene od 10 cm do 15 cm višje, ter tako preprečite otekanje stopal in gležnjev.

 

 1. Privoščite svojim stopalom kopel z eteričnimi olji. Nekateri celo priporočajo nekajminutno ledeno kopel za zmanjšanje otekline.

 

 1. Izogibajte se slabim razvadam, kot sta kajenje in uživanje alkohola.

 

 1. Redno vadite in sprostite napete mišice. Kolesarite, plavajte, se sprehajate, plešite, izvajajte joga ali gimnastične vaje ...

 

 1. Ne prisegajte na hitro prehrano, sladke in slane prigrizke. Prehranjujte se uravnoteženo.

 

 1. Če imate težave s krčnimi žilami, se posvetujte z izbranim zdravnikom. Svoje zdravje postavite na prvo mesto.

 

 1. V pomoč so vam lahko tudi kakšni protibolečinski geli, pripravljeni iz naravnih sestavin, kot so: gabez, meta, evkaliptus, divji kostanj in drugi. Spodbudite prekrvavitev v vaših nogah in poskrbite za prijeten občutek.

 

 1. Ne zadržujte se predolgo na vročem soncu. Poiščite si senco.

 

 1. Ne sedite s prekrižanimi nogami.

 

 1. Vsak dan se sprehajajte pol ure, med sedenjem pa krožite s stopali oz. gležnji.

 

Avtor: N. K.

Prva fotografija: Minicity

Druga fotografija: Pexels