To je odlična novica za potnike, ki se na delo, v šolo in po opravkih odpravljajo z mestnim avobusom. Ljubljanski potniški promet je prisluhnil vašim željam in v skladu z optimizacijo linij poskrbel, da bo začela obratovati nova linija 16, in sicer na relaciji Mestni log – Opekarska.

 

V sredo, 8. 12. 2021, bo na relaciji Mestni log – Opekarska začela obratovati nova linija 16. Le-ta bo imela eno končno postajališče, in sicer v Mestnem logu. S končnega postajališča Mestni log bo potekala po Cesti v Mestni log, nato desno po obnovljeni Cesti dveh cesarjev, levo po Barjanski cesti, desno na Kopačevo, do postajališča Opekarska in nato desno po Opekarski ulici, desno po Poti na Rakovo Jelšo, nato bo prečkala Barjansko cesto in se po Cesti dveh cesarjev vrnila nazaj do postajališča Mestni log. Obratovala bo ob delovnikih med 5.00 in 22.40, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa vožnja z avtobusom na tej relaciji ne bo možna. Potniki bodo na linijo 16 lahko prestopali z linij 1, 9, 19B in 19I in obratno.

 

Vse o potovanju z mestnim avtobusom pa lahko izvedo otroci v Srečnem mestu, ki se nahaja v kreativnem otroškem mestu Minicity. Tam jih bo pričakala simpatična Urbi, ki jih bo popeljala v svet trajnostnih oblik mobilnosti. Izvedeli bodo, kaj je to Urbana in kako se uporablja. Naučili se bodo uporabljati različne linije avtobusov. Spoznali bodo tudi busbonton. Skozi zanimive aktivnosti bodo osvojili znanje, ki jim bo prišlo prav v vsakdanjem življenju. Obenem pa se bodo prelevili v voznika mestnega avtobusa in se seznanili, kako opravlja svoj poklic, kakšne so njegove zadolžitve, kakšno uniformo nosi in še marsikaj zanimivega.