V Minicityju bodo vaši otroci preživeli super zabavne šolske počitnice, kjer bodo lahko skozi poučen tematski program spoznali kar 50 poklicev ter usvojili najpomembnejša znanja, ki se skrivajo v naših igralnih enotah. Ker je počitniško varstvo zasnovano za vsak dan posebej, se lahko vaši otroci vključijo vanj kadarkoli, lahko pa pri nas preživijo vsak dan počitnic in zagotovo jim ne bo dolgčas:)!

 

Program šolskih počitnic

Med počitnicami postani meščan Minicityja (1 dan)

Kot vsako drugo mesto, ima tudi naše malo mesto ulice in cesto. Ker morajo tudi otroci po naših ulicah voziti varno, bodo pridobili vozniško dovoljenje Minicity. Naučili se bodo odgovornega ravnanja z denarjem ter se odpravili v trgovinico Minicity po nakupih, sestavili bodo zdrav obrok ter - kot se za prave šolske počitnice spodobi – načrtovali potovanje v pustolovske kraje, tokrat v vlogi turističnih agentov. 

- Izdelki, ki jih odnesejo domov: vozniško dovoljenje Minicity

Med počitnicami se tudi zgodi, da sirena odmeva po ulici, da gori in da policija na pomoč prihiti (1 dan)

V malem mestu ni odraslih ljudi. Otroci skrbijo za red na cesti, da se komu kaj ne zgodi in, da se iz dimnikov pravilno kadi. Za jutranje ogrevanje se bodo v enem dnevu počitniškega programa otroci preizkusili na policijskem poligonu, spoznavali gasilsko intervencijo in načrtovali evakuacijski načrt, čez mesto napeljali cevi in izvedli požarno vajo. Pravi policisti bodo zavarovali območje nevarnosti in usmerjali meščane k pravilnemu ravnanju ob nezgodah. Potnikov, ki čakajo na avtobus, ne bodo pustili čakati, ampak jih bodo odpeljali, kamor bodo želeli.

- Izdelki, ki jih odnesejo domov: sestavi sam - avtobus

Med počitnicami bo iz malega raziskovalca zrasel velik znanstvenik (1 dan)

Mali meščani imajo predvsem v počitniškem času velike ideje, ki so kot nalašč za poskuse, čarovnije in raziskovalne vragolije. V mestu je zjutraj še tema, luči ne gorijo. V tovarni energije bodo otroci raziskali problem in prižgali mestne svetilke ter po ceveh pognali plin in vodo do vsakega doma. Mali raziskovalci se bodo v laboratoriju naučili opazovati skozi mikroskop in naredili veliko fantastičnih eksperimentov. 

- Izdelki, ki jih odnesejo domov: Cevkova igra

Med počitnicami se kdaj tudi zgodi, da otrok sam doma obtiči (1 dan)

''Ko mamico in očka na izlet spustim, sam za vse doma poskrbim'', ponosno pove mali meščan našega mesta. Doma verjetno ni običajno, da otroci pleskajo stene, gradijo hišo, obdelujejo vrt, zavijajo darila za rojstnodnevna praznovanja in še vse, kar sodi k dnevnim opravilom staršev. V enega izmed počitniških dni bodo stopili kot pravi zobozdravniki ter pregledali zobke, pregnali črvičke, napisali recept in svetovali o pravilni ustni higieni. Na tekmi v čiščenju bodo postali mojstri čiščenja prahu in madežev.

- Izdelki, ki jih odnesejo domov: posejana rastlina in zobna ščetka

Trajanje

Varstvo traja do 8 ur/dan in se izvaja od ponedeljka do petka med 7:30 in 20. uro.

 

Komu je namenjen?

Namenjen je otrokom med 6. in 12. letom starosti. 

 

Cena

Za do 8-urno počitniško varstvo je cena 30,00 € na dan. Vsaka dodatna ura varstva (8h +) se doplača 4,00 €. Cena ne vključuje kosila. 

V primeru varstva do 4h se le-to obračuna po ustaljenem ceniku, in sicer 4€/h in ne vključuje zajtrka ali malice in kosila.

 

Prijava in informacije

Za počitniško varstvo je obvezna predhodna prijava na recepcija@minicity.si ali na 041 377 366 najkasneje 1 dan pred pričetkom varstva do 14. ure.

Kavarnica in slaščičarnica ima tudi celostno ponudbo hrane in pijače, ki si jo lahko izberete na dan varstva in tam tudi plačate ALI PA SE PREDHODNO DOGOVORITE NA TEL. 041 616 490.