Brezplačne spletne delavnice za otroke

V času zaprtja, med popolnim lockdown-om države vas vabimo k obisku BREZPLAČNIH spletnih delavnic MinicityONLINE. Vas zanima kako prestrašen je poper v vodi in kako nastane vodna mavrica? Kako lahko podiramo bowling keglje z najboljšim slanim prigrizkom ali kako spečemo najboljše muffine? Kako nastane kefir ali kaj je čebulni test? Obiščite Minicity od doma in se nam pridružite vsak dan od 1. aprila naprej, popolnoma brezplačno, v kar petih terminih. 

Opravite prijavo na brezplačno spletno delavnico Minicity ONLINE ob želeni uri:

Geslo za vstop v interaktivno delavnico in navodila dobite prek maila po prijavi. Po prijavi na interaktivno delavnico boste na naveden elektronski naslov prejeli povezavo za vstop v delavnico z navodili o pripomočkih, ki bodo potrebni za nemoteno izvedbo kreativnice in malčki bodo Minicity lahko obiskali kar od doma! Prijava na delavnico je možna najkasneje eno uro pred pričetkom delavnice za naslednji termin. 


MinicityONLINE (12. 4. - 16. 4. 2021):

prijava na delavnico ob 10.00

prijava na delavnico ob 11.30

prijava na delavnico ob 14.00 

prijava na delavnico ob 15.30

prijava na delavnico ob 17.00

Vstopite v Minicity od doma

Ker verjamemo, da so tako vaša, kakor tudi naša življenja v tem času obrnila na glavo, saj usklajevanje dela od doma, šolanja na daljavo, kuhanja kosila in igre z otroki zagotovo od vseh staršev zahtevajo veliko naporov, vam ponujamo kreativno in ustvarjalno rešitev za vas in vaše malčke. Vabimo vas v Minicityjeve interaktivne spletne delavnice. Vaši otroci se bodo z našimi animatorji virtualno sprehodili skozi hiške Minicityja, vsak dan pa jih čakajo poučne in zabavne vsebine iz posamezne hiške našega mesta. Tudi, če Minicityja še nikoli niste obiskali v živo, ga boste lahko sedaj dodobra spoznali! Naši usposobljeni animatorji bodo za vaše malčke dnevno pripravljali kakovostne, poučne in zabavne vsebine, ob katerih bodo otroci urili svojo domišljijo, krepili sive celice, spoznavali različne poklice, delali poskuse, uživali v pravljicah in ugankah, se vsakodnevno razgibali in mimogrede ustvarili kaj res posebnega.Delavnice so primerne za otroke do 14. leta starosti.

Struktura programa Minicity ONLINE

Program je strukturiran na podlagi strokovnih usmeritev za pripravo pedagoških procesov, tako na ravni osnovne šole, kot tudi na ravni predšolske vzgoje. Pedagoški proces sestoji iz uvodne motivacije, ki napelje na osrednjo tematiko. Slednja je večkrat razdeljena v manjše in krajše podsklope, ki se medsebojno prepletajo v učnih in kulikularnih pedagoških ciljih. Proces se sklene z zaključno dejavnostjo, ki pogosto napoveduje novo tematiko ali otrokom navrže nov izziv, ki predstavlja nadgradnjo. Vse skupaj se sklene s krajšo evalvacijo, v kateri animator skupaj z otroki povzame spoznano vsebino in jih povpraša po njihovem vtisu. Pri snovanju pedagoških dejavnosti smo sledili priporočeni strukturi, ki ima tako rdečo nit z vsem potrebnimi vrhunci in je opremljena z učnimi cilji in cilji po Kurikulumu za vrtce. Program izvajajo animatorji, ki so pedagoško usposobljeni. Poskrbeli bomo, da se bodo malčki vsak dan primerno razgibali, predelali dve osrednji poučni temi, predvsem pa se neizmerno zabavali.
Tehnična izvedba delavnic Minicity ONLINE

Program bo potekal prek aplikacije ZOOM.

Starši za prenos potrebujejo:
• povezavo do programa (ki jo prejmejo po naročilu delavnice),
• internetno povezavo,
• prenosnik z mikrofonom ali mobilno telefonsko napravo z nameščeno aplikacijo ZOOM.

Katere enostavnejše rekvizite potrebujete za nemoteno izvedbo kreativne delavnice je zapisano ob nakupu posamezne vstopnice. 

POTEK DELAVNIC

Delavnice so vsebinsko razdeljene na: 

- interaktivni pogovor z animatorjem v živo
- razgibavanje in telovadba
- obisk Minicity hišice na daljavo
- kreativna delavnica
- umiritev in svet pravljic. 

Pripomočki, za katere je priporočljivo, da jih imajo malčki ob obisku delavnice so navedeni ob povratnem potrditvenem mailu, ki ga prejmete ob uspešni prijavi. Vsak dan se bomo posvetili drugi temi in na daljavo obiskali druge hiške v Minicityju, zato se nam prisružite in verjemite: vaši malčki bodo uživali:).
Število udeležencev na posamezni delavnici je omejeno, zato se prijavite čimprej. 
Ne spreglejte pa niti uporabnih vsebin za malčke, ki jih lahko izvajate v udobju svojega doma sami. Ideje vsakodnevno dopolnjujemo. 

#igrajmosedoma

Kaj so otroci izdelali na delavnicah

Dragi starši, hvala, ker z nami delite čudovite izdelke, ki jih vaši malčki pod vodstvom naših animatorjev, izdelajo na delavnicah MinicityONLINE!