IZDELAJ SVOJ HRANILNIK

Ali vaši otroci že prejemajo žepnino? Sigurno ste se že kdaj z njimi pogovarjali o njej, kajne? Za vas smo pripravili kreativno delavnico, s katero lahko otroci izdelajo svoj hranilnik ter pričnejo z varčevanjem. 

Naloga za otroke

Otroci. ne veste kam bi shranili kovančke, ki jih dobite za rojstni dan in se zmeraj "potikajo" kjer se ne bi smeli? Že imate svoj hranilnik? Oglejte si spodnje korake in si enostavno izdelatje svoj hranilnik. Z izdelavo svojega hranilnika boste kovance hranilik na enem mestu in jih uporabili ko jih bo dovolj, da si privoščite nekaj, kar si že dolgo želite. Izdelava lastnega hranilnika pa ima še eno prednost: če se ga naveličaš, lahko kadarkoli ustvariš novega:). 
POTREBUJEMO:
  • prazno škatlo (od čaja, piškotov ipd.)
  • barvne liste
  • lepilo
  • škarje
  • nož, pri čemer naj nam pomagajo starši.
POSTOPEK: 
  1. Vse stranice škatle dobro zalepite skupaj tako, da je ne morete odpreti.
  2. Prosi starša, da ti s pomočjo nožka na vrhu naredi ožjo zarezo.
  3. S pomočjo barvnega papirja svoj hranilnik poljubno okrasi. Pusti domišljiji prosto pot. 

Nam zaupaš kako izgleda tvoj hranilnik? Če ti mami in oči pomagata poslati fotografijo na info@minicity.si, boš lahko z idejo pomagal tudi drugim, saj bomo fotografijo objavili tudi na tej strani. 

Za dodatno zabavo, pa se lahko podaš v svet Tolija, ki ima zate pripravljene igre, pobarvanke in še veliko drugega. Kaj vse skriva Tolijev čarobni svet si lahko pogledaš tukaj

#igrajmosedoma