POZDRAV POLETJU Z MINICITYJEM!

Vabljeni na najbolj zabaven dogodek za družine z otroki letošnjega leta, kateri bo potekal v soboto, 20. 5. 2023, na svetovni dan čebel, v Minicityju Ljubljana! Izkoristite brezplačno vstopnico in se nam pridružite na številnih nastopih znanih slovenskih glasbenikov, brezplačno obiščite Minicity ter se udeležite številnih brezplačnih delavnic, s katerimi lahko osvojite bogate nagrade!

Za prevzem brezplačne vstopnice uporabite kodo MINICITY ali kodo poiščite na družabnih omrežjih partnerjev dogodka!

*število vstopnic je omejeno. 

 

PREVZEMI BREZPLAČNO VSTOPNICO


PROGRAM DOGODKA

MINICITY LJUBLJANA

9.00 - 20.00 - brezplačni dvourni obisk Minicityja, v izbranem terminu, ki ga izberete ob prevzemu vstopnice. Raziskovali bomo kotičke Minicityja, se zabavali, zraven tega pa veliko novega naučili. 

Kreativna delavnica peke medenjakov
Otroci skupaj z animatorjem zamesijo maso za peko medenjakov in pri tem spoznajo kako nastane med. Na koncu pa se bomo vsi skupaj z medenjaki tudi posladkali. 

Čebelja zabava
Otroci se bodo naučili čebelji ples in se zabavali ob čebeljih skladbah ter pripravili pravo čebeljo zabavo. Na plesišču pa si bomo vsi nadeli čebelje krone, ki jih bomo izdelali na kreativni delavnici in postali prave čebelice!

Barillina kuharska delavnica
1. Otroci se bodo v kuhinji spoznavali s pripravo testenin in spoznali zakonitosti dobrih testenin. 
2. "Ostani brez besed": otroci se bodo s plesnim učiteljem in Pantomimikom Minardijem naučili pantomime in plesnih korakov tanga. S pomočjo elementov pantomime in plesa bodo imeli starši in njihovi otroci možnost preizkusiti svoje veščine neverbalne komunikacije.

PARKIRIŠČE PRED MINICITYJEM LJUBLJANA

9.00 - 20.00

Pestro brezplačno dogajanje s številnimi gosti presenečenja, izzivi in delavnicami za otroke, številnimi maskotami in drugim razvedrilnim programom za družine z otroki.

Kreativna delavnica Bauhaus
Otroci prejmejo majhen šotni lonček v katerega položijo zemljo in semena medovite rastline, ki jo odnesejo domov in lahko presadijo v večji lonček. Ob delu se bodo spoznali s pomenom, namenom in vrstami medovitih rastlin. Otroci bodo spoznali tudi lastnosti in pomen hotela za žuželke ter si ga pobliže tudi ogledali. 

Policijski kotiček
Policijska ekipa bo na dan dogodka, pod svojim šotorom pripravila več različnih dejavnosti preko celotnega dne. Obiskal nas bo policist na motorju, s kolesom in z vozilom. Otroci bodo spoznali poklic policista in njegovo opremo. Predstavil se bo tudi Policijski medo.

Intersportov spretnostni poligon za vožnjo s skirojem in poganjalcem
Otroci se bodo preizkusili v spretnostni vožnji s skirojem ali na poganjalcu, na pripravljenem spretnostnem poligonu. V Minicityju pa se bodo pomerili v metanju košev in tako poskrbeli, da bomo pred koncertom vsi dodobra razgibani.

Preventivna skrb za zdravje zob z VBO-jem
Otroci bodo s strokovnjaki VBO ekipe spoznavali kako pravilno ščetkamo zobe in določali dobro in slabo hrano za naše zobe. Spoznali bodo njihove posebne ščetke in maskoto VBO-ček.

