V mali mlekarni se meščani kreativnega otroškega mesta preizkusimo v poklicu živilskega tehnologa. Spoznavamo kefir, izvemo zakaj se uporabljajo njegova zrna in spoznamo pozitivne učinke, ki jih ima na naše telo. Preizkusimo se lahko v čisto pravi pridelavi masla, spoznamo celoten proces nastanka mlečnih izdelkov od pašnika do hladilnika in napolnimo kefirjeve lončke, tako kot to počnejo v pravi mlekarni. Pri nas domuje tudi kravica Krepka, pri kateri se lahko preizkusimo v molžnji.
Znanja, ki jih pridobimo
Spoznavanje procesov predelave mlečnih izdelkov v mlekarni,
Spoznavanje različnih mlečnih izdelkov in njihovih pozitivnih učinkov na človeško telo,
Spoznavanje živali, ki proizvajajo mleko in procesa molžnje.
Poklici, ki jih spoznavamo
Živilski tehnolog
Kompetence, ki jih krepimo
Motorične spretnosti
Sodelovanje in timsko delo
Pomnenje
Pozitiven odnos do narave in živih bitij
Natančnost
Odgovornost
Besedno in nebesedno izražanje.