V teh dneh, ko moramo ostati doma in se ne smemo družiti s prijatelji, ima lahko vaš otrok še vedno najbolj zabavno rojstnodnevno praznovanje. S kančkom ustvarjanosti in domišljije mu lahko priredite zabavo, ob kateri ničesar ne bo pogrešal in bo v njej užival od jutra do mraka. Navajamo nekaj idej, kako lahko poskrbite, da bo mali slavljenec več kot zadovoljen.

Zabava ves dan

Zabava resnično lahko traja ves dan, preživete čarobne ure z otrokom, ki praznuje rojstni dan letos malce drugače, brez zabave v otroški igralnici, brez tega, da bi mu voščili v živo njegovi prijatelji iz vrtca ali šole. Kraljevič ali kraljična naj bo v središču pozornosti od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur.

Specite domačo torto

Otroka lahko presenetite s torto, ki jo spečete in okrasite sami na skrivaj en večer prej, ko malček zaspi, lahko pa peko in okraševanje vključite v praznovanje. Pripravite vse sestavine in se vsi družinski člani prelevite v slaščičarje, pomagajte si s preverjenim receptom babice ali prijateljice. Otrok lahko čisto po svojih željah pravljično okrasi torto. Četudi torta na videz ne bo popolna, bo vaša družinska mojstrovina, ki vam bo šla v slast. Ne pozabite na pihanje svečk in petje pesmice Vse najboljše.

Ustvarite voščilnico in darilce

Pripravite ves material, ki ga imate za ustvarjanje: kolaž papir, trakce, barvice, flomastre, vodene barvice, volno, liste papirja, prazne jogurtove lončke, karton, tulce od toaletnega papirja, lepilo, škarje, skratka vse, iz česar lahko izdelate prikupno voščilnico, na katero lahko napišete voščila mamica, očka in sorojenci, ter izumite originalno igračo, kot jo nima nihče. Bodite kreativni, izhajajte iz otrokovih interesov in poskrbite, da se boste prav vsi pri tem zabavali.

Tematsko okrasite stanovanje

Ima vaš otrok rad gusarje, mogoče pa je navdušen nad dinozavri ali določenim risanim junakom? Okrasite stanovanje v njegovem stilu. S stropa lahko visijo lampijončki, baloni in barviti trakovi, po stanovanju lahko skrijete zaklad, po tleh potresete konfete, bodite izvirni in domiselni, naj vas prav nič ne ustavi pri najbolj pisani okrasitvi.

Babica in dedek naj mu pošljeta voščilnico

Čeprav vaš otrok ne more praznovati rojstnega dneva z babico in dedkom, mu lahko lahko napišeta pismo in priložita voščilnico z lepimi željami.

Igrajte se družabne igre

Družabne igre lahko prikličejo veliko dobre volje, izberite takšno, ki je ustrezna otrokovi starosti in vedno navdušeno sodeluje pri njej. Lahko si izdelate lastno, postavite svoja pravila in se na ta poseben dan igrate nekaj novega. Vsi skupaj se sprostite in drug drugemu podarite nešteto nasmehov.

Pojdite na sprehod

Vedno vam je primanjkovalo časa za poseben izlet do bližnjega gozda v vašem kraju? No, sedaj imate edinstveno priložnost. Za otrokov rojstni dan se odpravite na kratek izlet v naravo.

Priredite filmski večer

Zabave za rojstni dan pa še ni konec! Čas je za prav poseben večer, ki ga lahko preživite ob gledanju animiranega filma. Zraven si privoščite hrustjavi slani prigrizek Pringles, različnih okusov. Pri otrocih in tudi odraslih je zelo priljubljen prigrizek po vsem svetu in praznovanje rojstnega dneva je super prilika, da ga poskusite tudi vi. Kateri okus pa je vam najboljši?

Zabava v pižamah

Ko se dan prevesi v noč, je čas za zabavo v pižamah. Počnite nekaj norčavega, naj vas otroška razigranost popelje v višave. Fotografirajte se z različnimi pripomočki, pri tem pa poskrbite, da bo na vašem obrazu vedno drugačen izraz. Komu bo uspelo pričarati najbolj navihan obraz? Kdo v očeh skriva največ nagajivosti? Kdo zna zaigrati največje presenečenje?

Noč v šotoru

In ker je to dan, na katerega otrok čaka eno leto, si lahko umislite noč v šotoru. Postavite ga lahko na sredino sobe, balkon, teraso ali pred hišo. Napočil je trenutek za umirjeno pripovedovanje pravljice in ljubeče poljubčke. Lahko noč, slavljenec!

Avtor: N.K. 

Photo by Natalie from Pexels