Čeprav je jesen potrkala na vrata in so z njo prišle nižje temperature ter muhasto vreme, naj vam to nikar ne pokvari načrtov za preživljanje prostega časa z najmlajšimi družinskimi člani na svežem zraku. Še vedno se imate lahko več kot super, po zabavno preživetem popoldnevu pa se stisnite skupaj na sedežni in se pogrejte s skodelico domačega čaja.

 

Jesen je idealna za mala in velika potepanja po naravi. In četudi niso najvišje temperature, pojdite v gozd, park, ob reko, jezero ali v hribe in občudujte naravne lepote. Najmlajše primerno oblecite in jih razveselite s potepom po bližnji okolici doma. Mogoče pa se lahko celo sprehodite po eni izmed številnih učnih gozdnih poti v Sloveniji. Oči na peclje! V kakšne barve se je odelo listje? Koliko odtenkov rjave opazite? Znate našteti vsa listnata in iglasta drevesa? Prisluhnite, kako vam šušlja listje pod nogami. Zagnano lahko naberete čim več listov in doma ustvarite edinstven herbarij. Mogoče pa lahko v kombinaciji s storži, kostanjem, želodi ... ustvarite male kreacije, polne domišljije.

 

Kako navdušeni pa ste nad jesensko pojedino? Vsak naj ima svojo malo košarico, v katero lahko nabere gozdne sadeže. Priredite najboljši družinski piknik vseh časov in se razvajajte s kostanjem ali gobami.

 

Med raziskovanjem lahkih nog naokrog pa ne bodite glasni, raje pozorno prisluhnite ptičjemu petju. Ali pa se ustavite na jasi in se zazrite daleč v nebo. Mogoče vas bo presenetila jata ptic selivk, ki odhaja v tople kraje. Prav tako po gozdu lahko opazujete raznovrstne živalice, ki si pripravljajo hrano za zimo. Nikar jih ne zmotite pri njihovih opravilih.

 

Obiščite sadovnjak in vinograd ter se pridružiti skupini pri obiranju najboljših jesenskih sadežev. Prepričani smo, da bodo otroci uživali, hkrati pa bodo še raje jedli sadje, polno vitaminov. Zvečer pa bodo po tako preživetem dnevu v hipu zaspali.

 

Jesen nas kdaj pa kdaj razvaja s sončnimi dnevi, zato jih takrat izkoristite čim bolje. Odpravite se na kolesarski izlet, obiščite otroško igrišče, na katerem še niste bili, odigrajte malo tekmo v nogometu s sosedi ali pa se preizkusite v teku, kdo je najhitrejši v vaši družini. Bodite aktivni in nikar ne zapravite prostega časa z gledanjem v zaslone.

 

Na vseh prostočasnih dejavnostih zunaj bodo otroci krepili svojo odpornost, pridobivali na fizični kondiciji, se naučili marsikaj novega, se še bolj povezali z vami in bratcem ter sestrico. Skupne trenutke preživite čim bolj radostno.

 

Ko pa se vrnete domov, se hitro preoblecite v suha in topla oblačila. Pod odejo pa se pogrejte s skodelico domačega čaja, pripravljenega zelo hitro s pomočjo vašega zvestega prijatelja v kuhinji, električnega grelca za vodo Beko. V njem lahko zavrete kar 1,7 litra vode za čaj. Ponaša se z odlično preventivno funkcijo, ki samodejno izklopi kotliček, ko v aparatu zmanjka vode. To pa še ni vse. Ima še funkcijo samodejnega izklopa, ki poskrbi, da se aparat ustavi, ko voda zavre, tako vam ni treba ves čas stati zraven in spremljati, kdaj bo zavrela. Imate ga lahko na kuhinskem pultu, vedno pripravljenega za vaš topel napitek po jesenskih avanturah na prostem. S protizdrsnimi nogami bo stabilno in trdno stal na njem. Odlikuje ga tudi 360 stopinj vrtljivo dno, kar omogoča, da dvignete in odložite kuhalnik brez ukrivljanja v zapestju. Nas prav zanima, kateri okus čaja je najbolj priljubljen pri vas doma. Sadni ali zeliščni? V kombinaciji z limono, pomarančo, medom, cimetom ali klinčki?  

 

Vam in vašim otrokom želimo zabavno jesen!

 

*Električne grelce za vodo imate na voljo tudi v trgovinah in na spletu Big Bang.