Bauhusov družinski poligon - tekmovanje s samokolnicami
Starš in otrok se bosta pomerila v hitrostnem premagovanju poligona s samokolnico. Otroci bodo uživali v samokolnicah, medtem, ko jih bodo prevažali starši. Merili bomo čas in poskrbeli za nagradico za najhitrejše udeležence. 

Autanov piknik in izdelovanje ščitov
Otroci bodo izdelovali ščite, ki jih bodo varovali pred nadležnim mrčesom. Spoznali bodo kaj vse potrebujemo za piknik in kako zaščitimo sebe in hrano pred komarji, klopi in mravljami.

Vezalkar je vsak junak, ki pazi na svoj korak

Otroci se bodo v kotičku Vezalkarjev spoznali z vsemi člani. Spoznali bodo zanimive vodne poskuse, obnovljive in neobnovljive vire energije, sestavili svoj avtobus in skozi VR-očala pogledali, kako bi izgledala Ljubljana, če Vezalkarji ne bi opravljali svoje pomembne vloge.


Spoznavanje kamiona z MANom

Partner bo zagotovil MAN kamion, ki bo otrokom na voljo, da se vsedejo za volan in spoznajo definicijo mrtvih kotov. Kot vozniki bi spremljali svoje starše, ki se sprehajajo okoli kamiona in vidijo kdaj jih vidijo in kdaj so v mrtvem kotu.


14.00 - 19.00 Glasbeno dogajanje s Popsing, Ulo Ložar, Polkaholiki,

Klaro jazbec, Tilom Čehom in BQL

enlightened NE SPREGLEJTE: 15.50 - 16.50 enlightened

Meet&Greet z glasbenimi zvezdami 


SHOD MASKOT

Ob 10.30, 13.00 in 16.05 ne spreglejte velikega shoda maskot, ki bodo pozdravile naše male in velike obiskovalce!


NAGRADNA IGRA V DVORANI A

9.00 - 20.00 

Poiščite Minicityjeve kotičke na območju celotne Dvorane A in zberite žige pri različnih aktivnostih. Tako si boste zagotovili sodelovanje v VELIKI NAGRADNI IGRI z BOGATIMI NAGRADAMI. Nagrade bomo izžrebali na odru pred Minicityjem Ljubljana v soboto, 20. 5. 2023, ob 19.15. 
Kreativna delavnica BTC City (zraven trgovine Sizeer v Dvorani A)
1. Otroci bodo na delavnici spoznali osnovne informacije, lastnosti in posebnosti čebel. Za pridobitev žiga čebelice bodo morali izpolniti dele telesa čebele na učnem listu in izdelati čebelico.
2. Otroci bodo za pridobitev žiga izdelali čebeljo krono. In se spoznalis čebeljo družino in njihovimi nalogami znotraj nje: matica, delavke, troti.

Kreativna delavnica Medex (zraven trgovine Sizeer v Dvorani A)
Otroci bodo na delavnici spoznali različne vrste medu in jih tudi poskušali s prevezo. Če bodo ugotovili vsaj dve vrsti medu, bodo prejeli žig za sodelovanje v veliki nagradni igri.

Kreativna delavnica Kompas (pred poslovalnico Kompas v Dvorani A)
Otroci bodo spoznavali različne dopustniške destinacije Najlepših otroških doživetij, to so: Danska, Dubaj, Turčija in Finska. Spoznavali jih bodo preko zanimivosti, zastave, lastnosti, značilnosti, prehrane, slikovnega materiala, znamenitosti in dejavnosti, ki jih ponujajo za otroke in družine. Ko bodo spoznajo vse tri bo njihova naloga, da si izberejo najljubšo in jo opišejo na učnem listu, s tem pa prejmejo žig za sodelovanje v veliki nagradni igri. Spoznali bodo gostjo presenečenja in se zabavali s Kompasovim Janezom.

Kreativna delavnica Elementum (pred Minicityjem v Dvorani A)
Otroci bodo spoznali zlato in srebro. Zadeti bodo morali različne medalje z žogico, ustvarili svoj sanjski srebrnik in na koncu se bodo preizkusili v oceni teže zlatih in srebrnih palic. Sodelovanje v zadnji dejavnosti jim prinese žig za sodelovanje v veliki nagradni igri.

