Ste vedeli, da se v kreativnem otroškem mestu Minicity lahko otroci, stari od dve do 14 let, preizkusijo v vlogi poštarja? Poštar Pavli jim predstavi svoje delo in pripomočke ter vozila, ki jih pri tem uporablja. Pa ne samo to, nauči jih tudi, kako se napiše razglednico ali pismo, katere so glavne sestavine znamke in kakšna je njena namebnost, obenem pa izvedo, kaj pravzaprav je filatelija. Se sliši zanimivo? Vabimo vas, da sodelujete v nagradni igri in ga vaš malček spozna.

 

Nagradna igra

 

Nagradna igra je ustvarjena za starše in njihove malčke, da se preizkusijo v vlogi poštarja in obiščejo kreativno otroško mesto Minicity. Poštar Pavli želi deliti svoje znanje na zabaven način - otroke želi podučiti, kakšno je delo pismonoše. Na Facebooku Pošte Slovenija ste vljudno vabljeni, da sodelujete v nagradni igri in se potegujete za karte za obisk Minicityja, ki domuje v ljubljanskem BTC-ju. V nagradnem skladu so 3 x 3 karte.

 

Vaša naloga je, da v komentarju zaupajte starost vašega malčka in označite prijatelja, ki bi tudi želel sodelovati. Veseli bodo, če bodo v komentar prejeli še kakšno risbico ali Pavlijevo pobarvanko. Najdete jih tukaj.

 

Vljudno vabljeni k sodelovanju do 2. junija 2022, dan kasneje pa bodo izžrebali 3 srečne nagrajence. Pravila in pogoji nagradne igre so dostopni na povezavi.  

 

Držimo pesti, da boste prav vsi srečni prejemnik in da bo vaš malček postal poštar za en dan.

 

Igralni kotiček Pošta v kreativnem otroškem mestu Minicity

 

Da pa si boste lažje predstavljali, kako je videti igralni kotiček Pošta v Minicityju, naj vam zaupamo, da je prav takšen, kot ga poznamo v resničnem življenju. V njem skozi različne dejavnosti otroci pobližje spoznajo poklic poštarja ter tudi vse sestavne dele kuverte ter pisma. Prav tako si pobližje lahko pogledajo paketomat in izvedo, čemu služi, poštarjeve pripomočke in vozila, z navdušenjem pa osvojijo tudi pisanje pisem in razglednic. Zelo dobro znajo v prihodnje tudi pojasniti, kaj pravzaprav je filatelija.

 

Vse aktivnosti so zastavljene skozi didaktično igro, na podlagi igre vlog, praktičnih nalog in diskusij, s katerimi pridobivajo nova znanja na različnih področjih ter krepijo fino motoriko.

 

Otrokom v igralni enoti nikoli ni dolgčas, saj jih Poštar Pavli pričaka z nasmehom, vedno pripravljen, da s svojimi sodelavci raznaša pisma in pakete, ne glede, ali zunaj sije sonce ali dežuje. Včasih ga srečamo na poštnem okencu, pogosto tudi v Pošti sortira pošiljke in izpolnjuje poštno dokumentacijo, kdaj pa kdaj pa nam pomaha s poštnega prevoznega sredstva. Prepoznamo ga po uniformi in poštarski torbi, polni pošiljk. V njegovi družbi se otroci veliko zabavajo, obenem pa tudi ogromno naučijo.

 

Dobrodošli v kreativnem otroškem mestu Minicity, kjer vsak otrok postane to, kar si želi.