10:00 - 18:00 (0)

info@minicity.si

+386 41 377 366

Družinske fotografije govorijo o čudovitih trenutkih v našem življenju, katere smo doživeli skupaj z mamo, očetom, bratom, sestro, babico, dedkom, prijatelji, hišnim ljubljenčkom in so za nas dragoceno bogastvo. Spomini lahko z leti počasi bledijo, a fotografije nam jih v sekundi prikličejo nazaj in poskrbijo, da rojstvo otroka, njegov prvi nasmeh, kratke izlete, čezoceanska potovanja, prvi dan šole, rojstnodnevnih in drugih slavnostnih dogodkov nikoli ne pozabimo.

Zelo popularno je fotografirati vse, kar je za nas v danem trenutku čarobnega, a veliko fotografij ostane shranjenih na mobilnem telefonu, izgubljenih v različnih mapah na računalniku, ne da bi jih še enkrat pogledali in jih pokazali otrokom, sorodnikom ali prijateljem. Žalostno je, da ko iščemo, ne najdemo točno tiste fotografije, ki nam kaže, kako je malček prvič poskušal kašico, kako odločno stoji pred golom z žogo v roki, kako z vzdignjeno glavo nosi rumeno rutico, kako mamo močno objema ...

Obudite spomin na klasično listanje družinskih albumov, v katerih ste vi kraljevali kot otrok, prepričani smo, da bodo vaši potomci razglabljali, ali ste tudi vi kot majhni nosili očala, se ponašali z rdečimi kodri in imeli pegice na obrazu. Pokažite jim, kako ste blesteli na maturantskem plesu, in jim zaupajte, kako je vaš oče ponosno s fotoaparatom ujel vsak najmanjši detajl tega veličastnega zaključka srednje šole. Fotografije lahko v vas prebudijo malce že pozabljeni čustvi brezkrbnosti in lahkotnosti, ko ste se prvič potepali sami po evropskih prestolnicah in se igrali slavnega fotografa. Na katero fotografijo ste najbolj ponosni?

Črno-beli ali barvni dokazi so večni, nihče vam jih ne more vzeti, govorijo zgodbo o vaši preteklosti in sedanjosti, ko imate svojo družino in z njo družno korakate po poti življenja. Prav vsaka fotografija je unikatna, neponovljiva, odraža naš resničen jaz. Fotografija ne laže, razkriva, ali smo srečni, zadovoljni, žalostni, presenečeni in negotovi ter prav zato gledalcem prinaša neizkrivljeno resničnost.

Skrbno preglejte vse fotografije na mobilnem telefonu in izberite nekaj tistih, ki vas bodo v mislih odpeljale v čas, ko se je zgodilo nekaj izjemno pomembnega in lepega. Natisnite in uredite jih v družinskih albumih kronološko, nato povabite vse družinske člane, da prisedejo k vam, in jih skupaj preglejte ter zraven komentirajte, kaj je bilo takrat super, česa nikoli več ne bi počeli, kaj bi želeli še enkrat podoživeti ipd. Otroci odraščajo, leta minevajo in naj se vaši spomini berejo kot slikovita knjiga o ljubezni, toplini, razumevanju, prijateljstvu in srčnosti.

Da boste našo spodbudo, da končno natisnete fotografije, vzeli resno, pokukajte na Epsonovo spletno stran, kjer vam bodo svetovali pri nakupu tiskalnika, optičnega bralnika ali projektorja. Pomagali vam bodo najti tisto D napravo, ki vam bo uresničila zamišljeno. Izdelki Expression so idealni za tiskanje počitniških posnetkov, fotografij in drugih dokumentov, s kakovostjo natisnjenega pa boste izjemno zadovoljni. Izbirate lahko med kompaktnimi in cenovno dostopnimi tiskalniki vse-v-enem z možnostmi za brežično povezovanje in tiskanje tudi v velikosti A3.

Družinska fotografija, vstavljena v ličen okvir, je tudi odlična estetska izbira za darilo. Premislite, s katero bi naj bolj razveselili babico, dedka, prijatelja, teto za ljubilej in tako podarite delček sebe in otrok nekomu, ki vam veliko pomeni. Takšna darila so poosebljena, imajo dodano vrednost in bodo končala na vidnem mestu v slavljenčevem domu. Naj vaše fotografije pripovedujuejo družinsko zgodbo življenja ...

Avtor: N.K. 

Photo by Suzy Hazelwood from Pexels