Pranje perila je še eno izmed mnogih gospodinjskih opravil in zelo hitro se vam lahko pripeti, da niste zadovoljni z rezultatom - čistočo perila. Katerim napakam se je dobro izogniti?

 

Kakovosten pralni stroj

 

Izberite kakovosten pralni stroj Bosch, ki se ponaša z energetsko učinkovitostjo in vam omogoča pranje oblačil z brezhibnim rezultatom. Poiščite svojega partnerja v boju proti goram umazanegega perila, ki se nabere po vsakodnevnih vaših in otrokovih aktivnostih. Razkrijemo vam lahko, da imajo nekateri celo sistem pranja 4D, kar pomeni, da je visokoučinkovita penetracija vode in pralnega sredstva v tkanine, to pa zagotavlja popolne dosežke. Se strinjate, da je to top?!

 

Izberite ustrezen program

 

Pri pranju na pralnem stroju nikar ne nastavite napačnega programa. Preberite navodila, ki so zapisana na etiketi oblačil, in se ravnajte po njih. Ni vam treba vseh prati pri 90 stopinjah Celzija. Ohranite njihovo obliko in barvo tudi pri nižjih temperaturah, kar pa ne pomeni, da se ne boste znebili madežev. Naj vam še čisto potihem prišepnemo: nekateri modeli pralnih strojev Bosch se ponašajo tudi s tehnologijo AntiStain Plus, ki odstrani do 16 vrst trdovratnih madežev brez predhodne obdelave. Sanjsko, kaj ne?!

 

Ne pretiravajte s količino perila

 

Super je, če bi lahko vso umazano perilo oprali naenkrat, ampak tako ne boste dosegli popolnih rezultatov svežine in čistoče. Upoštevajte, za koliko kilogramov perila je namenjen pralni stroj.

 

Ne pretiravajte s količino pralnega sredstva

 

Da ne boste pretiravali z uporabo pralnega sredstva, ki lahko ostane na perilu, se pralni stroj Bosch lahko pohvali z vrhunsko tehnologijo i-Dos - dozirnikom prave količine detergenta in vode namesto vas.

Nekatera oblačila le operite ročno

 

Če ste prebrali na etiketi oblačila, da je priporočljivo ročno pranje, se tega tudi držite. Nikar ne storite usodne napake, samo zato ker vam to ni ljubo opravilo.

 

Redna skrb za pralni stroj

 

Umazanija in ostanki pralnega sredstva lahko vodijo k slabim vonjavam in slabšemu delovanju pralnega stroja. Priporočljivo je redno čiščenje in vzdrževanje bobna.

 

Pralnica in sušilnica v Minicityju

V kreativnem otroškem mestu Minicity se lahko otroci tudi preizkusijo v pranju in sušenju perila, obenem jih animator poduči,  kako so prali v preteklosti. Tam ji čakajo pravi pralni in sušilni stroj, likalnik, stojalo in košare za perilo ... Dobili bodo natančna navodila, kako brati etikete na perilu in ustrezno oprati ter sušiti brisače, hlače, majice, nogavice itd. Ni več ne bo skrivnost, katere programe morajo izbrati na pralnem ali sušilnem stroju, katera pralna sredstva so primerna, kako odstraniti madeže, obešati, likati, zlagati ... Male glavice bodo vsrkavale znanje skozi zanimive aktivnosti, zato se nikar ne čudite, ko se bodo doma ponudili, da namesto vas vse to opravijo. In ja, znanje bodo osvojili čisto mimogrede skozi igro, na zabaven in sproščujoč način.

*Pralni stroji Bosch so na voljo v trgovinah in na spletni strani Big Bang

Avtor: N. K.