Kreativno otroško mesto Minicity otrokom vseh starosti omogoča edinstveno izkušnjo v več kot 40 različnih igralnih enotah. Prav vsaka je s svojim programom edinstvena, izjemno zanimiva pa je otrokom čevljarska hiška, v kateri spoznajo poklica, ki danes počasi izumirata.

 

Iščete idejo, kako bi otrokom popestrili popoldne ali vikend? Ne tuhtajte preveč. Zelo zabavno in obenem poučno bodo ure prostega časa, ko niso v vrtcu ali šoli, preživeli v kreativnem otroškem mestu Minicity, v Ljubljani, v katerem se skriva več kot 40 igralnih enot. Prav vsaka ponuja pester program, ki ga izvajajo izobraženi animatorji. Prav v vsaki lahko otrok postane to, kar si želi. Prav v vsaki lahko poišče svoj sanjski poklic in se tudi v njem preizkusi ob uporabi različnih pripomočkov, reševanju številnih izzivov, nalog, ugank, preizkušanju, opazovanju, poslušanju, analiziranju, preverjanju itd.

 

Spoznavanje poklica čevljarja in šivilje

 

Čevljarska hiška, ki je nastala ob podpori partnerja Lomm, ponuja zakladnico dejavnosti, ki poskrbijo, da otrokom nikoli ni dolgčas. V njej se namreč prelevijo celo v čevljarje in šivlje. Sploh poznajo ta dva poklica? Vedo, kdo je šuštar in kaj je njegovo delo? Po obisku čevljarske hiše to ne bo več neznanka. Izvedeli bodo točno, kaj potrebujejo za nemoteno delo, kako nastanejo čevlji, copati, natikači, škornji ..., kje poteka postopek izdelave in še mnogo več. Vstopili bodo v svet šivilje, se spoznali s termini, kot so krojenje, zarisovanje, kroji, šivanje, šivalni stroj, tekstilni material in še in še. Mora biti pri svojem delu spretna in natančna? O tem bodo debatirali v prav posebni hiški sredi malega mesta.

 

Zanimive aktivnosti

 

Da pa ne bo vse potekalo po šolsko, so za najmlajše obiskovalce pripravljene fantastične ativnosti. Naj vam prišepnemo  – izdelovali bodo celo svoje copate. Kako? Preprosto! S kanček domišljije, posebnimi šablonami, barvicami in ... naj ostane skrivnost, hihihi. Nas prav zanima, kakšen bo končni rezultat po rezanju, šivanju, sestavljanju, lepljenju, kontroliranju in pakiranju.

 

Oooo, ampak, ali vedo, da je treba copate tako kot čevlje tudi čistiti? Kakoooo? Dobro vprašanje! Spoznali bodo, da morajo najprej vedeti, iz kakšnega materiala so izdelani copati, šele nato se lahko lotijo ustreznega čiščenja.

 

Osvajanje novih veščin

 

Mikavne delavnice so zastavljene tako, da so otroci spodbujeni h kreativnemu razmišljanju, ekipnemu delu in kritičnemu razmišljanju. Med raznovrstnimi aktivnostmi krepijo fino motoriko, igrajo različne vloge, se pogovarjajo ... Vse skupaj ne temelji le na poslušanju, ampak tudi praktičnem delu, kar posledično pomeni, da si osvojeno znanje hitreje, lažje in za dlje časa zapomnijo.

 

Dragi otroci, dobrodošli v čevljarski hiški v kreativnem otroškem mestu Minicity, kjer vsak otrok postane to, kar si želi!

Avtor: N. K.