Vsak starš si želi, da bi njihovi otroci zrasli v zdrave in srečne posameznike. Eden od ključnih vidikov zdravega odraščanja je zagotoviti, da otroci razvijejo dobre higienske navade, med katerimi ima pravilno ščetkanje zob ključno vlogo. Zgodnje učenje pravilnih navad glede ustne higiene zagotavlja dolgoročno zdravje otrokovih zob.

Zakaj je pravilno ščetkanje zob za otroke pomembno?
Pravilno ščetkanje zob je ključnega pomena za preprečevanje zobnih težav, kot so karies, gingivitis in neprijeten zadah. Otroci, ki se naučijo pravilne ustne nege že v zgodnjem otroštvu, imajo večjo verjetnost, da bodo ohranili zdrave zobe tudi v odrasli dobi. Kot pravi stari pregovor: "Kar se Janezek nauči, to Janez zna."

Kako lahko otroke spodbudimo starši?
Vzpostavite rutino:
Določite čas, ko boste umivali zobe (optimalno 20 minut do pol ure po glavnih obrokih) in se tega dosledno držite. To bo otrokom pomagalo razviti navado, saj se bodo zavedali, da je ščetkanje zob s Premium zobno ščetko VBO nekaj, kar počnejo vsak dan.

Vzemite si čas:
V današnjem hitrem življenjskem tempu nam pogosto za vsakodnevne rutinske stvari zmanjkuje časa. Kadar smo v časovni stiski, smo pogosto bolj napeti, razdražljivi, kar gotovo ne bo dobro vplivalo na otroka in posledično potek čiščenja. Poskusite si splanirati dovolj časa, da lahko otrok najprej sam v miru poščetka, potem pa mu zobe očistite (pri starejših otrocih samo preverite) še vi. Z večernim čiščenjem ne odlašajte predolgo, da otrok ni preveč zaspan.

Naj bo ščetkanje zabavno:
Otroci bodo lažje sodelovali, če jim bo ščetkanje zabavno. V začetku, ko otroka učite čiščenja, lahko dodatno zobno ščetko namenite temu, da otrok poskrbi tudi za zdravje in higieno zob svojega najljubšega animiranega lika. Uporabite barve, ki jih ima otrok rad. Morda je najbolje, da ščetko in lonček izbira sam. Preizkusite več otroških zobnih past, da boste našli "pravo".

Bodite zgled:
Otroci se učijo z opazovanjem. Če bodo videli, da starši skrbijo za svoje zobe, jih bo to spodbudilo k enakim navadam.

Izbira prave zobne ščetke: Prednosti Premium zobne ščetke VBO
Ko gre za izbiro dobre zobne ščetke za otroke, se moramo tudi starši poučiti o tem, kaj je najbolj primerno. Otroška Premium zobna ščetka VBO ponuja številne prednosti in inovativno zasnovo, ki otrokom olajša vzdrževanje ustne higiene:

Ergonomska oblika:
Zobna ščetka VBO je oblikovana tako, da se prilega majhnim otroškim rokam, kar vzpodbuja samostojno ščetkanje.

Mehke ščetine:
Mehke ščetine so nežne do otroških dlesni in zob. Ne bodo jih poškodovale, hkrati pa zaradi svoje oblike in vsebnosti črnega kremena učinkovito odstranjujejo zobne obloge.

Barvite in privlačne:
Barvite zobne ščetke VBO so privlačne za otroke, kar jih spodbuja k rednemu ščetkanju.

Kakovost:
Premium zobne ščetke VBO so narejene na Japonskem iz visokokakovostnih materialov, odlikujejo pa jih ščetine s črnim kremenom, ki med ščetkanjem sproščajo negativne ione, kar dokazano podaljša učinek ščetkanja, v slini pa se razvija manj bakterij.*
Premium zobno ščetko VBO je na osnovi bogatih izkušenj iz prakse razvila ortodontka, ki je natanko vedela, kaj je najbolje za otroke.
*Raziskava Dentalne univerze Kanagawa, Japonska.

Vebeon:
Premium zobna ščetka VBO za otroke ima tudi svojo maskoto z imenom Vebeon, ki je med otroki zelo priljubljena. 

S spodbujanjem pravilnega ščetkanja zob že od malih nog ter z izbiro ustreznih zobnih ščetk, kot je Premium zobna ščetka VBO, lahko starši bistveno prispevajo k dolgoročnemu zdravju otrokovih zob. Spletna stran https://www.vbopremiumtoothbrush.si/ ponuja izbiro različnih zobnih ščetk VBO, ki bodo zadovoljile potrebe vsakega otroka in njegovega starša. Zdravi zobje so ključ do srečnega in brezskrbnega otroštva ter zdravega načina življenja v odrasli dobi.