V soboto, 1. junija, smo v Minicityju slavnostno otvorili novo igralno enoto - Malincina soba, kjer smo skupaj z malimi in velikimi obiskovalci praznovali začetek novega poglavja v svetu zdravega prehranjevanja in aktivnega življenja za otroke.

 

Otvoritev Malincine sobe v Minicityju

S slavnostnim prerezom traku smo poskrbeli za novo igralno enoto v Minicityju,  pravem  mestu za otroke. V Malincini sobi bodo otroci skozi različne interaktivne delavnice spoznavali osnove uravnoteženega prehranjevanja in pomena aktivnega načina življenja.

Pred slavnostnim prerezom traku je Nastja Kramer Pesek, soustanoviteljica podjetja Malinca, pozdravila vse prisotne in povedala: "Za ta projekt smo se odločili, ker želimo zdrav način življenja približati našim najmlajšim. Vemo, da osnove, pridobljene v otroštvu, postanejo navade za vse življenje. Zdrav način življenja ne obsega samo zdrave hrane, ampak tudi aktivnost in šport. Prav zato v Malincini sobi otroke čakajo različne postaje, kjer se bodo naučili razlikovati med zdravo in nezdravo hrano, sami si bodo sestavili svoj uravnotežen krožnik, spoznali, kako hrana potuje skozi naše telo, ter se razgibali na ristancu in plezalni steni. Naši najmlajši bodo lahko skupaj z animatorji spekli tudi svoje mini palačinke."

Po govoru je sledil slavnostni prerez traku, pri katerem se je Nastji Kramar Pesek pridružila tudi direktorica marketinga in solastnica Minicityja, Manja Plesničar. Skupaj sta prerezali rdeč trak in tako tudi uradno otvorili novo igralno enoto, ki bo zagotovo postala priljubljeno mesto za otroke, kjer se bodo lahko učili o zdravem načinu prehrane skozi igro in zabavo.

 

Program v Malincini sobi v Minicityju

V Malincini sobi bodo otroci, kaj mora vsebovati uravnotežen krožnik, razvrščali bodo dobra in slaba živila ter opazovali, kako potuje hrana, na lesenih kockah sestavili recept in iskali vitamine ter prek različnih gibalnih izzivov spoznali živila in skupine živil.

Otroci v Malincini sobi krepijo finomotorične in grobomotorične kompetence, socialne veščine ter kritično razmišljanje.


 

O podjetju Malinca

Malinca je priznano slovensko podjetje, ki se osredotoča na zdravo prehrano in kakovostne prehranske dodatke. Zavezani so k ponujanju naravnih, ekoloških in visoko kakovostnih izdelkov, ki pomagajo posameznikom vseh starosti k bolj zdravemu in bolj uravnoteženemu načinu življenja. Njihova linija Malinca Kids je namenjena najmlajšim, saj verjamejo, da so zdrave navade, pridobljene v otroštvu, ključnega pomena za zdravje in dobro počutje skozi celotno življenje.


 

Malinca Kids

Linija Malinca Kids vključuje inovativne izdelke, kot so imunobiotiki in multivitamini v slastnih gumi bonbončkih. Ti izdelki so zasnovani tako, da podpirajo močan imunski sistem in zdrav razvoj otrok, hkrati pa so prijetni za uživanje. Ključne značilnosti njihovih gumi bonbončkov so, da so brez barvil in arom, da so brez laktoze in glutena, so veganskega izvora, izdelani v Sloveniji in primerni za otroke od 3. leta starosti. Prihajajo pa kar v treh slastnih naravnih okusih, ki jih otroci obožujejo – jagoda, pomaranča in malina.