Dom s preprogo daje občutek celovitosti, v nasprotnem primeru na tleh vedno nekaj, nekaj manjka. Preproga poskrbi za toplino, domačnost in udobnost kotička, v katerega se vrnemo po službi, vrtcu in šoli. Obstaja kar nekaj prednosti, če na tla v vašem stanovanju ali hiši položite moderno ali starinsko, barvito ali enobarvno, okroglo ali kvadratno, majhno ali veliko preprogo.

 

Preproga ustvarja prijetno vzdušje v domu

 

V vašem domu se boste tako vi kot otroci počutili prijetneje, če boste hodili po mehki preprogi. Lahko jih položite na sredino dnevne sobe, v kuhinjo, spalnico, hodnik in otroško sobo. Preproga podari domu celovitost, brez nje imate ves čas občutek, kot da nekaj manjka. S preprogo, v modernem ali klasičnem stilu, polepšate svoj bivalni prostor in ga ambientsko obogatite.  

 

Vsrka ves hrup

 

Pod vašimi nogami škripa parket? Na vaših ploščicah drsi? Imate že zelo obrabljen laminat? Obstaja preprosta rešitev za vaše težave. Na tla pogrnite toplo, majhno ali veliko, okroglo, ovalno, kvadratno ali pravokotno preprogo in kar naenkrat določenih zvokov ne boste več slišali. Prepričani smo, da vam bodo hvaležni tudi sosedje, ki živijo pod vami, ker jih ne bo zmotil vsak vaš korak. Povrh vsega pa se boste znebili hladnega dotika tal.

 

Imate otroke? Zaščitite laminat ali parket s preprogo!

 

Otroci uživajo v igri in po navadi to počnejo sede ali leže na tleh. Ure in ure lahko zlagajo kocke, potiskajo avtomobilčke, sprehajajo lutke po sobi gor in dol, brcajo žogo, se plazijo, tekajo iz sobe v sobo ... Uživajo, ko se tako domiselno zabavajo, a pri tem so na udaru vaša tla. In če laminata ali parketa zaradi številnih prask ne želite obnavljati in menjati, je idealna zaščita mehka preproga. In ja, tudi manj vas bo skrbelo, da bi malčku med poskusom prvih korakov spodrsnilo.

 

Mraz že trka na vrata ...

 

Jesen je že pokazala zobe in prepričani smo, da ste sprejeli odlično odločitev, ko ste si umislili toplo preprogo. Kako prijetno je iz postelje stopiti na mehka in topla tla, kaj ne? Zaradi tega vam tudi ni treba ves čas opominjati otroka, da si obuje copate. Njegove nožice bodo tekale po toplih tleh ves čas.

 

Lovilec alergenov

 

Preproga je tudi odličen lovilec alergenov, ki bi sicer končali v zraku. Ampak priporočljivo je, da jo redno čistite. Lahko uporabite različna čistilna sredstva in organizirate čistilno akcijo, ki se ji pridružijo vsi družinski člani, ali pa jo preprosto odnesete v čistilni servis. Poskrbite za svežino in čistost doma.

 

Izberite idealno preprogo za vaš dom

 

Kakšna preproga sodi v vaš dom, veste vi najbolje. Bogato izbiro preprog najdete v trgovinah Bauhaus. Vaš topli, prijetni, mehki ''spremljevalec'' je lahko dlakav, raven, svetel ali temen, ročno rezbaren ali specialno tkan. Prednost lahko date preprogi z modernimi ali retro vzorci, enobarvni, večbarvni, veliki ali majhni.  Vaš prostor bo s svojo pristnostjo preprosto oplemenitila in mu vdahnila popolnost, toplino in udobnost za bivanje.  

 

Prispevek je nastal v sodelovanju s podjetjem Bauhaus.

Avtor: N. K.

Fotografije: 

Photo by Pavel Danilyuk from Pexels

Photo by Ron Lach from Pexels

Photo by Curtis Adams from Pexels