Kreativna delavnica Volkswagen (pred Minicityjem v Dvorani A)

Dodobra si oglejte ID. BUZZ, ki bo stal pred vhodom A1 in se nato oglasite še v Volkswagen kotičku v Dvorani A. Tam vas čaka nagradna igra za praktične nagradice. 


Thermanina oaza dobrega počutja (zraven trgovine Sizeer v Dvorani A)

Otroci se bodo preizkusili v izdelovanju medenega pilinga in pripravi zeliščnega čaja. Starši se bodo lahko sprostili ob masaži rok spretne maserke.


PREVZEMI BREZPLAČNO VSTOPNICOVELIKA NAGRADNA IGRA

V dvorani A vas bodo ves dan čakali Minicityjevi animatorji, ki bodo poskrbeli za čebelje delavnice, skozi katere bodo otroci spoznavali dejstva o čebelicah in se poučili o medovitih rastlinah. A to še ni vse: na vsaki postaji bodo dobili tudi izzive, s katerimi bodo prejeli žige - za tri osvojene žige, pa lahko sodelujete v veliki nagradni igri z bogatimi nagradamiNagradni sklad: 

1. nagrada - Kompasov družinski izlet v Gardaland

2. nagrada - Vikend vožnja z modelom Volkswagen ID. Buzz

3. nagrada - Minicityjev Mini rojstnodnevni paket

4. nagrada - Bauhausov trampolin za otroke

5. nagrada - celoletna zaloga zobnih ščetk VBO za vso družino

6. nagrada - celodnevno kopanje za vso družino v Thermani Laško

7. nagrada - Intersportov skiro Firefly A 180 2.0 + čelada Firefly PROSTYLE 2.00

8. - 10. nagrada - Medexov komplet izdelkov

11. nagrada - 14. nagrada - komplet izdelkov Autan in Raid

15. in 16. nagrada - Kompasov bon v vrednosti 40 EUR

17 nagrada - Elementumov srebrnik za otroke

18. in 19. nagrada - Kompasov bon v vrednosti 20 EUR

20. - 28. nagrada - Atlantisov bon za celodnevno kopanje 

29. in 30. nagrada - Minicityjev darilni paket z vstopnico in majčko s kratkimi rokavi

Pravila in pogoji nagradne igre

PREVZEMI BREZPLAČNO VSTOPNICO


SPOZNAJTE PODPORNIKE DOGODKA

BTC

BTC City je eno izmed največjih nakupovalno-rekreativnih, poslovnih in kulturnih središč v Evropi. Središče vas pričakuje z več kot 450 trgovinami, svoje brbončice pa boste lahko razvajali pri več kot 70 različnih kulinaričnih ponudnikih. Z veseljem napovedujemo že tradicionalni in največji nakupovalni dogodek v našem središču – Festival nakupov in zabave. Tudi tokrat se nam bodo pridružile atraktivne pop-up trgovine z ekskluzivno ponudbo, med njimi bodo Alja Perne z modno znamko The Base Label, Adrijana Dimec z znamko oblačil Mera ter Eva Peternelj in Peach Booty Plan. Za energičen festivalski utrip bodo poskrbeli živahni koncerti in športne aktivnosti na celotnem območju, pri Minicityju bodo poskrbeli za zabavo ob glasbi s Tilom ČehomKlaro Jazbec, skupino BQLPolkaholiki in Ulo Ložar, na Tržnici BTC City pa bo potekalo posebno dogajanje za ljubitelje domačih dobrot. Celotno razpoloženje bodo dvignili še ugodnejši nakupi pri ponudnikih na širšem območju BTC Cityja Ljubljana.
Obišči spletno mesto BTC

VOLKSWAGEN

Blagovna znamka Volkswagen se bo na dogodku predstavila z modelom ID. Buzz. Ta popolnoma električni enoprostorec bo osvojil vaša srca s širokim nasmehom. Ikonični dizajn, odlično zasnovana prostornost in doseg do 420 km vas bodo navdušili. Sodelovali boste lahko tudi v nagradni igri ter ostale praktične nagrade blagovne znamke Volkswagen. Z nami bo tudi maskota Wolfi, ki vas že nestrpno pričakuje.

