siol.net

Minicity Ljubljana nadgrajuje svojo ponudbo

V malem mestu Minicity Ljubljana bodo nadgradili svojo ponudbo in s tem postali tudi največji tovrstni tematski park v Sloveniji. Na današnjem druženju so se mudili tudi številni znani obrazi, ki so odkrivali, v čem bodo otroci uživali v prihodnje. Čisto mogoče je, da bodo v Minicityju nastali tudi novi novinarski upi.

Preberi članek
vecer.com

Kreativno otroško mesto: Otroci so lahko kuharji, policisti ali TV voditelji

V Ljubljani bodo največji otroški didaktično-izkustveni center pri nas še širili.
V kreativnem otroškem mestu Minicity, ki se nahaja v največjem nakupovalnem središču pri nas, v ljubljanskem BTC-ju, so se lahko otroci do danes seznanili s 50 različnimi poklici, ki se nahajajo v unikatnih, kreativnih in interaktivnih hišah, ulicah in parku. V mestu je mogoče najti vse - od banke, pekarne, trgovine, do policijske postaje in še mnogih drugih kotičkov. Letos pa bo Minicity postal še večji in spoznati bo mogoče še nove poklice, so sporočili na današnjem poslovno-marketinškem dogodku Minicitya. V njihovo mesto prihaja nov televizijski studio in interaktivno igralo za učenje varnosti v prometu.
Preberi članek
Mojmalček.si

Okrogli trebuščki- brezplačna dodatna priprava na porod in materinstvo

Skoraj sto nosečnic iz vse Slovenije se je udeležilo brezplačnega poučnega dogodka v okviru projekta Okrogli trebuščki, ki so ga že šestič pripravili v Minicityju Ljubljana. Deset strokovnjakov z različnih področij jim je odgovorilo na še zadnja neodgovorjena vprašanja in s tem so nadgradile znanje, pridobljeno v šolah za starše. Za bodoče mamice pa je bilo nadvse koristno tudi, da so se preizkusile v praktičnih delavnicah in se srečala s strokovnjaki, povezanimi z nosečnostjo in materinstvom.
Preberi članek
Jana

Hiša testenin v Minicityju

Hiša testenin v Minicityju Podjetje Barilla je odprlo Hišo testenin v Minicitvju. Tu se bodo otroci naučili, kaj so in kako nastanejo testenine - tista glavna sestavina okusnega obroka, ki ji potem dodamo še omako po okusu in nasiti lačne želodčke. Ni naključje, da je glavna misel podjetja Barilla 'dajmo ljudem hrano, ki bi jo dali svojim otrokom' tudi v Hiši testenin glavno vodilo. V družinskem podjetju Barilla s 1 40-letno tradicijo verjamejo, da se vzgoja potrošnika, ki zahteva kvalitetne izdelke, začne že v zgodnji mladosti. Namig: Z otroki obiščite Hišo testenin, kjer bodo s pomočjo animatorjev sami izdelovali testenine. Spoznali bodo celoten proces: od skrbno izbranega žita durum, do mletja in priprave testa pa vse do končnega izdelka poljubne oblike (špageti, polžki ...).

Hiša testenin v Minicityju

Preberi članek
Govori.se

Barilla Hiša testenin v Minicityju

Podjetje Barilla je odprlo Hišo testenin v Minicityju. Vsi - mali in veliki – obiskovalci, so se lahko na lastne oči in brbončice prepričali, da je za kvalitetno testenino potrebno veliko vloženega truda vse od polja do končnega izdelka.
V Hiši testenin se bodo otroci naučili, kaj so in kako nastanejo testenine – tista glavna sestavina okusnega obroka, ki ji potem dodamo še omako po okusu in nasiti lačne želodčke. Ni naklučje, da je glavna misel podjetja Barilla »dajmo ljudem hrano, ki bi jo dali svojim otrokom«tudi v Hiši testenin glavno vodilo. V družinskem podjetju Barilla s 140 letno tradicijo verjamejo, da se vzgoja potrošnika, ki zahteva kvalitetne izdelke, začne že v rani mladosti.
Preberi članek
Instore.si

