10:00 - 20:00 (0)

info@minicity.si

+386 41 377 366

Dragi starši in otroci, ste nas pogrešali?

Prenovljeno kreativno otroško Minicity zopet odpira svoja vrata, ki so bila zaradi upoštevanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa, zaprta. A nismo počivali, še vedno smo za vas pripravljali zanimive, poučne in zabavne aktivnosti in ideje, katere ste lahko izvajali v udobju doma.

Tako smo vam postregli z novim spletnim stičiščem #IGRAJMOSEDOMA, kjer lahko dobite navdih, kako kakovostno preživeti prosti čas in z igrami, ki so hkrati poučne in zabavne, zapolniti urice, ko niste v vrtcu, šoli ali službi. S spletnimi vsebinami se trudimo, da otroci podoživijo obisk Minicityja, svoje znanje poglobijo s praktičnimi preizkusi in nalogami. Idejo o kakovostnih vsebinah na enem mestu pozdravljate in nam dnevno z vseh koncev Slovenije pošiljate posnetke in fotografije, kako ustvarjate razne izdelke na podlagi podanih vsebin na spletnem stičišču Igrajmo se doma, katere pripravljamo v sodelovanju z našo ekipo pedagogov in psihologov. Spremljajte nas še naprej, pripravite se na nove pobarvanke, uganke, kvize, pravljice, lahke in težke izzive, domišljijske podvige ... vsebine redno osvežujemo.

Naša ekipa pa je naredila še korak dlje in za otroke pripravlja #MinicityONLINE, interaktivne spletne delavnice, na katerih se lahko skupaj z animatorjem virtualno sprehodijo po resničnem Minicityju, zraven pa se naučijo nekaj novega in se obenem zabavajo. Ana, Uroš, Mitja, Gaja in Kristina so le nekateri v množici otrok, ki so spoznali poučne vsebine posamezne hiške našega mesta na daljavo in bili nad tem navdušeni. Program delavnic smo zasnovali tako, da spodbujamo psihosocialni razvoj otrok v neformalnem in zabavnem okolju, da jim omogočamo, da bolje razumejo različne procese dela in poklice, da spodbujamo njihovo radovednost in domišljijo, da razvijejo občutek uspešnosti, lastne vrednosti in samozavesti skozi udejstvovanje v kreativnih delavnicah in da omogočamo disciplinirano komunikacijo prek spleta z usposobljenim animatorjem. Otroci se tako pogovarjajo z animatorjem v živo, dobro razgibajo, obiščejo hišico kar prek spleta, se pridružijo kreativni delavnici in na koncu prisluhnejo še pravljici.

Medtem ko se nismo videli v živo, pa smo se odeli v nove barve in poskrbeli za celotno prenovo igralnih enot. Vabimo vas, da ponovno obiščete Minicity, majhno mesto, ki je zgrajeno iz ulic, cest, hiš in zelenega parka, po katerem vedno odmeva otroški smeh. Hišne številke zasedajo majhna pekarna, banka, policijska in gasilska postaja, skupaj več kot 40 tematskih kotičkov, v katerih otroci s pomočjo didaktičnih iger spoznavajo različne poklice in pridobivajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Vse aktivnosti so oblikovali strokovnjaki s področij pedagogike in psihologije v sodelovanju s slovenskim gospodarstvom in z javnimi institucijami, ki skrbijo tudi za opremo igralnih enot. Kreativno otroško mesto Minicity je namenjeno vsem otrokom do 12. leta starosti. Vabimo tudi mamice in očke z otrokom, mlajšim od dveh let, za slednje je namenjen Kotiček za malčke. Medtem ko oni raziskujejo v ograjenem prostoru, lahko odrasli brezskrbno spijete kavo in se pogostite v Kavarnici&slaščičarni. V sodobnem mestu pa najdete tudi najmodernejšo previjalnico in kotiček za dojenje.

Zaradi preprečevanja širjenja virusa smo obisk Minicityja prilagodili tako, da mali in veliki obiskovalci, animatorji in vsi drugi zaposleni upoštevamo preventivne ukrepe. Odrasli nosimo zaščitne maske, vsi upoštevamo higieno kašlja, si redno in temeljito umivamo ter razkužujemo roke, igralne enote in pripomočke večkrat dnevno in tudi ob zaprtju razkužujemo, vsi prisotni pa upoštevamo varnostno razdaljo 1,5-2 metra. Za ta namen smo tudi pripravili MINI BONTON, s katerim želimo, da bi se ob spoštovanju dogovora z animatorjem in natančnem sledenju navodil, otroci karseda zabavali in odšli domov polni novih vtisov. Prosimo vas, da nakup vstopnice opravite prek spleta TUKAJ, še vedno pa jo je možno kupiti tudi na recepciji Minicityja.

Dobrodošli v Minicityju, kreativnem otroškem mestu, ki ponuja edinstvena doživetja, ki jih otroci ne morejo izkusiti nikjer drugje.

Prenesi Minicityjev Mini bonton za otroke