Ne samo, da je spanec nujen za ohranjanja zdravja, obenem se veselimo, da bomo po dnevu, prežetem s številnimi delovnimi, šolskimi in drugimi obveznostmi, zatisnili oči in mirno odjadrali v svet sanj. Zakaj radi spimo? Zakaj nam to tako veliko pomeni?

 

Po spanju se počutimo odlično

 

Spanje je resnično zelo dobro za naše zdravje, tako psihično kot tudi fizično. Odrasli potrebujemo od sedem do devet ur spanja in če se tega držimo, pomagamo tudi h krepitvi odpornosti, kar je ključno v zimskih mesecih in prehodnih mesecih. Imejte v mislih, da se tako tudi lažje borite proti vsem virusom in bakterijam, zato pojdite vsak večer ob določeni uri spati. Ustvarite si sproščujočo večerno rutino in se ulezite na udobno ležišče. Zapomnite si, da tako skrbite za svoje srce, ohranjate ustrezen nivo holesterola in krvnega tlaka, vaše mišice se spočijejo, zjutraj je vaša koža videti sproščena in še in še bi lahko naštevali.

 

Napolnimo si baterije

 

Naši delovniki so dolgi, tempo življenje je hiter. Starši lovimo ravnotežje med vsemi službenimi in družinskimi obveznosti. Da smo kos vsem izzivom, ki nam ga prinaša vsakdanjik, si moramo privoščiti zadosti ur spanja. Ponoči si napolnimo baterije, tako že zjutraj z večjo vnemo in elanom premagujemo vse ovire. Dopustimo si, da se naše telo in um spočijeta in pripravita na nove življenjske avanture.

 

Ko smo v postelji ne potrebujemo neudobnih oblačil

 

Srajca, kravata, obleka, bluza, hlače, krilo, čevlji ... oprava, ki nas lahko utesnjuje čez dan, je v hipu pozabljena, ko se preoblečemo v udobno pižamo. Kaj je lepšega, ko lahko dnevna oblačila odvržemo v koš za umazano perilo in se zavijemo v mehko ter dišečo pižamo, ki nam daje znak, da se počasi dan zaključuje in lahko v miru zatisnemo oči?!

 

S spancem so povezane najslajše minute ''cartanja'' z otroki

 

Iiii, kako čudovito se je zbuditi na veliki postelji in ''cartati'' z otroki. To so minute, ure, dnevi ... ki nikoli ne bodo pozabljeni, začinjeni s številnimi objemi in poljubi so najdragocenejši - tega nam nihče ne more vzeti, nihče izbrisati iz spomina. Ko je za nami še tako težek dan, se bomo neizmerno veselili večernega ali jutranjega obreda, ko bomo v objemu držali svoj največji zaklad.

 

Veliki dan, ki ga težko pričakujemo, hitreje napoči

 

Seveda ste tudi vi naučakani, ker jutri odrinete na počitnice na morje. Hurej! Želimo vam, da bi se imeli prekrasno. Brž v posteljo in tako boste hitreje dočakali naslednji dan, ko je predviden odhod. Nikakor ne morete dočakati praznovanja rojstnega dneva? Oh, en dva tri bodo minile ure, če jih boste prespali. Samo še ''malce odsanjate'' in že bodo gostje pri vas, še malo in boste lahko začeli z rajanjem.

 

Prost dan obogatimo s spanjem več ur

 

Imate dopust, pa nimate posebnih načrtov? Nič hudega! Prosti dan lahko izkoristite tudi za spanje. Marsikdo komaj čaka, da se bo dal na ''off'' in dan preživel na svojem super ležišču. Nadoknadite vse zamujene ure spanja zaradi pisanja elektronskih pisem, urejanja tabel ... pozno v noč. Dovolite sebi, svojemu telesu, svojim možganom, da se za en dan popolnoma izklopijo. Četudi se bo vaše jutro začelo ob 12. uri, bo to za vas super, saj ste sebi poleg prostega dneva podarili še ogromno dozo spanca, koristnega za boljše počutje in zdravje.

 

Odplujemo v najlepši svet sanj

 

Sanje nam omogočijo, da odplujemo v svet sanj, v svet neskončnih možnosti. V njih smo superjunaki, počnemo vse to, kar v resničnem življenju ne moremo. Vedno znova so lahko nepredvidljive, a tako navdušujoče.

 

Ne zamudite super majske ponudbe!

 

Seveda je za odličen spanec izjemno pomembno, da imate izbrano kakovostno ležišče, ki je lahko samo takšno z vgrajenim najkakovostnejšim materialom. Zaupamo vam lahko, da se s takšnimi lastnostmi zagotovo ponašajo ležišča mebloJOGI, zato nikar ne zamudite njihove majske ugodnosti.

 

Do 21. 5. 2022 si lahko privoščite izdelke mebloJOGI po ugodnih cenah. Prišepnemo vam lahko, da so znižane vse vzmetnice mebloJOGI Woody, Oaza, Kozmik+ in lateks ležišči Koala ter Jantar Natur. Z nakupom ležišča iz naravnih materialov (lateksa, kokosa, jute, bombaža in viskoze) lahko prihranite do 200 evrov.

 

Vas zanima, kaj vse je na voljo? Vabljeni k pregledu ponudbe na POVEZAVI. Če pa se vam poraja še kakšno vprašanje, pa vam bodo z veseljem svetovali v enem izmed prodajnih salonov v Novi Gorici ali Ljubljani. Pokličete jih lahko na telefonsko številko 080 14 15 ali jim pišete na povprasevanje@meblojogi.si.

 

Želimo vam in nam lahko noč ...

Avtor: N. K.

Fotografija: Pexels