Bodite odgovorni, spoštujte in cenite okolje, v katerem živimo. Z majhnimi koraki lahko ohranite naš planet čist tudi za naše potomce. Ste vedeli, da lahko z nakupom pralnega stroja Bosch i-DOS, in sicer v obdobju od 1. 4. 2022 do 31. 3. 2023, prispevate k zaščiti največjega rečnega biosfernega rezervata v Evropi – Evropske Amazonke?

Največji rečni biosferni rezervat v Evropi - Evropska Amazonka

Reke Mura, Drava in Donava tečejo skozi pet držav: Avstrijo, Slovenijo, Hrvaško, Madžarsko in Srbijo, s čimer so ustvarile enega največjih zelenih rečnih pasov. Dolg je kar 700 kilometrov in obsega skoraj milijon hektarjev površin. UNESCO je septembra 2021 to območje razglasil za prvo petdržavno biosferno območje Mura-Drava-Donava. Na spletni strani wwfadria.org izvemo, da gre za edinstveno rečno pokrajino, ki je kljub človeškemu poseganju uspela ohraniti neverjetno biotsko raznovrstnost, povrh vsega pa se ponaša še s številnimi redkimi habitati, kot so veliki poplavni gozdovi, rečni otoki, prodnate in peščene obale, zaledja in mrtvice. ''Ti habitati so dom največji populaciji orlov belorepcev v Evropi in zatočišče številnim drugim ogroženim vrstam kot so mala čigra, črna štorklja, bober, vidra ter nekatere ogrožene vrste rib, kot je jeseter,'' nas podučijo.  Prispevajte tudi vi k zaščiti Evropske Amazonke

Pomagajte tudi vi k ohranjanju naravnih vrednot Evropske Amazonke. Se sprašujete kako? Preprosto! Z izbiro pralnega stroja Bosch, ki ga odlikuje avtomatsko doziranje i-DOS prihranite vodo in perete perilo na najbolj učinkovit način. Nikoli več se vam ne bo zgodilo, da bi nalili preveč pralnega sredstva v dozirnik pralnega stroja. Senzorji i-DOS poskrbijo, da ga uporabite optimalno. Detergent in mehčalec boste nalili v prekata le enkrat, to pa vam bo zadostovalo za do 20 pranj. Prekomerna uporaba pralnega sredstva in nepotrebni cikli izpiranja so preteklost. S pametno izbiro pravega pralnega stroja lahko tako prihranite do 10 litrov vode na cikel (če primerjamo pranje mešanega perila, pri 40 stopinjah Celzija z 38-odstotnim prekomernim ročnim odmerjanjem pralnega sredstva, z aparatom z avtomatskim odmerjanjem z 10 kg perila in sistemom pranja 4D) .

Ravnajte premišljeno in naj bo vaš partner sušilni stroj s toplotno črpalko, s katerim boste prihranili energijo. Sušilni stroji Bosch A+++ s toplotno črpalko ponujajo najbolj učinkovito tehnologijo sušenja in najvišjo stopnjo priročnosti. Omogoča namreč, da se ponovno uporabi topel zrak za nadaljnje sušenje oblačil, s čimer porabo energije zmanjša za do 68 odstotkov v primerjavi s kondenzacijskimi sušilnimi stroji Bosch. Vsi se zavedamo, da moramo pri drugih sušilnih strojih po vsakem pranju ročno očistiti kosme umazanije, ker v nasprotnem primeru izgubljajo na učinkovitosti. Pralni stroji Bosch s toplotno črpalko to storijo namesto nas s samočistilnim kondenzatorjem, s tem pa se ohranja nizka poraba energije.

Našo odgovornost in zavadenje, da moramo skrbeti za okolje, prenašamo tudi na najmlajše generacije. Zato v otroškem kreativnem mestu Minicity Ljubljana otroci, stari od dve do 14 let, v pralnici in sušilnici uporabljajo aparate, ki pripomorejo k ohranjanju naših naravnih dragocenosti.