V podjetju Kotányi so se odločili za uporabo embalaže, ki je bolj okolju prijazna. Tako bodo v gospodinjstvih, restavracijah in hotelih povsod po svetu uporabljali zelišča in začimbe, shranjene v 100-odstotni rePET embalaži s prostornino nad 400 ccm.

 

Kotányi izdelke z začimbami in zelišči poznajo povsod po svetu. Podjetje je naredilo velik korak k ohranjanju okolja, in sicer z uporabo nove embalaže rePET za doze s prostornino nad 400 ccm. PET embalaža je namreč narejena iz plastike, ki se proizvaja na podlagi fosilnih goriv, kot so olje, premog in plin. Lahko se jo reciklira in ponovno uporabi kot rePET, kar zmanjša vpliv na okolje. V primerjavi z embalažo iz kartona in aluminija ter pločevino je rePET bolj trajnostni material.

 

Embalaže rePET za Kotányi izdelke z začimbami in zelišči se izdelajo tako iz plastenk PET, ki se jih predhodno razvrsti po barvi, se jim odstrani nalepke in zamaške, se jih očisti in obdela v reciklat. Prazne rePET embalaže pa je možno ponovno reciklirati in uporabiti pri izdelavi oblačil ali nahrbtnikov. Ugotovitve kažejo, da s tem privarčujejo letno približno 155 ton plastike iz primarnih virov.   

 

Podjetje Kotányi tako nadaljuje svoje poslanstvo, s katerim želijo ob odgovorni nabavni politiki, trajnostni logistiki in proizvodnih procesih pomagati pri ohranitvi raznolikosti vrst in virov ter varovanju podnebja. Svoj uspeh poslovanja želijo še naprej graditi s trajnostnim delovanjem in odgovornostjo za družbo ter okolje, v katerem živimo.