Izberite najljubše fotografije, shranjenje na računalniku ali mobilnem telefonu, in jih doma natisnite ter zložite v družinski album. Obujajte dragocene in nepozabne spomine kadarkoli.

 

Naredite selekcijo fotografij.

 

Vse fotografije, ki jih imate shranjene na kameri, fotoaparatu, mobilnem telefonu, ključku USB ... prenesite na računalnik. Preglejte jih in v mapo odložite le tiste, ki jih želite natisniti. Naredite ožjo selekcijo, nekaj jih vseeno lahko hranite tudi v digitalni obliki.

 

Uredite jih.

 

Seveda lahko fotografije pred tiskanjem še uredite v programu za urejanje fotografij. Poslužite se lahko številnih na svetovnem spletu ali Adobe Photoshopa. Bodite pozorni, da zbrišete rdeče oči, mogoče je fotografija potrebna izboljšav (korekcije ozadja, obrezave na določeno velikost, ostrine barv ...).

 

Pripravite ustrezen papir.

 

Če želite biti pravi profesionalci, potem si morate pripraviti tudi kakovosten papir za tiskanje fotografij. Umislite si lahko takšnega, ki je primeren za brizgalne tiskalnike, je prevlečen s svetlečim ali mat premazom. Tako bodo vaše fotografije odsevale barvitost in živahnost, barva na njih pa se bo hitro posušila in se ne bo razmazala. Odločite se tudi, v kakšnem formatu želite natisniti fotografije in temu prilagodite velikost papirja.

 

Za tiskanje fotografij izberite najboljši tiskalnik.

 

Za tiskanje fotografij je najbolj priročen barvni brizgalni tiskalnik z vgrajenim sistemom posod s črnili, kar vam omogoča izjemno nizke stroške tiskanja. S takšnimi lastnostmi se ponaša brizgalni tiskalnik EPSON EcoTank ITS L805. Z enim polnjenjem lahko natisnete do 1900 fotografij, velikosti 10 cm x 15 cm.  

 

Odlična izbira je tudi brizgalni tiskalnik EPSON EcoTank ITS L1800, ki je dobrodošel za domačo uporabo in tiskanje fotografij v večjih količinah. Njegov sistem s posodami za črnilo z veliko zmogljivostjo omogoča tiskanje do 1500 fotografij, hkrati pa zagotavlja cenovno dostopnost.

 

Nastavite vse možnosti tiskanja.

 

Ko ste izbrali fotografije in se odločili, da jih boste natisnili, še prej nastavite možnosti tiskanja. Izberite tiskalnik, velikost papirja, posebno postavitev, število in ostrino natisnjenih fotografij ... Ko izberete vse željene možnosti, je čas za tiskanje. Ne bodite neučakani. Če ste izbrali tiskanje večje fotografije, boste čakali nekaj minut več. 

 

Uredite družinski album.

 

Fotografije hranite v družinskem albumu, zraven njih lahko napišete še kakšen zaznamek (letnico, kraj, dogodek, misel ...). Seveda pa najlepše postavite v okvirje in jih razstavite na najbolj vidnem mestu v vašem domu. Ohranite svoje spomine tudi s fotografijami, ki vas bodo kadarkoli opominjale na to, kako lepo ste se imeli na praznovanju rojstnega dneva, kako čudovite počitnice ste preživeli na morju, kako majhni so bili nekoč vaši otroci ... Razveselite se trenutkov, ki ste jih ujeli v objektiv, in natisnili kar sami. Naj vam bo ob pogledu na družinske fotografije prijetno pri srcu, naj ne ostanejo pozabljen spomin na računalniku ali mobilnem telefonu. 

 

Tiskalnike Epson lahko kupite tudi v trgovinah Big Bang in na bigbang.si.

 

Avtor: N. K.  

Photo by cottonbro from Pexels