Če tudi vi uporabljate pleničke Bambo Nature, potem je sedaj vaša priložnost, da zasijete s svojim malčkom. Če pa jih še ne, je sedaj prava priložnost, da jih preizkusite! Vse do 21. aprila imate čas, da s svojim malčkom iz odslužene papirnate embalaže Bambo Nature ustvarita najbolj ustvarjalni izdelek in se potegujeta za eno izmed čudovitih nagrad:

  1. nagrada: 1x družinsko pakiranje plenic v papirnati embalaži, v želeni velikosti
  2. nagrada: 1x pleničke v papirnati embalaži, v želeni velikosti in organizator pleničk
  3. nagrada: 1x pleničke v papirnati embalaži v želeni velikosti, 1x vlažni robčki  in krema za zaščito pred soncem Bambo Nature ZF50.

Izmed vseh sodelujočih v Ustvarjalnem izzivu Bambo Nature pa bomo izžrebali tudi 10 družinskih vstopnic za obisk Minicityja!

 

Kako sodeluješ?

  1. Uporabite odsluženo embalažo Bambo Nature in s svojim malčkom ustvarite izdelek po lastni želji – rožice, srčke, hiško,… pustita domišljiji prosto pot. Nekaj idej je nanizanih tudi na Bambo Nature blogu.
  2. Fotografirajta izdelek in fotografijo z vsemi potrebnimi podatki do 21. aprila oddajta na povezavi.

 

Nato samo še počakajta in držita pesti. Štiričlanska komisija bo na Svetovni dan zemlje izbrala izdelke, ki bodo prejeli tri zgoraj omenjene glavne nagrade. Izmed vseh sodelujočih pa bodo izžrebali še 10 prejemnikov vstopnic za Minicity. Vsak nagrajenec dobi po dve vstopnici (ena vstopnica velja za enega otroka in enega odraslega spremljevalca). Vse nagrajence bodo objavili na spletni strani www.bambonature.si ter na Instagram in Facebook profilu @bambonature.slo. V objavi bo naveden naslov izdelka, osebno ime in prva črka priimka starša ter kraj. Pravila in pogoje nagradnega natečaja si lahko ogledate tukaj.


 

Zakaj izbrati pleničke v okolju prijazni embalaži?

Majhna sprememba v embalaži ima lahko velik vpliv na okolje. Pri izbiri pleničk Bambo Nature v papirnati embalaži, ki je iz skandinavskega papirja s certifikatom FSC®, se zmanjša izpust CO2* za skoraj 70 % v primerjavi s plastično embalažo. Ta učinek je potrjen z  oceno življenjskega cikla izdelka (LCA), ki kaže, da je pri izgorevanju papirja razlika v izpustih CO2 skoraj 70 %. Podobno se pri recikliranju papirnate embalaže v primerjavi s plastiko sprosti več kot 50 % manj CO2. Uporaba LCA omogoča podjetjem, da raziskujejo trajnostne alternative in razumejo okoljski vpliv svojih izdelkov. Ta primer kaže, da lahko navidezno majhna sprememba embalaže naredi veliko razliko v okoljskem vplivu, kar je pomemben podatek za potrošnike pri izbiri izdelkov.

 

Psst: Vse pleničke in hlačne pleničke Bambo Nature v papirnati embalaži so med 1. in 21. aprilom 2024 na voljo po 25 % nižji ceni.

 

Pridružite se Ustvarjalnemu izzivu Bambo Nature!

 

 

*Izjava o omejitvi odgovornosti

Metode modeliranja in izračuna temeljijo na standardu ISO 14040/44. Kategorije vpliva in poročanje o rezultatih temeljijo na EF 3.0 (ob upoštevanju okoljskega odtisa izdelkov, PEF). Izračuni so opravljeni na 1000 kosov ter s sežiganjem in recikliranjem ob koncu življenjske dobe.

Več o izračunih LCA si lahko preberete na spletni strani Abena-Helpi, d. o. o.: https://www.abena-helpi.si/trajnostnost/lca.