Med vsakimi šolskimi počitnicami za vaše otroke pripravljamo petdnevni tematski program, med katerim bodo otroci od ponedeljka do petka spoznali več kot 50 različnih poklicev in usvojili najpomembnejša znanja naših igralnih enot. Program je zasnovan tako, da se mu lahko otroci pridružijo samo za en dan ali pa so vanj vključeni vseh 5 dni. Tisti, ki opravijo celoten program, prejmejo ob zaključku Minicity diplomo!

 

Program

Postani meščan Minicityja (1 dan)

Kot vsako drugo mesto, ima tudi naše malo mesto ulice in cesto. Da bodo otroci vozili varno, bodo pridobili Minicity vozniško dovoljenje. Odgovorno se bodo naučili ravnati z denarjem in se odpravili v Minicity trgovinico po nakupih, sestavili zdrav obrok in v vlogi turističnih agentov načrtovali potovanje v pustolovske kraje.

- Izdelki, ki jih odnesejo domov: vozniško dovoljenje

Stop policija, gori, sirena odmeva po ulici (1 dan)

V malem mestu ni odraslih ljudi. Otroci skrbijo za red na cesti, da se komu kaj ne zgodi in da se iz dimnikov pravilno kadi. Za jutranje ogrevanje se bodo otroci preizkusili na policijskem poligonu, spoznavali gasilsko intervencijo in načrtovali evakuacijski načrt, čez mesto napeljali cevi in izvedli požarno vajo. Pravi policisti bodo zavarovali območje nevarnosti in usmerjali meščane k pravilnemu ravnanju ob nezgodah. Potnikov, ki čakajo na avtobus, ne bodo pustili čakati, ampak jih bodo odpeljali, kamor bodo želeli.

- Izdelki, ki jih odnesejo domov: sestavi sam - avtobus

Od malega raziskovalca do velikega znanstvenika (1 dan)

Mali meščani, velike ideje, kot nalašč za poskuse, čarovnije in raziskovalne vragolije. V mestu je zjutraj še tema, luči ne gorijo. V tovarni energije bodo otroci raziskali problem in prižgali mestne svetilke ter po ceveh pognali plin in vodo do vsakega doma. Mali raziskovalci se bodo v laboratoriju naučili opazovati skozi mikroskop in naredili veliko fantastičnih eksperimentov. 

- Izdelki, ki jih odnesejo domov: Cevkova igra

Sam doma (1 dan)

Ko mamico in očka na izlet spustim, sam za vse doma poskrbim. Doma verjetno ni običajno, da otroci pleskajo stene, gradijo hišo, obdelujejo vrt, zavijajo darila za rojstnodnevna praznovanja in še vse, kar sodi k dnevnim opravilom staršev. Zamenjali bodo vlogo in kot pravi zobozdravniki pregledali zobke, pregnali črvičke, napisali recept in svetovali o pravilni ustni higieni. Na tekmi v čiščenju bodo postali mojstri čiščenja prahu in madežev.

- Izdelki, ki jih odnesejo domov: posejana rastlina in zobna ščetka

Trajanje

Varstvo traja do 8 ur/dan in se izvaja od ponedeljka do petka med 7:30 in 20. uro.

 

Komu je namenjen?

Namenjen je otrokom med 6. in 12. letom starosti. 

 

Cena

Za do 8-urno počitniško varstvo je cena 30,00 € na dan. Vsaka dodatna ura varstva (8h +) se doplača 4,00 €. Cena ne vključuje kosila. 

V primeru varstva do 4h se le-to obračuna po ustaljenem ceniku, in sicer 4€/h in ne vključuje zajtrka ali malice in kosila.

 

Prijava in informacije

Za počitniško varstvo je obvezna predhodna prijava na recepcija@minicity.si ali na 041 377 366 najkasneje 1 dan pred pričetkom varstva do 14. ure.

Kavarnica in slaščičarnica ima tudi celostno ponudbo hrane in pijače, ki si jo lahko izberete na dan varstva in tam tudi plačate ALI PA SE PREDHODNO DOGOVORITE NA TEL. 041 616 490.