KOMPAS

RAZKOŠJE NAJLEPŠIH OTROŠKIH DOŽIVETIJ. Turistična agencija Kompas že več kot 70 let osredotočeno razvija kakovost svojih storitev ter je s svojim znanjem, izkušnjami, tradicionalno odličnostjo in globalnim povezovanjem veliko mednarodno podjetje ter ena najuglednejših blagovnih znamk slovenskega gospodarstva. Kompas ponosno predstavlja in vas pozdravlja v svetu NAJLEPŠIH OTROŠKIH DOŽIVETIJ. Odkrivanje skritih kotičkov sveta, zabava na najbolj imenitnih igriščih življenja, navduševanje nad različnimi znamenitostmi in osupljivimi lepotami narave, spoznavanje različnih kultur in druženje s sovrstniki, kakovostno preživljanje časa v objemu družine, okušanje najbolj nenavadnih okusov, vse to so Kompasova najlepša otroška doživetja. Bodite radovedni in skupaj s Kompasom na poti najlepših otroških doživetij, ki ustvarjajo razkošje spominov za vedno.BAUHAUS

Specialist za delavnico, hišo in vrt. Pod eno streho združujemo narazličnejše specializirane izdelke in se lahko pohvalimo z veliko izbiro in prvovrstno kakovostjo po ugodnih cenah. Osredotočamo se na bistveno, da našim strankam ponujamo prijazno in strokovno svetovanje. Poleg tega imamo tudi široko paleto storitev, ki vam olajšajo nakupovanje in vam pomagajo pri vaših projektih. Pri Bauhausu se zavedamo, da so naše stranke na prvem mestu in si prizadevamo, da se pri nas počutijo prijetno, udobno in zadovoljno.ELEMENTUM

Podjetje Elementum že od leta 2006 naprej širšo javnost informira o možnostih zaščite in optimizacije premoženja z naložbami v plemenite kovine. Poslujemo po vsej Sloveniji prek izkušenih svetovalcev, ki strankam predstavijo aktualnosti o ekonomskih, gospodarskih in finančnih okoliščinah, kot tudi vsa tveganja, stroške in priložnosti, ki jih nosi s seboj obetavni naložbeni trg plemenitih kovin. Elementum ima sedem lastnih produktov, več kot 50.000 strank in je organizator sedmih mednarodnih kongresov in dveh mednarodnih online kongresov na področju plemenitih kovin. Ob upoštevanju naše strategije je varčevalec nagrajen in dobi zagotovo več. S sodelovanjem z nami boste pridobili več informacij, več znanja in izkušenj, spoznali več rešitev, s strateškim nakupom pridobili večplemenitih kovin, predvsem pa si zagotovili več varnosti za vas in vaše najbližje. Zato, Elementum, ZAGOTOVO VEČ.MAN

Prodajno servisni center MAN Truck&Bus Slovenija nudi podporo MANovim in NEOPLANovim strankam in njihovemu voznemu parku v Sloveniji. Hkrati zagotavlja tudi prave izdelke in rešitve za vsako področje prevozne industrije in vsako transportno nalogo. V paleti izdelkov so dostavna vozila, tovornjaki in avtobusi, hkrati pa tudi storitve povezane s potniškim in tovornim transportom. Ključ do našega uspeha je zaupanje naših strank, ki temelji na zanesljivosti vozil MAN ter širokem spektru storitev, s katerimi lahko izpolnjujemo želje naših strank in jih podpiramo v vseh pogledih.MEDEX

