10:00 - 20:00 (0)

info@minicity.si

+386 41 377 366

Na svetu živi le en pravi Božiček. To je tisti dobri mož, ki prihaja z ledeno mrzlega in zasneženega Finskega, natančneje z Laponske. Božiček biva na gori Korvatunturi, kar bi v našem jeziku pomenilo uho. Tamkajšnji otroci Božička bolj poznajo pod imenom Joulupukki in po legendi, ki je tesno povezana z njegovim domovanjem. Prav zaradi gore v obliki ušesa lahko ta mož z dolgo belo brado sliši vse tiste želje, ki si jih otroci po vsem svetu zaželijo ob koncu leta. Zelo rad ima tudi, če ga otroci osebno obiščejo, zato ima svojo rezidenco v kraju Rovaniemi oziroma v Božičkovi vasi, kjer je te dni razumljivo zelo obremenjena Božičkova pošta. Seveda pridnim otrokom z veseljem izpolni tudi srčne želje, njegovo poslanstvo je namreč širiti ljubezen, mir in ljudem širom sveta deliti srečo.

Božiček ni le najbolj znana oseba na Finskem, temveč tudi na širnem svetu. Lani je bil razglašen za Unescovo kulturno dediščino.

V Sloveniji lahko pošto za Božička naslovite na Finski konzulat v Ljubljani, ki ima sedež na Dunajski cesti 156, v WTCju. Z veseljem bodo sprejeli vaša pisma in želje ter jih posredovali dobremu možu na sever.

V Minicityju se lahko od 17. 12. 2018 fotografirate s pravim Božičkom iz Laponske. Obiščite naše malo mesto in ustvarite nepozaben spomin!

Avtor fotografij @Visit Finland