Vožnja z vlakom je za otroke prav posebna pustolovščina. Izkoristite priložnost in se z vlakom zapeljite v Bohinj. Slovenske železnice so pripravile fantastičen paket za 39 evrov. Mali vlakoljubci pa se lahko preizkusijo v prav posebni vožnji tudi v kreativnem otroškem mestu Minicity.

 

Z vlakom v Bohinj

 

Zakaj se ne bi podali po Sloveniji in občudovali njene lepote? Obožujete naravo? Potem je poletje idealen čas, da obiščete kotičke, kjer še niste bili ali želite obuditi najlepše spomine na njih. Organizirajte mini izlet za vse družinske člane. Z idejo vam na pomoč lahko priskočijo Slovenske železnice, ki imajo v svoji ponudbi paket Z vlakom v Bohinj. Nikar ne odlašajte, načrtujte izlet do 25. septembra, zraven pa povabite še babico, dedka in prijatelje.

 

Paket za le 39 evrov vključuje povratno vozovnico za vlak z vseh postaj na progi med Ljubljano in Bohinjsko Bistrico in med Sežano in Bohinjsko Bistrico, prevoz s poletnim avtobusom iz Bohinjske Bistrice v Ribčev Laz oz. Ukanc in nazaj, povratno vožnjo s panoramsko električno ladjo po Bohinjskem jezeru, povratno vožnjo z nihalko na Vogel, kosilo na Voglu (enolončnico in štrudelj), vstopnino v cerkev Sv. Janeza Krstnika v Ribčevem Lazu. Otrok, star od sedem do 14 let, bo za takšen paket odštel 27 evrov. Smo vas navdušili? Hitro si poglejte vozni red in določite dan vašega super izleta. Imate še kakšno vprašanje? Želite izvedeti še kaj dodatnega? Pozanimajte se v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor, na potniških blagajnah, na številki 080 81 11 ali po elektronski pošti potnik.info@slo-zeleznice.si.

 

Z vlakom po Minicityju

 

Ooo, ampak svojevrstna avantura pa malčke čaka tudi v kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana, kjer jih mamljivo vabi prav poseben vlak, ki jih bo zapeljal po ulicah malega mesta. Ampak to pa še ni vse! Obenem pod vodstvom usposobljenega animatorja izvedo, kaj pravzaprav je vlak, kakšne poznamo, kje vozijo, njihovo zgodovino, kdo je strojevodja, kakšno delo opravlja in še marsikaj navdušujočega. Naučijo se uporabljati in prebrati vozovnico ter natančno pregledajo vozni red. Poleg tega pa izvedo ogromno zanimivosti, za katere še niso slišali. Poletna avantura s kančkom novega znanja popestri njihove počitnice, hkrati pa v malem mestu postanejo to, kar si želijo. Mogoče celo odkrijo svoj sanjski poklic ...