Šolski zvonec je naznanil konec šolskega leta in učenci so zadovoljno s spričevali v rokah stekli počitnicam naproti. Letos je osnovno šolo obiskovalo 190.156 učencev in prav vsem iskreno čestitamo za uspešen zaključek razreda. Ker pa jim želimo, da bodo proste dni preživeli čim bolj zabavno, smo jih povabili tudi v Minicity, kjer so se igrali in sladkali z najbolj slastnim sladoledom Ledo.

Po kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana so se sprehajali, igrali, tekali in raziskovali otroci, ki so animatorjem ponosno zaupali, da so dobili spričevala in so tako zaključili še eno šolsko leto. Med spoznavanjem tematskih kotičkov, v katerih so se prelevili v policiste, kuharje, prodajalce, restavratorje, gasilce, radijske voditelje in še in še bi lahko naštevali, so izdali tudi, da jih čakajo čudovite počitnice z bratci, sestricami, mamico, očkom, prijatelji, babico in dedkom. Skozi poučno igro so spoznali tudi marsikatero skrivnost, kako nastane sladoled. In če vam bodo otroci naslednje dni navdušeno pripovedovali o tem, se nikar ne čudite. Za veliko presenečenje vseh malih občanov v malem mestu pa je poskrbel Ledo, ki jim je s sladolednimi lučkami pričaral še dodatne nasmehe na obraze.

Minicity pa so za končni izlet izbrali tudi učenci drugega razreda iz Osnovne šole Brežice in prav zanimivo jih je bilo opazovati, kako radovedno so poslušali razlago o tem, kakšne vse pripomočke pri svojem delu potrebujejo tiskar, založnik, pek, bančni uslužbenec, porodna babica ... Učiteljice so nam ob slovesu goreče povedale: ''Neverjetno nam je bilo, kako lahko otroci v tako kratkem času na tako zabaven način spoznajo toliko poklicev. Skladnost z učnim načrtom in medsebojno druženje s pomočjo animatorjev je pomagalo otrokom razširiti obzorja. Izrazi njihovih obrazov pa so nas spodbudili k temu, da se še vrnemo.'' Poudarile so, da program Minicityja dobro dopolnjuje šolski kurikulum in predstavlja kvalitetno obogatitveno dejavnost, animatorji pa so svoje delo več kot uspešno opravili. Takšen obisk priporočajo tudi drugim šolam.

Dragi starši, če vam na zadnji šolski dan ni uspelo pripeljati otrok v Minicity, vas vabimo, da nas obiščete v prihodnjih dneh. Če ste v zagati z varstvom, pa naj vam pri tem priskočimo na pomoč. Minicity namreč organizira tudi super počitniško varstvo, vse informacije pa dobite TUKAJ. Veselimo se srečanja z vašimi bodočimi slaščičarji, zidarji, tesarji, novinarji, okoljevarstveniki ...