Vsak dan, poln izzivov in odgovornosti, ki jih prinaša starševstvo, zahteva tudi trenutke zaslužene sprostitve. Ena od odličnih možnosti za to je obisk savne. Savnanje ni le razvajanje, ampak ima tudi številne koristi za zdravje in dobro počutje. V Laškem se lahko prepustite čarom tematskih savn, ki pripovedujejo zgodbe tega čudovitega kraja. Savna centra Zdravilišče Laško in Thermana Park vam odpirata vrata v svet sprostitve in blaginje, ki ga vsi starši potrebujemo.

 

Savna Hiša: povezava s tradicijo

 

V Laškem boste našli različne tematske savne, vendar je ena izmed največjih in najbolj edinstvenih savna Hiša. Ta savna je zasnovana tako, da vas popelje nazaj v kmečko hišo Kozjanskega, ob robu katere se nahaja Laško. Savna Hiša je prostor, kjer se tradicija sreča s sodobnostjo, in je popoln kraj za sprostitev po napornem dnevu.

 

Savna za starše: zakaj je priporočljiva?

Popoln odmor od vsakdanjega stresa

 

Starševstvo je čudovito, vendar tudi zahtevno. Neprestano skrbimo za svoje otroke, delo in dom. Savna ponuja popoln odklop od vsakodnevnega stresa. Ko vstopimo v savno, se potopimo v mir in tišino, ki nam omogočata, da se osredotočimo le na svoje dobro počutje. Tukaj lahko pozabimo na težave v službi ali doma in se posvetimo samo sebi.

 

Razstrupljanje in prečiščevanje

 

Med savnanjem se naše telo poti in s tem odstranjuje toksine. Koža, naš največji organ, se očisti, saj se odpirajo pore. To pomaga izboljšati zdravje kože, saj odstrani odmrle celice in ji povrne sijaj. Poleg tega pa lahko savnanje pomaga tudi pri čiščenju dihalnih poti, kar je še posebej pomembno v času alergij ali prehladov.

 

Izboljšana prekrvavitev

 

Visoka temperatura v savni razširi krvne žile, kar poveča pretok krvi po telesu. To izboljša prekrvavitev kože in organov, kar prispeva k boljšemu splošnemu zdravju. Izboljšana prekrvavitev prav tako pomaga pri hitrejšem okrevanju po telesnih naporih, kot so športne dejavnosti.

 

Krepitev imunske odpornosti

 

Redna uporaba savne lahko pomaga krepiti imunski sistem. Visoka temperatura v savni povzroči povečano proizvodnjo belih krvnih celic, ki so ključne za obrambo telesa pred okužbami. To pomeni, da boste bolj odporni proti prehladom, gripi in drugim boleznim, kar je še posebej pomembno za starše, ki se želijo izogniti prenašanju bolezni na svoje otroke.

 

Izboljšano počutje in sprostitev duha

 

Poleg fizičnih koristi ima savnanje tudi številne učinke na naše čustveno in duševno počutje. Sproščanje v savni pomaga zmanjšati stres, izboljša spanec in dvigne razpoloženje. Po obisku savne se boste počutili pomirjene in osvežene. To je priložnost, da se prepustite lastnim mislim, se sprostite in pozabite na vse skrbi.

 

Savna Centra Zdravilišče Laško in Thermana Park

 

V Thermana Parku, enem najsodobnejših termalnih centrov pri njih, razstrupite telo in sprostite duha v tematskih savnah, ki govorijo zgodbo Laškega.

 

Savna Center se razprostira na 675 m2, v njem pa lahko obiščete sedem savn, zgrajenih v sodobnem slogu s pridihom zgodovine Laškega. Na voljo so finska savna  v obliki hiše Kozjanskega, finska savna z elementom ognja in zunanja savna Kristal, parna savna  v obliki kotla za varjenje piva, infrardeča savna v obliki vagona, Laconium z aromo lipe in savna Sanarium.

 

Savna ni le razvajanje, ampak tudi naložba v vaše zdravje in dobro počutje. Starši si zaslužimo trenutke sprostitve in negovanja, in savna je odličen način, kako to doseči. Obisk tematskih savn v Laškem, ki pripovedujejo zgodbe tega kraja, je posebno doživetje, ki ga ne smete zamuditi.

 

Ne pozabite, da je skrb zase ena od najboljših stvari, ki jih lahko storite za svojo družino. Ko se vi počutite dobro in ste polni energije, boste lahko boljši starši, partnerji in osebe. Zato si privoščite luksuzno potovanje v svet sprostitve in uživajte v čarobnosti savnanja. Vaše telo in duša vam bosta hvaležna.

 

Thermana Laško je odličen kraj za družinski termalni oddih. Za več informacij kliknite povezavo.

Avtor: N. K.

Fotografija: Thermana Laško