Spodbujajte ustvarjalnost pri otroku, saj se bo tako lažje prilagajal spremembam, reševal težave, z veseljem izkoristil nove priložnosti, ki se mu ponujajo, osvajal nova znanja, razvijal svoje talente itd.

 

Organizirajte ustvarjalno delavnico doma

 

Imate prosto popoldne? Za vikend je napovedano slabo vreme? Potem je čas za akcijo! Organizirajte ustvarjalno delavnico. Pripravite poseben kotiček, v katerem bo otrok lahko uresničil svoje zamisli. Pridružite se mu in skupaj ustvarita najbolj izvirne mojstrovine, pri tem pa se ne pozabite na ves glas smejati. In če otrok ne bo zadovoljen s prvim poskusom svoje umetnine, ustvarjalno urico nadaljujta in nadaljujta ...

 

Svobodno ustvarjanje

 

Medtem ko otrok ustvarja, nikar ne govorite: ''Pazi! Umazal se boš! Ne tako! To moraš storiti točno tako.'' Dovolite mu, da razmišlja povsem po svoje in pri aktivnosti uživa. Pomembno je, da se zabava, majico boste že oprali, po mizi boste že pobrisali ... Umetnina pa bo tako ali tako unikatna, saj bo nastala izpod malih prstov.

 

Pripomočki za ustvarjanje

 

Nikar ne hitita, za ustvarjalno delavnico si vzemita čas. Sprostita se in s pomočjo posebnih pripomočkov dajta oba domišljiji prosto pot.

 

Nešteto domiselnih kreacij lahko ustvarita na primer z modelirno maso Play-Doh. Brezmejna igra v modri, zeleni, oranžni, rožnati ... barvi ponuja neskončno možnosti. In če imate še različne kalupe, potem bodo ustvarjene figurice, hiške, igračke, avtomobilčki, živalice ... iz mase naravnost fantastični.

 

Še nimate svojega kompleta Play-Doh? Naj vam prišepnemo, da lahko pri podjetju Dexy Co do 31. 1. 2022 koristite 20-odstotni popust na vse komplete Play-Doh. Hitro kliknite v spletno trgovino in si enostavno ter varno iz udobja svojega doma priskrbite vse za zabavno preživljanje prostega časa z malčkom.

Avtor: N. K.