Slovenija: Mlekarna Krepko odprla mini mlekarno za otroke

Mini mlekarna Krepko od prejšnjega tedna deluje v Minicityju v ljubljanskem BTC. V njej otroci spoznajo delo žiivlskega tehnologa in vse faze od molže do predelave mleka.
V pomanjšani mlekarni lahko otroci molzejo umetno kravo, si s pomanjšano polnilko natočijo - sicer nepravi - kefir, a jim postrežejo tudi pravi kefir, ki mu lahko dodajo poljubno sadno bazo, poroča spletni portal Agrobiznis.
"V pomanjšani mlekarni bi radi otroke poučili, kako mleko nastane in kako ga predelamo v kefir in druge mlečne izdelke," pravi Sandra Turnšek, direktorica ekološke mlekarne Krepko iz Laz pri Planini.
Preberi članek
Zarja

Podprite male junake

Podprite male junake Opolnomočenje otrok, ki lahko samostojno prispevajo k izboljšanju svojih lokalnih skupnosti in širijo pomembna sporočila, kot je pomen spodbujanja bralnih veščin - to je cilj mednarodnega programa YoungHeroes, ki deluje pod okriljem Helen Doron English. Slovenski mali junaki, k so preteklo pomlad že pomagali z zbiranjem sredstev za odpravo v Ugando, tam so letos poleti mladi arhitekti v mestu Kabale gradili Amasiko, prehodni dom za otroke z ulice, bodo ta december ponovno združili moči. V projektu sodeluje tudi Srečna hiša, ki vas vabi k donaciji starih knjig - te lahko oddate v centru Helen Doron English Ljubljana vse do 20. januarja 2018, in k nakupu poučnih ekoslikanic avtorice Alenke Žumbar Klopčič. Zbrana sredstva bodo namenili Rdečim noskom, 20. januarja 2018 bo sledil še zaključni dogodek s posebnim zabavnim programom, ki ga ekipa Helen Doron English Ljubljana prireja v sodelovanju z Minicityjem.

Preberi članek
Liza

Porodnišnica v ljubljanskem Minicityju

Strokovnjaki so si enotni, da je učenje skozi izkušnjo najkvalitetnejše, če pa otrok pridobiva to izkušnjo skozi igro, je hkrati še prijetno. Da bi otrokom omogočili nove, poučne, življenjsko uporabne in tudi zabavne vsebine, je Bayer kot glavni pokrovitelj nove igralne enote ljubljanskega Minicityja skupaj z drugimi sponzorji odprl Minicity Porodnišnico.

Preberi članek
Bodi zdrava

Minicity bogatejši za porodnišnico

Minicity v podobi majhnega mesta, ki ga gradijo ulice, ceste, hiše in zeleni park. V hišah domujejo majhna pekarna, banka, policijska in gasilska postaja in trideset drugih tematskih kotičkov, v katerih otroci skozi igro spoznavajo svoje sanjske poklice in pridobivajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Majhno mesto je po novem bogatejše še za porodnišnico. V njej lahko mali junaki in junakinje spoznavajo, kako nastanejo dojenčki, kako se razvijajo, spoznavajo potrebe mamic in še nerojenih otrok na področju nege, prehrane, spanja in vnosa hranljivih snovi.

Preberi članek
Naš čas

Izlet v neznano je bil super

Društvo prijateljev mladine Ravne je ponovno pripravilo zanimiv dogodek, na katerem so ravenski otroci res uživali. Otroci so radovedno ugibali, le kam jih bo pot vodila tokrat, kajti Društvo prijateljev mladine Ravne je tudi letos organiziralo Izlet v neznano. V nedeljo jih je čakala celodnevna zanimiva in nepozabna dogodivščina, ki so se je - četudi niso vedeli, kam odhajajo - zelo veselili. Destinacija je ostala vse do prihoda v Ljubljano presenečenje. Ob velikem stenskem napisu Minicity so se porajale številne ideje, kaj vse se skriva v tej stavbi.

Preberi članek