Minicity ni le majhno mesto za otroke, temveč je tudi stičišče vseh tistih, ki so povezani z njimi. In tako se bo v torek, 29. 3. 2022, ob 16. uri, odvijal seminar za vzgojitelje in vzgojiteljice, na katerem boste pridobili dragocena znanja, ki jih boste lahko udejanili v praksi.

 

Biti vzgojitelj je zelo plemenito poslanstvo, kajti otrokom pomagate razvijati kognitivne, jezikovne, fizične in socialne veščine, ustvarjate okolja, ki temeljijo na igri, tudi takšna, v katerih pridobivajo nova znanja, jih spodbujate, podpirate, motivirate in navdušujete, jim stojite ob strani med raziskovanjem sveta v varnem in sproščujočem zavetju igralnice ter mnogo drugega. Ker je ob srčnosti potrebno tudi veliko znanja, smo za vas pripravili zelo poučen seminar, ki se ga lahko udeležite povsem brezplačno. Odvijal se bo v kreativnem otroškem mestu Minicity, v ljubljanskem BTC-ju. Rezervirajte si dan - 29. 3. 20022, ob 16. uri, za poseben dogodek na začetku pomladi.

 

Mag. Mojca Kosič, pedagoginja montessori, ki ta pristop raziskuje že 11 let tako v teoriji kot tudi praksi, se bo pri predavanju osredotočila na glavni princip pedagogike pikler, ki odlično dopolnjuje pristop montessori. Želite izvedeti več? Potem se brž prijavite na seminar. Prijavnico najdete TUKAJ.

 

Na dogodku lahko prisostvujete tudi na različnih delavnicah. Obnovite svoje znanje iz prve pomoči in oživljanja otrok s Petro Počkaj Rosa in Simono Korečan, dr. med., mamo, zdravnico in avtorico e-tečaja Najsrčekbije.

 

Pridružite se delavnici otroške psihatrinje Ane Tkavc Zajkesković, dr. med., spec. otr. in mlad. psih. Osrednja nit bo, kako poskrbeti za zdrav otrokov razvoj.

 

V Minicityjevi igralni enoti, in sicer v  čevljarski delavnici, bo sledil praktični prikaz z Minicityjevo animatorko in direktorjem podjetja LOMM Rokom Markovičem.

 

Ana Obal, dipl. vzg. in vodja pedagoškega programa v Minicityju, vam bo predstavila kreativno otroško mesto Minicity. Izvedeli boste, kaj pravzaprav se skriva za njegovimi vrati in zakaj ga je super obiskati tudi v sklopu dni dejavnosti (ob družboslovnem, naravoslovnem, tehniškem, športnem in kulturnem dnevu) ali ob koncu šolskega leta z organizirano skupino.

 

Na dogodku bo z vami tudi pevka, podjetnica, žena in mama Tinkara Fortuna, ki bo predstavila knjigo in predstavo Fortuna - Planet iger.

Na naravoslovnih delavnicah vam bo zavod Simetris predstavil tri naravoslovne preizkuse za predšolske otroke.

 

Na stojnici Montessori svet pa si boste lahko ogledali montessori materiale in druge didaktične pripomočke.

 

Smo v vas prebudili zanimanje? Vabljeni, da se prijavite na prvi letošnji seminar za vzgojitelje in vzgojiteljice, kateri bo trajal predvidoma tri ure. Prijave zbiramo do petka, 25. 3. 2022, na povezavi. Število mest je omejeno.

 

Nimate varstva za svojega otroka (starega od štiri do 12 let) v času seminarja? Ne skrbite! Tudi za to bomo poskrbeli. Pripeljite ga s seboj in mu omogočite edinstveno doživetje v Minicityju. Prosimo vas, da ob prijavi navedete njegovo ime in starost. 

 

 

Prva in naslovna fotografija v novici: Yan Krukov from Pexels