PRELEVIMO SE V GASILCE

So vaši otroci vedno polni energije in potrebujejo aktivnosti, kjer bi poleg svojih možgančkov razgibali tudi svoje telo? Za vas smo pripravili seznam, s katerimi bodo vaši malčki izvedli pravo gasilsko urejenje. Otroci tako ne bodo samo preizkusili nekaj gasilskih prvin, ampak se bodo tudi razgibali. Pridružite se jim še vi. 

Naloga za otroke

Otroci ste si vedno želeli postati gasilci? Ste vedeli, da imamo v Minicity Ljubljana pravo gasilsko postajo? Da pa se boste na obisk dobro pripravili smo za vas pripravili gasilsko jogo. Povabite še svoje starše in se zabavajte! 
Gasilsko vozilo
Sedi visoko z nogami naravnost pred seboj. Poskrbite, da bo hrbet lep in raven. Iztegnite roke neposredno pred seboj in primite volan. Roke premikajte, kot da vozite gasilsko vozilo!
Lazenje
Začnite na rokah in kolenih. Položite desno roko pred seboj. Položite levo nogo za seboj. Zadržite. Ponovite na nasprotni strani. Nadaljujte s ponavljanjem na drugi strani. 
Gasilski pes
Oprite se na obe roki in dvignite boke. Z boki mahajte, kot bi imeli rep. 
Požarna cev
Stoj visoko. Noge naj bodo postavljene v širino bokov. Dlani položite skupaj pred telo in jih počasi dvignite nad glavo. Zavijte naprej na kolku. Pomaknite se ob bok, kot da gasite ogenj!