Se tudi v že veselite svetovnega pokala v smučarskih skokih, kateri se bo ta konec tedna odvijal v Planici? Kdo bo letošnji veliki zmagovalec? Držimo pesti in navijamo za naše velike junake. Da bo pot do tja potekala v povsem sproščenem vzdušju in bo pravo doživetje za vso družino, vas vabimo, da se odločite za mini izlet z vlakom.

 

Zakaj izbrati kot prevozno sredstvo vlak do Planice? Lahko vam naštejemo številne prednosti. Ne samo, da boste veliko prispevali k zmanjšanju onesnaževanja okolja, izognili se boste tudi gneči na cesti in iskanju parkirišča v dolini skakalnic. Naj bo dan, ko se boste odpravili v Planico, posebna dogodivščina od jutra do večera tako za vas kot tudi za otroke. Navijajte za naše Orle povsem brez skrbi.

 

Naj vam prišepnemo, da se boste ob predloženi vstopnici za prireditev Planica 2022, peljali kar 75 odstotkov ceneje z vlakom iz katerega koli kraja v Sloveniji do postaje Jesenic in nazaj. Posebna ugodnost - otroci do šestega leta pa se peljejo povsem brezplačno. Saj veste, kako uživajo ob gledanju skozi okno, kako mimo njih drvi prekrasna pokrajina, kako vzhičeni so, ko zaslišijo zvok ''čihapuha'', kaj ne?!

 

Še nimate vstopnic za planiško prireditev? Nič hudega! Kupite jih lahko tudi na železniški postaji v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

 

In nikar ne skrbite, da ne bo dovolj prostora na vlaku. Slovenske železnice so dogajanje predvidele že vnaprej, zato so zagotovile okrepljeno kapaciteto rednih vlakov do Jesenic.

 

In ne, ne bo vam treba pešačiti od Jesenic do Planice. Ne boste poslušali tarnanja malčkov, kako jih bolijo noge. Tam vas bo čakal avtobus, ki vas bo prezplačno zapeljal do cilja. Juhuhu!

 

Smo vas prepričali, da se v četrtek, 24. 3. 2022, petek, 25. 3. 2022, soboto, 26. 3. 2022, ali nedeljo, 27. 3. 2022, v Planico odpravite z vlakom? Odlično! Zdaj samo še preštudirajte vozni red, ki se nahaja na povezavi, in določite veliki odhod. Pa ne pozabite - pripravite glasilke, da boste močno spodbujali naše Orle. Se vidimo v Planici!

Fotografija: Slovenske železnice