Namesto sladkarij, otroku ponudite suho sadje

Si tudi vaši otroci želijo med obroki pojesti nekaj sladkega? Ponudite jim zdravo različico. Namesto bombonov, lizik, žvečilnih gumijev, čokolade ... jim postrezite suho sadje, ki vsebuje veliko hranilnih snovi.

Več
Nasveti, kako zaspati v vročih nočeh

Poleti so tudi ponoči temperature višje in marsikdo težko utone v spanec. Da se ne boste premetavali ure in ure po postelji ter se potili, smo zbrali nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali spanje.

Več
Tiskalniki nove generacije

Včasih ste morali za vsako kopijo na vrat na nos v papirnico in tiskarno. Danes si lahko različne dokumente in fotografije natisnete doma. Četudi se je povečala uporaba takšnih storitev, lahko s pametnim izborom tiskalnika privarčujete in dobite vrhunske rezultate natisnjenega gradiva tudi v svojem gospodinjstvu. Tiskalniki nove genaracije lahko postanejo veliki pomočniki v domači pisarni, šolarjem, dijakom in študentom, skratka vsem družinskim članom.

Več
Zakaj fermentirati hrano?

Veliko se govori in piše o fermentirani hrani, vendar to ni novost. Fermentacijo poznamo že stoletja in gre za presnovni proces, ki pretvori sladkor v kisline, pline ali alkohol v ustreznih pogojih in s pomočjo mikroorganizmov, kot so kvasovke, mlečnokislinske bakerije ali plesni. S tem živilom podaljšamo obstojnost, izboljšamo hranilnost, poskrbimo za lažjo prebavljivost in pričaramo izjemne okuse. Zakaj fermentirana hrana ohranja zdravje?

Več