Otrok med kolesarjenjem preživi veliko prostega časa na svežem zraku, daleč stran od raznih zaslonov, obenem pa poganjanje pedalov veliko pripomore k ohranjanju zdravja. Če se mu pridružijo še starši, bratje, sestre, ali prijatelji, je tako preživeto popoldne izpolnjeno z neizmernim veseljem.  

 

Navdušite otroka za kolesarjenje. Izberite mu kolo, ki bo ustrezalo njegovi velikosti in starosti ter bo lahko obvladljivo. Pri nakupu naj bo zraven in naj poišče kolo svoje najljubše barve, vi pa poskrbite, da bo kakovostno. Pestro ponudbo otroških koles dobite v trgovinah Decathlon, kjer vam bodo prijazni prodajalci z veseljem tudi svetovali, da boste kupili najustreznejšega za male in velike kolesarske pustolovščine.

 

Zakaj je dobro, da otrok kolesari?

 

Kolesarjenje je zabavna družinska aktivnost.

 

Izkoristite čudovit dan. Vabi vas, da se zapeljete naokrog s kolesi in občudujete naravo. Otroci se vam bodo z največjim veseljem pridružili na kolesarskih stezah. Vzemite s sabo malico in si privoščite pravi kolesarski izlet, ki bo vsem še dolgo ostal v spominu. Kolesarjenje je lahko skupna družinska aktivnost, v kateri boste uživali vsi člani. To je lahko tudi idelana priložnost za odkrite pogovore, saj so takrat otroci bolj sproščeni.

 

Če izbere kolo za prevozno sredstvo, pripomore k čistejšemu okolju.

 

Se v službo vozite s kolesom? Potem ste odličen vzgled svojemu malčku. Razložite mu, da s kolesarjenjem ne onesnažujete okolja in ga čuvate za prihodnje generacije. Naslednjič, ko si boste umislili pobeg od vsakdanjika, storite to s poganjanjem pedalov po kolesarski stezi. Bodite vsi skupaj odgovorni in skrbite za naš planet že danes.  

 

Kolesarjenje je idealna priložnost za učenje prometnih predpisov.

 

S prometno vzgojo začnite že na prvih sprehodih z otrokom, pri prvi vožnji s triciklom ali poganjalcem in tudi prvih podvigih s kolesom. Zelo pomembno je, da ve, kako se mora vesti kot udeleženec v prometu. Pojasnite mu, zakaj mora voziti po kolesarski stezi, kako pomembno je, da nosi kolesarsko čelado in kaj pomenijo prometni znaki.

 

Kolesarjenje omogoča otroku, da aktivno preživlja prosti čas.

 

Današnji otroci preživijo veliko ur pred različnimi zasloni, zato je recimo kolesarjenje idealna aktivnost, pri kateri se razgibajo, okrepijo srce, mišice in kosti, izboljšajo koordinacijo ter telesno držo, preprečijo prekomerno težo ... skratka vsestransko koristi njihovemu zdravju.

 

Vožnja s kolesom izboljša razpoloženje.

 

Ob vožnji s kolesom se sprošča tudi hormon sreče, otrok se počuti odlično, svobodno, vse skrbi odvrže z ramen. Mali podvigi, kot je na primer vožnja s kolesom brez pomožnih kolesc, mu bodo veliko pomenili, to pa bo pripomoglo k njegovemu dvigu samozavesti.  

 

Kolesarjenje je tudi odličen trening za možgane.

 

Pri kolesarjanju otrok ne osvaja le grobe motorike, temveč tudi trenira možgane, medtem ko počne več stvari hkrati. Medtem ko poganja pedala, mora trdno držati krmilo in ga usmerjati v pravo stran, loviti ravnotežje, zavirati, opazovati okolico, slediti prometnim predpisom ...

 

Decathlon želi otrokom nepozabne kolesarske avanture!

Avtor: N. K. 

Fotografiji: Decathlon