Kako se v domu znebiti bakterij in virusov? Njihovo učinkovito odstranitev omogočajo parni čistilniki, ki postajajo nepogrešljivi gospodinjski pripomočki. Z močjo vodne pare ste kos najbolj trdovratni umazaniji na različnih površinah v kuhinji, dnevni sobi, kopalnici, otroški sobi, hodniku in drugih prostorih.

 

Starši se trudijo, da bo njihov dom čist in zdrav za bivanje. Predvsem pa se ne želijo ves čas obremenjevati, ko se otrok igra in raziskuje svet okrog sebe v domačem okolju, koliko bakterij in virusov se nahaja na parketu, preprogi, sedežni, policah ... Zato iščejo najbolj učinkovite rešitve za ohranjanje higiene stanovanja ali hiše na najvišem nivoju.

 

Čiščenje s paro pa v nekaj sekundah raztopi umazanijo in mastne madeže, pozabite lahko na večurno drgnjene preproge s krtačo in čistilom, pozabite lahko na večurno poliranje parketa ... In če imate pomisleke, da bo vodna para pustila vodni kamen ali črte na površinah - naj vam zaupamo, da se kamen iz vode odstrani že pri uparjanju. 

 

Ker ob hitrem tempu življenja vedno primanjkuje ur v dnevu in je čiščenje doma vedno postavljeno na konec seznama vseh opravil, vam lahko prišepnemo skrivnost, ki jo poznajo že mnogi. Čiščenje z vodno paro je zelo hitro, ostane vam še dovolj časa, da ga kakovostno preživite z najmlajšimi družinskimi člani.

 

Parni čistilec Kärcher v boju proti koronavirusu

 

V veliko pomoč so jim pri tem parni čistilniki Kärcher, ki poskrbijo, da so površine čiste brez različnih kemičnih sredstev, temveč zahvaljujoč vodni pari. Slednja namreč s 30-sekundnim temeljitim čiščenjem uniči 99,999 odstotkov koronavirusov in 99,99 odstotkov vseh običajnih hišnih bakterij s trdih talnih površin. To so pokazali neodvisni laboratoriji z različnimi testi. Razni nastavki parnega čistilca vam omogočijo, da le-ta postane vaš najboljši prijatelj v boju proti koronavirusu in bakterijam.

 

Čiščenje s paro prijazno okolju

 

Kot smo izpostavili, pri čiščenju s paro ne potrebujete dodatnih kemičnih sredstev, čistil, kombinacija parnega curka in visoke temperature zagotavlja odstranitev umazanije z vseh površin. Ne samo da prihranite denar, tudi prijazni ste do okolja, saj vam ni treba med odpadke odvreči embalaže.

 

Če vas skrbi, da boste pri tem porabili veliko vode, naj vam pojasnimo, da iz enega litra vode nastane približno 1.700 litrov pare. In z njo lahko nemoteno čistite 20 minut, kar pa zadošča za čiščenje majhnega stanovanja.

 

Elektrika se porablja pa le pri segrevanju.

 

Čiščenje s paro ne izzove alergij   

 

Zavedati se morate, da s čiščenjem s paro veliko pripomorete tudi k zdravju vseh družinskih članov. Kondenzat pare ne pušča sledi na površinah, zato lahko majhnemu otroku dovolite, da se dotika vseh površin. Niso bile očiščene z nikakršnimi čistilnimi sredstvi, temveč samo z vodno paro. Alergik vam bo hvaležen, saj para nase vleče prah in se posledično alergogene snovi ne kopičijo v zraku.

 

Čiščenje z vodno paro je povsem preprosto, naravno, biološko čisto in  okolju prijazno. Poiščite svojega najboljšega prijatelja v boju proti virusom in bakterijam v trgovinah in na spletni strani Kärcher.

Avtor: N. K.