Pri HOFERju si prizadevajo, da imajo otroci enake možnosti za odraščanje in čim bolj brezskrbno otroštvo, zato zadnjih osem let v sklopu lastne iniciative Danes za jutri sodelujejo z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje pri programu Botrstvo. Letos so naredili korak dlje in ustanovili sklad SKUPAJ za FER otroštvo, ki bo otroke Botrstva podpiral pri odraščanju.


HOFERjev sklad SKUPAJ za FER otroštvo

 

Ustanovljeni HOFERjev sklad SKUPAJ za FER otroštvo je namenjen podpori otrokovih razvojnih potreb med odraščanjem. Osredotoča se na kakovostno preživljanje prostega časa malčkov, pridobivanje izobrazbe otrok in dijakov ter spodbujanje razvoja talentov mladostnikov. Skozi štiri temeljne programe razvija in izvaja primerne aktivnosti v vseh fazah odraščanja.

 

Sredstva namenjena otrokom

 

V letu 2022 so pri HOFERju v sklad namenili 45.000 eurov. Vsaki starostni skupini bo namenjen del sredstev za izvedbo njihovi starosti in potrebam prilagojenih aktivnosti. Malčki bodo tako z družino lahko odpotovali na izlete in vikend počitnice, ki jih v Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje organizirajo v okviru programa Botrstvo, tam uživali v igri, druženju z vrstniki in raziskovanju lepote narave. Za otroke bo organizirano počitniško varstvo, sredstva pa bodo namenjena tudi zagotavljanju šolskih potrebščin. Pri mladostnikih bodo aktivnosti namenjene spodbujanju razvoja talentov na področju športa, umetnosti, znanosti ipd.. Podpora dijakom pa bo zaživela skozi omogočanje izobraževalnih programov prek Dijaškega sklada in Botrovanja.

Podprite otroke in mladostnike tudi vi

HOFER k podpori otrokom in mladostnikom na njihovi poti odraščanja spodbuja tudi vas. Pošljite SMS z besedo FEROTROSTVO5 na 1919 in prispevajte 5 evrov za programe FER otroštva.