V Medexu so zaljubljeni v čebele in predani izboljševanju življenja ljudi. Družinsko podjetje, ki svoje aktivnosti in izdelke že skoraj 70 let povezuje s strastjo, povezano s čebelami. So pionirji apiterapije, ki izboljšujejo življenja ljudi z naravnimi, učinkovitimi in inovativnimi prehranskimi dopolnili na osnovi čebeljih pridelkov. Tradicionalno rabo čebeljih izdelkov pa nadgrajujejo s klinično podprtimi inovacijami. Na dogodku pa nas bo obiskala tudi navihana maskota, čebelica Sivka. THERMANA LAŠKO

Dobrodošli v Thermani Laško, vaši oazi dobrega počutja. Vabljeni, da se na njihovem prostoru v hali A odpočijete in sprostite, v družbi njihovega indijskega joga mojstra dodobra razbremenite zakrčene mišice in telo napolnite s prepotrebnim kisikom. Spoznajte pestro ponudbo Thermane Laško, ki je kot nalašč za odličen družinski wellness počitniški oddih ali kopalni izlet. Pod njihovo razpoznavno odpirajočo se stekleno kupolo je moč najti raznovrstna vodna doživetja, v katerih uživa vsa družina. Zabavno za otroke, sproščujoče za starše - to je Thermana Laško, družinam nadvse prijazne terme.BARILLA

Poiščite navdih za svoja kulinarična doživetja v Barilli. Izberite okuse, ki navdušijo, in oblike, ki privlačijo. Prepričajte se, kako v Barilli izberejo najboljše surovine in kako jih uporabijo ter pripravijo za svoje zveste kupce. Vstopite v svet Barille in na njihovi spletni strani preverite tudi kuharske trike mojstrov za pripravo jedi iz testenin. 

AUTAN

V družbi SC Johnson se trudijo izbrati vedno boljše sestavine za zdravje, okolje in učinkovito delovanje izdelkov. Mar jim je, kaj je v izdelkih, ki jih uporabljamo doma in v bližini naše družine.

INTERSPORT

Sporočilo znamke INTERSPORT, »The Heart of Sport« ali »V srcu športa«, na preprost način izraža bistvo znamke INTERSPORT. INTERSPORT je doma v srcu športa. Na ulicah, na igriščih, v dvoranah, na dvoriščih. Povsod, kjer boste začutili moč, povezanost in športno motivacijo. S pravimi nasveti, strokovno podporo in najboljšo opremo se trudijo biti povsod, kjer se odvija šport ter kupcem nudijo le najboljše od športa.

PRINT POINT

Tiskarna Print Point je leta 2021 obeležila že svojo deseto obletnico. Ponudba, ki jo redno širijo, sedaj objema že skoraj vse oblike tiska, ki jo potrebujete za nemoteno poslovanje. Tiskarna Print Point predstavlja sodobno in inovativno točko, ki na enem mestu, in sedaj tudi v prenovljenih prostorih, nudi celovite tiskarske storitve. Mlada ekipa z veliko mero predanosti, vneme in neustavljivega elana ustvarja celovite izdelke. 

BOOM BOX

Boom Box prinaša praktične izdelke na rastlinski osnovi, brez dodanega sladkorja in umetnih arom. Dodatki kot so sadje, čokolada in oreščki ter različne kombinacije okusov naredijo Boom Box izdelke mamljive in neustavljivo okusne. Vsi izdelki so bili razviti v sodelovanju z nutricionisti, v ponudbi pa lahko vsak najde nekaj zase: ovseni kosmiči, granole, napitki in piškoti v popolnoma čokoladnih ali sadnih kombinacijah – poslastica ampak brez dodanega sladkorja.

ELLY POS

POS terminal, davčna blagajna, napitnine, darilne kartice - vse na eni napravi! En POS termnial za vse plačilne metode. Naj vaš POS terminal sprejema vse plačilne metode, ki so prisotne na slovenskem trgu. Zagotavljamo nizke provizije za vse načine plačila - kartice, kriptovalute in digitalna plačila.