Interaktivne spletne delavnice za otroke

V Minicityju Ljubljana, ki družinam s starši do 12. leta ponuja kakovostne didaktične vsebine, skozi katere otroci spoznavajo poklice in se skozi praktične naloge pripravljajo na vsakodnevno življenje, smo v času korona virusa pripravili interaktivne spletne delavnice.

Vstopite v Minicity od doma

Ker verjamemo, da so tako vaša, kakor tudi naša življenja v tem času obrnila na glavo, saj usklajevanje dela od doma, šolanja na daljavo, kuhanja kosila in igre z otroki zagotovo od vseh staršev zahtevajo veliko naporov, vam ponujamo kreativno in ustvarjalno rešitev za vas in vaše malčke. Vabimo vas v Minicityjeve interaktivne spletne delavnice. Vaši otroci se bodo z našimi animatorji virtualno sprehodili skozi hiške Minicityja, vsak dan pa jih čakajo poučne in zabavne vsebine iz posamezne hiške našega mesta. Tudi, če Minicityja še nikoli niste obiskali v živo, ga boste lahko sedaj dodobra spoznali! Naši usposobljeni animatorji bodo za vaše malčke dnevno pripravljali kakovostne, poučne in zabavne vsebine, ob katerih bodo otroci urili svojo domišljijo, krepili sive celice, spoznavali različne poklice, delali poskuse, uživali v pravljicah in ugankah, se vsakodnevno razgibali in mimogrede ustvarili kaj res posebnega.Delavnice so primerne za otroke do 12. leta starosti.

Struktura programa Minicity ONLINE

Program je strukturiran na podlagi strokovnih usmeritev za pripravo pedagoških procesov, tako na ravni osnovne šole, kot tudi na ravni predšolske vzgoje. Pedagoški proces sestoji iz uvodne motivacije, ki napelje na osrednjo tematiko. Slednja je večkrat razdeljena v manjše in krajše podsklope, ki se medsebojno prepletajo v učnih in kulikularnih pedagoških ciljih. Proces se sklene z zaključno dejavnostjo, ki pogosto napoveduje novo tematiko ali otrokom navrže nov izziv, ki predstavlja nadgradnjo. Vse skupaj se sklene s krajšo evalvacijo, v kateri animator skupaj z otroki povzame spoznano vsebino in jih povpraša po njihovem vtisu. Pri snovanju pedagoških dejavnosti smo sledili priporočeni strukturi, ki ima tako rdečo nit z vsem potrebnimi vrhunci in je opremljena z učnimi cilji in cilji po Kurikulumu za vrtce. Program izvajajo animatorji, ki so pedagoško usposobljeni. Poskrbeli bomo, da se bodo malčki vsak dan primerno razgibali, predelali dve osrednji poučni temi, predvsem pa se neizmerno zabavali.
Tehnična izvedba delavnic Minicity ONLINE

Program bo potekal prek aplikacije ZOOM.

Starši za prenos potrebujejo:
• povezavo do programa (ki jo prejmejo po naročilu delavnice),
• internetno povezavo,
• prenosnik z mikrofonom ali mobilno telefonsko napravo z nameščeno aplikacijo ZOOM.

Katere enostavnejše rekvizite potrebujete za nemoteno izvedbo kreativne delavnice je zapisano ob nakupu posamezne vstopnice. 

POTEK DELAVNIC

Delavnice so vsebinsko razdeljene na: 

- interaktivni pogovor z animatorjem v živo
- razgibavanje in telovadba
- obisk Minicity hišice na daljavo
- kreativna delavnica
- umiritev in svet pravljic. 

Pripomočki, za katere je priporočljivo, da jih imajo malčki ob obisku delavnice so navedeni ob nakupu vstopnice za posamezno delavnico. Vsak dan se bomo posvetili drugi temi in na daljavo obiskali druge hiške v Minicityju, zato se nam prisružite in verjemite: vaši malčki bodo uživali:).
Minimalno število udeležcev za izvedbo delavnice je 25 otrok. 

Ne spreglejte pa niti uporabnih vsebin za malčke, ki jih lahko izvajate v udobju svojega doma sami. Ideje vsakodnevno dopolnjujemo. 

#igrajmosedoma