Še malo dni nas loči od božiča … Vklapljamo praznično vzdušje! S Kompasom ste na pravi poti že #kompasovih70.

 

K Božičku v goste

 

Sanje niso več zgolj sanje, ampak snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi. Tam na severu je sneg pričakovani gost že od meseca septembra dalje, v novembru pa prične kopičiti zaloge in ustvarja svetlejšo pokrajino. Kot bi se narava odločila, da potone v spanec, saj se dnevna svetloba le za nekaj ur dnevno dvigne nad obzorje. V resnici pa se v tem temnem obdobju leta igra svetlobe in barv šele prične. Snežna jutra so prekrita z vijoličasto odejo, ki se počasi dviguje nad pobeljeno pokrajino, v kateri poplesavajo ledeni kristali v vrhuncu dneva, preden jih popoldan ne prekrije modrina polmraka. Pripravljen je oder za severni sij, ki svojo predstavo vsakič znova obarva v odtenku druge barve in oblike. V zasneženi pokrajini, pod goro Korvatunturi (t.i. Ušesno goro) pa stanuje Božiček in z njeno pomočjo vso leto posluša naše želje in si zapisuje naše sanje. Tokrat vas vabimo, da se nam pridružite, ko bomo Božička obiskali v njegovi uradni pisarni. Ponujajo vam možnost, da z njim tudi osebno poklepetate. Več na povezavi.

 

Novoletna Malta

 

Malta, uradno Republika Malta, je otoška država v južni Evropi v osrednjem Sredozemskem morju, sestavlja pa jo 20 otokov in čeri, ki ležijo 93 kilometrov južno od Sicilije (Italija) in 288 kilometrov severno od Libije v severni Afriki. Naseljena sta dva otoka, in sicer Malta ter Gozo, otok Comino pa je naseljen samo občasno. Glavno mesto je Valletta na otoku Malta. Več na povezavi.

 

Egipt in križarjenje po Nilu

 

Veliko je skrivnostnih dežel na našem planetu, vendar si Egipt zasluži veliko začetnico skrivnosti vseh skrivnosti. Kdo med vami še ni slišal za popolni matematični izračun velike Keopsove piramide, skrivnostno Sfingo z glavo faraona in telesom leva ali za veličastne templje, postavljene v čast bogovom - nam? In ravno tu se začne najlepši ples božanskega duha, ko ti vzameta dah lepota in privid obrežja Nilovega sveta. Prepustite se počasnemu toku, ki vas bo popeljal proti Asuanu, obdanem z botaničnim vrtom ter redkimi eksotičnimi drevesi, grmi in cvetovi. Občutite brezčasnost zgodovinskega Luksorja z okolico, kjer leži večina egiptovskih spomenikov, tudi legendarna Dolina Kraljev. Dovolite si, da vas popeljejo in razkrijejo tančico skrivnosti mogočne starodavne egipčanske civilizacije. Več na povezavi.

 

Rajske počitnice na Maldivih

 

Maldivi so kot biserna ogrlica nanizani v Indijskem oceanu. Mali rajski otočki, kjer je morje kristalno čisto, kjer se barve prelivajo od zelene do sinje modre, podvodni svet pa vam ponuja poglede, da zastane dih. Želite pozabiti na vsakdanje skrbi in se prepustili brezskrbnemu toku življenja? Svojo sprostitev lahko najdete na otoku Maafushi. Skrivni zalivčki, peščene plaže, šumenje kokosovih palm, ponudba številnih aktivnosti in hrane ter pijače, je le nekaj razlogov, da se prepustite objemu lagodja. Več na povezavi.

 

Novoletni Zanzibar

 

Zanzibar je pol avtonomna regija Tanzanije. Je del istoimenskega otočja v Indijskem oceanu, od obale Tanzanije pa je oddaljeno 25-50 kilometrov. Glavnino ozemlja tvorita dva otoka, Unguja, ki se mu neuradno reče Zanzibar, ter Pemba. Glavno mesto otočja se imenuje Zanzibar in leži na otoku Unguja. Več na povezavi.

 

Novoletni Mavricij

 

Mavricij je otok tisočerih obrazov. Kljub svoji majhnosti je eden najbolj poseljenih otokov na svetu in zelo priljubljen med turisti. Vabi s svojimi nebeškimi plažami, raznolikim živalstvom in bujnim rastlinstvom. Obiščete lahko templje, kitajske četrti in preproste ribiške vasice ter občudujete mogočne slapove, čudovite botanične vrtove in koralne grebene, ki kar kličejo po odkrivanju podmorskega življenja. Več na povezavi.

 

Novoletni Pariz

 

Pariz je brez dvoma eno najznamenitejših in najbolj zanimivih mest na svetu. Romantične Elizejske poljane, dišeče bagete, slastni makroni, mogočen Eifflov stolp in fotogenične tlakovane uličice Montmartra in seveda muzej Louvre, dom slavne Mone Lise… Pravi francoski »joie de vivre«. Več na povezavi.

 

Novoletni Instabul

 

Podarite sebi in svojim bližnjim praznično decembrsko doživetje v mestu, ki vedno preseneti. Ob antični in otomanski arhitekturi, ob pisanih bazarjih ter ob modernih evropskih trgovinah boste doživeli čarobno praznično vzdušje mesta dveh celin. Več na povezavi.  

 

Praznična doživetja

 

Prelistajte e-katalog.

 

K Božičku v goste

 

K Božičku v goste je potovanje, ki uresniči vsake sanje. Celotno ponudbo si oglejte na povezavi.

 

Ski opening

 

»Zapadel je prvi sneg, pobelil sosednji breg…« Ste eden tistih navdušencev in navdušenk nad smučanjem, ki ste vedno prvi na pobeljenem bregu? V Kompasu že modro načrtujejo snežna bela doživetja in vas vabijo, da se jim pridružite na otvoritvi sezone smučanja v Matrei-ju in na Kronplatzu. Ponudbo najdete na povezavi.